Mircea Duşa: Realizarea scutului antirachetă de la Deveselu este un rezultat al cooperării „extraordinare” între MApN şi Pentagon

Realizarea facilităţii de apărare antirachetă de la Deveselu este un rezultat al ”cooperării extraordinare” între Ministerul Apărării din România şi Pentagon şi conferă securitate nu numai României, ci şi ţărilor din zonă, a declarat luni ministrul Apărării, Mircea Duşa, la ceremonia oficială de marcare a începerii lucrărilor la scutul antirachetă.

„Evenimentul de astăzi este unul deosebit pentru că el marchează începerea lucrărilor propriu-zise la scutul antirachetă, (…) realizarea acestei facilităţi aici la Deveselu, o facilitate deosebită care conferă securitate nu numai României, ci şi ţărilor din zonă – şi zonei – pentru că România este o ţară graniţă NATO şi graniţă a Uniunii Europene. Crearea acestei facilităţi de apărare împotriva rachetelor balistice este rezultat al cooperării extraordinare între Ministerul Apărării din România şi Pentagon, între România şi Statele Unite”, a spus Duşa.

Ministrul Apărării a subliniat că parteneriatul dintre România şi Statele Unite ale Americii înseamnă, în cei zece ani de când România este membru al NATO, o atenţie deosebită acordată Armatei române pentru restructurarea şi modernizarea acesteia.

„Despre parteneriatul România – SUA sigur că avem multe de spus, el nu se rezumă numai la crearea facilităţii de la Deveselu, ci şi la întreaga cooperare pe parcursul celor zece ani de când România a devenit stat NATO. În această perioadă SUA a acordat o atenţie deosebită modernizării Armatei României, restructurării Armatei României, dar şi un sprijin deosebit în teatrele de operaţi, un sprijin deosebit în crearea forţelor de operaţiuni speciale, un sprijin deosebit în ceea ce priveşte modernizarea armatei. Sigur că aceste lucruri sunt reale, au fost dovedite”, a afirmat ministrul Mircea Duşa. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.