Procesul de extindere a UE nu poate fi încheiat fără Serbia, consideră Franco Frattini

Fostul şef al diplomaţiei italiene Franco Frattini, actualmente consilier al guvernului sârb, a afirmat că procesul de extindere a Uniunii Europene nu poate fi încheiat înainte ca Serbia să devină stat membru, dat fiind că această ţară este deja o parte a Europei, relatează marţi agenţia Tanjug.

În contextul dificultăţilor legate de criză, procesul de unificare europeană continuă. Serbia merită să fie un membru deplin al Uniunii Europene, dat fiind că este o parte esenţială a acestui proces, a explicat Frattini luni seară, în cadrul unei ceremonii ce a marcat împlinirea a cinci ani de la înfiinţarea Partidului Progresist Sârb (SNS), cel mai important din actuala coaliţie de guvernământ.

O apartenenţă deplină la familia europeană este singura opţiune pentru Serbia, a spus el. Fostul comisar european a notat că Serbia realizează toate reformele necesare pentru bunăstarea şi prosperitatea sa, iar acest lucru este în interesul UE, dat fiind că va contribui la stabilitatea întregii regiuni.

O Serbie prosperă şi stabilă va avea un efect de domino în întreaga regiune, a subliniat Franco Frattini. Cel mai recent raport al Comisiei Europene privind progresul Serbiei este foarte încurajator şi reprezintă o confirmare a tot ceea ce a făcut Serbia, a conchis el. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.