Reabilitarea termică a blocurilor continuă; plafonul garanţiilor pentru acest an – 50 milioane lei

Executivul a decis miercuri, 30 octombrie, continuarea programului de reabilitare termică a clădirilor de locuit cu finanţare prin credite cu garanţie guvernamentală, plafonul acestor garanţii pentru anul 2013 fiind fixat la nivelul de 50 de milioane de lei.

În acest sens, Guvernul a adoptat hotărârea privind completarea art.2 din Hotărârea Guvernului 736/2010 pentru aprobarea Normelor de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 69/2010 privind reabilitarea termică a clădirilor de locuit.

O altă hotărâre adoptată în şedinţa de miercuri stabileşte măsurile de intervenţie pentru repararea/reabilitarea anvelopei clădirilor care prezintă un nivel ridicat de degradare şi care, în marea majoritate a cazurilor, sunt amplasate în zonele centrale, istorice, dens populate şi de interes turistic ale localităţilor, potrivit unui comunicat.

Citeste si:  Executările silite produc o avalanşă de case ieftine

Potrivit Guvernului, „aceste măsuri vor asigura un mediu înconjurător sănătos şi vor creşte calitatea arhitectural-ambientală a clădirilor. Practic, măsurile se referă la asigurarea condiţiilor de derulare a creditărilor cu o garantare guvernamentală şi dobândă subvenţionată. Plafonul garanţiilor care pot fi emise în anul 2013 se va situa la nivelul sumei de 50 milioane lei”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close