Chipul lui Mircea cel Bătrân, sculptat pe un deal

Primăria oraşului Râmnicu Vâlcea a anunţat astăzi că intenţionează să construiască un monument de mari dimensiuni dedicat domnitorului Mircea cel Bătrân într-o zonă de la marginea municipiului, ca parte a unui proces de relansare a turismului local.

Mai exact, potrivit primariavl.ro, chipul domnitorului muntean urmează să fie sculptat în calcarul Dealului Malul Alb (80 m), care mărgineşte oraşul la est şi este situat pe malul stâng la râului Olt.

După ce va fi sculptat, monumentul ar urma să fie luminat în aşa fel încât să devină vizibil atât din oraş cât şi de pe Drumul Naţional 7. Potrivit reprezentanţilor administraţie locale din Râmnicu Vâlcea, construcţia va fi inspirată după statuia lui Decebal din zona Cazanelor Dunării (în apropiere de Orşova) şi alături de alte două proiecte, renaturarea râului Olăneşti şi Dealul Cetăţuia– „Golgota”, are scopul de a „transforma cu adevărat Râmnicu Vâlcea într-un oraş turistic”.

Citeste si:  Ministerele nu au primit nici o solicitare de reducere cu 20% a numărului de angajaţi

A fost sugestia mai multor sculptori din Râmnic. La început, am fost ezitant, dar apoi am studiat ideea şi nu mai pare atât de extravagantă. Până la urmă, acel versant înalt de aproape 80 de metri, care mărgineşte zona de est a Râmnicului, poate fi o zonă cu adevărat culturală. Astfel, am lansat azi o invitaţie pentru cei care cu adevărat se încumetă la această lucrare monumentală să realizăm de fapt simbolul Vâlcii”, a declarat primarul din Râmnicu Vâlcea, Emilian Frâncu.

Documentaţia proiectului monumentui Mircea cel Bătrân ar putea fi înaintată spre aprobare în vederea găsirii unor finanţări europene pe axele disponibile din anul 2014.

Citeste si:  Imaginile televizate dintr-un hotel în care a stat Michelle Obama au permis descoperirea unei sculpturi furate
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata