EUR
4,84 RON
(-0.04%)
USD
4,30 RON
(-0.35%)
GBP
5,37 RON
(-0.02%)
CHF
4,55 RON
(-0.12%)
BGN
2,47 RON
(+0.02%)
BYN
1,77 RON
(+0.17%)
CAD
3,17 RON
(-0.35%)
RSD
0,04 RON
(+0.01%)
AUD
2,99 RON
(-0.29%)
JPY
0,04 RON
(-0.39%)
CZK
0,18 RON
(+0.23%)
INR
0,06 RON
(-0.32%)

Rezolvarea conflictelor de la… „balcon”

 Este binecunoscută vorba lui Albert Einstein conform căreia „Nu putem rezolva probleme folosind acelaşi tip de gândire cu care au fost create”. De asemenea, cunoaşteţi şi principiul conform căruia când suntem „prinşi” în mijlocul detaliilor nu putem vedea the big picture (marele tablou) fapt care ne-ar putea aduce înţelegerea mai clară a problemei/situaţiei respective, scrie Adina Amironesei pe blogul său.

Deşi par nişte principii cu aplicare limitată, aplicabilitatea lor poate fi extinsă la majoritatea situaţiilor de viaţă şi cu siguranţă în cazul tuturor conflictelor pe care le trăim atât a celor exterioare cât şi a celor interioare. Mai mult de atât, ele se aplică în cazul situaţiilor conflictuale din familie, din grupurile de prieteni şi chiar dintre popoare pe plan internaţional. Ne-o spune foarte frumos William Ury– antropolog, scriitor, speaker şi mediator pentru conflicte internaţionale, dar şi fondator al Proiectului de Negociere Harvard.

Este autor al cărţii „Power of a Positive No” („Puterea unui NU pozitiv”) şi coautor (alături de Roger Fisher şi Bruce Patton) al cărţii „Noţiuni de bază pentru DA”, un bestseller de opt milioane de exemplare traduse în peste treizeci de limbi.

„Nici o altă carte în domeniu se apropie de impactul acesteia asupra modului în care practicienii, profesorii, cercetătorii şi publicul poate aborda negocierea”, comenteaza Institutul Naţional de soluţionare a Litigiilor. William Ury a fost premiat de asemenea pentru cărţile „Getting Past No” şi „Getting To Peace” (apărută şi sub titlul „The Third Side” carte care a născut proiectul cu acelaşi titlu ).

Bineînţeles, mi-a plăcut însufleţirea care străbate dincolo cuvintele sale…Vizionare plăcută!

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata