Alte firme şi persoane, printre care şi deputatul Marius Manolache, urmărite penal în dosarul Realitatea

Deputatul PSD Marius Manolache, precum şi alte persoane şi firme au fost puse sub învinuire de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în dosarul referitor la insolvenţa SC Realitatea Media.

Marius Manolache este acuzat că, în calitate de avocat angajat de administratorul SC Strategies-Research-Investments SRL, ar fi semnat un contract de vânzare-cumpărare acţiuni, ce conţine menţiuni nereale cu privire la data încheierii, ulterior utilizat de alte persoane pentru a justifica modul de dobândire de către firmă a acţiunilor SC Realitatea Media SA.

DNA precizează, într-un comunicat transmis vineri , în completarea informaţiilor din 14, 15 şi 17 octombrie privind cercetările efectuate în cauza referitoare la activităţile infracţionale desfăşurate în cadrul procedurii de insolvenţă a SC Realitatea Media SA, că procurorii au mai început urmărirea penală faţă de alte persoane juridice şi fizice.

În sarcina SC Geoasset SRL s-au reţinut infracţiunile de spălare a banilor şi complicitate la delapidare deoarece există indicii că prin intermediul unui contract de asociere în participaţiune a fost însuşită suma de 20 milioane lei în interesul unor persoane fizice (învinuiţii Marcel Păcuraru şi Liviu Luca) şi persoane juridice.

DBV Media House SRL şi Grup Financiar IFN SA sunt urmărite penal pentru complicitate la delapidare, existând indicii că au fost utilizate pentru a furniza sume de bani destinate SC Realitatea Media, iar în sarcina GMG Media Box SA s-a reţinut infracţiunea de bancrută frauduloasă, deoarece există indicii că aceasta a fost folosită în scopul preluării controlului asupra procedurii insolvenţei în care se afla SC Realitatea Media.

„În acest sens ar fi fost utilizate facturi fictive în baza cărora GMG Media Box SA a obţinut înscrierea în tabelul preliminar rectificat al creanţelor cu o creanţă de 10 ori mai mare decât creanţa înscrisă iniţial”, susţin procurorii.

Procurorii au început urmărirea penală şi faţă de Florin Bercea pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la abuz în serviciu contra intereselor persoanelor deoarece există indicii că în calitate de administrator special a solicitat înregistrarea menţiunilor privind schimbarea acţionariatului SC Realitatea Media utilizând extrase ale registrului acţionarilor falsificate.

Liviu Luca este acuzat de delapidare, spălare de bani, complicitate la abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, fals în înscrisuri sub semnătură privată.
„Există indicii că l-ar fi angajat pe avocatul Marius Manolache ca acesta să încheie contractul de asociere în participaţiune, ce a permis însuşirea sumei de 20 milioane de lei din patrimoniul asociaţiei. Ulterior învinuitul Liviu Luca, prin încheierea unui contract de asistenţă juridică, l-ar fi ajutat pe învinuitul Marius Manolache să dobândească dreptul de semnătură asupra conturilor asociaţiei. De asemenea, Liviu Luca a încheiat un contract care conţine menţiuni nereale cu privire la calitatea sa de proprietar al acţiunilor emise, pe care le-a transferat învinuitului Marcel Păcuraru”, arată DNA.
De asemenea, a fost pusă sub învinuire şi Oana Mihaela Schwartzenberg (Moldovan) pentru complicitate la bancrută frauduloasă şi tentativă la înşelăciune deoarece, în calitate de avocat, a contribuit la vânzarea mărcilor SC Realitatea Media în frauda creditorilor. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.