EUR
4,84 RON
(+0.04%)
USD
4,30 RON
(+0.09%)
GBP
5,37 RON
(-0.07%)
CHF
4,55 RON
(-0.09%)
BGN
2,47 RON
(+0.07%)
BYN
1,76 RON
(+0.09%)
CAD
3,17 RON
(+0.2%)
RSD
0,04 RON
(-0.02%)
AUD
2,99 RON
(+0.02%)
JPY
0,04 RON
(+0.09%)
CZK
0,18 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(+0.1%)

Coreea de Nord promite că va continua să lanseze sateliţi

Coreea de Nord a promis că va continua să lanseze sateliţi „comerciali”, în ciuda unei rezoluţii ONU ce interzice astfel de acţiuni, a raportat luni mass-media din ţara comunistă, informează agenţia Yonhap.

Agenţia nord-coreeană KCNA a declarat că reprezentantul Phenianului la o reuniune în cadrul celei de-a 68-a Adunări Generale a ONU a spus clar altor participanţi că ţara comunistă va lansa sateliţi în spaţiu.

Oficialul, a cărui identitate nu a fost menţionată de agenţia de ştiri nord-coreeană, a declarat de asemenea la reuniunea ţinută miercurea trecută că Nordul este angajat în dezvoltarea paşnică a spaţiului şi că nicio ţară nu are dreptul de a încălca dreptul suveran al RPDC /Republica Populară Democrată Coreeană – numele oficial al Coreii de Nord/ în acest domeniu. El a subliniat că dezvoltarea spaţiului este garantată de dreptul internaţional.

Comunitatea internaţională este oarbă şi nu vede ţări ca Statele Unite care experimentează orice doresc, chiar dacă aceasta implică testarea de rachete intercontinentale balistice, a mai subliniat oficialul nord-coreean, citat de KCNA monitorizată la Seul.

El a susţinut că aceleaşi ţări interzic celor pe care nu le plac să efectueze orice fel de test.

Raportul mass-media mai afirmă că din cauza acestui dublu standard, Nordul respinge orice fel de sancţiuni şi va merge mai departe cu propriile sale teste într-un mod transparent.

Nordul a lansat racheta cu rază lungă de acţiune Unha-3 şi satelitul Kwangmyongsong-3 pe 12 decembrie 2012, determinând ONU să sancţioneze ţara. Nordul a continuat după această acţiune cu testarea celui de-al treilea dispozitiv nuclear la 12 februarie, determinând aplicarea de noi sancţiuni din partea comunităţii internaţionale, inclusiv China. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata