EUR
4,83 RON
(-0.01%)
USD
4,07 RON
(+1.41%)
GBP
5,35 RON
(+0.31%)
CHF
4,49 RON
(+0.15%)
BGN
2,46 RON
(+0.69%)
BYN
1,67 RON
(+1.01%)
CAD
3,07 RON
(+0.18%)
RSD
0,04 RON
(-0.06%)
AUD
2,94 RON
(-0.05%)
JPY
0,04 RON
(+0.8%)
CZK
0,19 RON
(-0.42%)
INR
0,05 RON
(+1%)

Daniel Constantin: Sectorul avicol este unul sigur şi important; produsele româneşti sunt apreciate la export

Sectorul avicol din România este un sector sigur şi foarte important în care s-a investit foarte mult în ultimii ani, iar produsele sunt apreciate la export, a declarat, joi, 31 octombrie, Daniel Constantin, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prezent la Indagra.

„Vreau să transmit un mesaj de siguranţă legat de sectorul avicol din România. Acesta este un sector foarte important în care s-a investit foarte mult şi care este apreciat la export, dar, din păcate, nu este suficient apreciat pe piaţa românească. Eu sper să se clarifice cât mai repede situaţia apărută cu produsele de la Avicola Călăraşi pentru că iar se pune o pată pe acest sector”, a spus Constantin.

Acesta a solicitat medicilor veterinari să facă un control la Avicola Călăraşi şi la Avicola Buzău vizavi de managementul care se practică în acele unităţi.

„I-am rugat pe medicii veterinari să să facă un control la Avicola Călăraşi şi la Avicola Buzău vizavi de managementul care se practică şi să vedem dacă sunt probleme. Este foarte important acest lucru pentru că trebui să ne asigurăm de calitatea produselor pe care le consumăm şi care sunt pe raft. Au fost luate deja probe şi acum aşteptăm rezultatele. Cred că probabilitatea ca să ajungă pe raft astfel de produse este foarte mică pentru că se fac analize şi la ieşirea din ferma dar şi la abator”, a spus Constantin.

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor /ANSVSA/ a retras de la comercializare aproape 14 tone de carne de pui din magazinele din Bucureşti şi din Braşov, pentru care exista suspiciunea că ar fi infestatată cu salmonella, carnea de pasăre provenind de la Avicola Călăraşi, o societate suspectată că ar face evaziune fiscală şi care se află în procedură de lichidare.

Rezultatele analizelor prelevate de inspectorii veterinari vor fi făcute publice marţea viitoare.

Retailerul Selgros a anunţat, miercuri, că a retras din magazinele sale toate produsele livrate de Avicola Călăraşi, din cauza aspectului şi calităţii necorespunzătoare, şi a decis stoparea oricăror livrări viitoare de marfă până la clarificarea situaţiei.

În luna septembrie, compania Selgros a refuzat în mai multe magazine livrări de la furnizorul Avicola Călăraşi din aceeaşi cauză. În data de 11 septembrie 2013, magazinul Selgros din Brăila a trimis direct la distrugere o cantitate importantă de carne de pasăre de la Avicola Călăraşi. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata