Câteva mii de persoane au participat duminică la un marş pentru unirea Basarabiei cu România

Câteva mii de persoane au participat duminică, 20 octombrie,  la un marş pentru unirea Basarabiei cu România, care s-a desfăşurat pe traseul Guvern – Palatul Parlamentului.

 Steaguri tricolore şi mesaje personalizate, alături de un imens drapel tricolor adus de basarabenii de la Chişinău, au fost purtate de către manifestanţii pentru Basarabia.

Manifestanţii au strigat: ‘Unitate’, ‘Basarabia e România’, ‘Trăiască, trăiască şi înflorească Moldova, Ardealul şi Ţara Românească’, ‘Basarabia – pământ românesc’, ‘Unire’, România nu uita, Basarabia e a ta’, ‘Acelaşi sânge, aceeaşi ţară, cu toţii am fost români odinioară’.

,,Reprezentăm în stradă vocea marii majorităţi a poporului român care îşi doreşte ca Basarabia să fie prioritate naţională. Vin să o demonstreze atât cele 117.000 de semnături colectate din toate judeţele ţării pentru o lege menită să aducă Basarabia mai aproape de casă, cât şi cele mai recente cercetări sociologice ale căror rezultate plasează Unirea printre subiectele de maxim interes pentru români’, a declarat Cristian David, co-preşedinte al Platformei Civice Acţiunea 2012, principalul organizator al marşului.

Potrivit unui comunicat de presă , evenimente similare au avut loc duminică şi în Paris, Roma, Barcelona şi New York, la iniţiativa comunităţilor de cetăţeni ai României şi Republicii Moldova care lucrează în străinătate. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata