RNP: Profit brut de 120 milioane lei, de peste trei ori mai mare, la nouă luni

Regia Naţională a Pădurilor (RNP) – Romsilva a obţinut, în primele nouă luni ale acestui an, un profit brut de 120 de milioane de lei, de peste trei ori mai mare decât estimările iniţiale, şi o cifră de afaceri de 1,156 miliarde de lei, în creştere cu aproape 31% faţă de program, potrivit datelor prezentate marţi de directorul general al instituţiei, Adam Crăciunescu.

„Anul 2013 a fost un an benefic pentru Romsilva. Am reuşit să realizăm faţă de bugetul planificat prin Hotărâre de Guvern o cifră de afaceri pe care am depăşit-o cu 30%, ţinând cont că suntem o instituţie cu capital de stat. Totodată, profitul pe care l-am reuşit la 9 luni se cifrează la 120 milioane lei, ceea ce reprezintă o depăşire cu 365 la sută. Toate aceste cifre par abstracte, dar ca să le realizezi înseamnă organizare, muncă, preocupare şi disciplină în sistem”, a declarat, marţi, Adam Crăciunescu, într-o conferinţă de presă.

Citeste si:  Petrom raportează un profit net de 3,946 miliarde de lei pentru 2012, în creştere cu 5% faţă de 2011

Şeful Romsilva a menţionat că aceste rezultate se datorează în primul rând modului în care au fost organizate licitaţiile de masă lemnoasă care au adus regiei un plus la preţurile de vânzare.

„Aceste rezultate se datorează modului în care am organizat licitaţiile de masa lemnoasă, pentru că aceasta este principala sursă de venituri a Romsilva. Am reuşit în acest an să obţinem o creştere a preţului mediu la lemn între 25 şi 35 de lei pe metru cub, datorită acestor licitaţii, iar prin măsurile întreprinse a dispărut de pe piaţa acel lemn care avea provenienţă incertă”, a adăugat şeful Romsilva.

Citeste si:  Alegeri europarlamentare: Partidele şi-au desemnat reprezentanţii în BEC

Romsilva estimează pentru primele nouă luni din acest an o cifră de afaceri de 766,2 milioane de lei şi un profit brut de 33 milioane lei.

Direcţiile Silvice care au obţinut cele mai bune venituri în primele nouă luni sunt DS Caraş Severin, DS Dâmboviţa, DS Hunedoara, DS Maramureş şi DS Vâlcea, unde s-a reuşit recuperarea unei suprafeţe de 2.500 de hectare.

RNP-Romsilva funcţionează din 2010 sub autoritatea Ministerului Mediului şi Pădurilor şi administrează 3.266.494 hectare de pădure aflată în proprietatea statului cu circa 18.000 de angajaţi, asigurând servicii silvice pentru o suprafaţă de 1.123.378 hectare fond forestier proprietate publică a unităţilor administrativ teritoriale sau privată a proprietarilor privaţi.

Citeste si:  Pădurile virgine din România vor fi incluse într-un catalog naţional

Din totalul suprafeţei administrate, 586.214 hectare se găsesc în arii protejate şi cuprind inclusiv ultimele păduri virgine din Europa. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. alex spune

    Au obtinut o suma fabuloasa….dar oare ce vor face cu acesti bani? vor replanta padurile disparute? macar cele disparute anul acesta…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata