EUR
4,80 RON
(0%)
USD
4,42 RON
(-0%)
GBP
5,73 RON
(+0.05%)
CHF
4,52 RON
(+0.03%)
BGN
2,45 RON
(0%)
BYN
2,00 RON
(+0.42%)
CAD
3,34 RON
(-0.01%)
RSD
0,04 RON
(+0.06%)
AUD
2,93 RON
(+0.11%)
JPY
0,04 RON
(0%)
CZK
0,19 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(0%)

 

Educaţia este un factor determinant al participării şi implicării civice

Societatea românească este organizată tradiţional, profilul naţional este mai degrabă unul neparticipativ, deşi există o disponibilitate ridicată pentru participarea civică, diferenţele dintre regiunile de dezvoltare cu privire la cultura participativă sunt mai mici decât diferenţele de dezvoltare economică, iar educaţia este un factor determinant al participării şi implicării civice, potrivit concluziilor cercetării realizată de Fundaţia Multimedia pentru democraţie locală în cadrul proiectului ”Iniţiativă pentru societatea civilă”.

Potrivit experţilor Fundaţiei Multimedia, proiectul a presupus, printre altele, realizarea a opt sondaje de opinie la nivelul fiecărei regiuni de dezvoltare, alături de focus-grupuri şi interviuri de profunzime, în vederea identificării şi măsurării elementelor ce definesc implicarea civică, participarea electorală, participarea la decizia politică.

De asemenea, au fost realizate analize ale contextului economic şi social specific fiecărei regiuni, analize ce au fost corelate cu datele sociologice culese. Aceste date au fost diseminate prin intermediul a 10 evenimente publice la care au participat peste 1.000 de persoane, din peste 200 de organizaţii ale societăţii civile româneşti, din toate cele opt regiuni de dezvoltare. Participanţii au beneficiat de o serie de materiale menite să vină în sprijinul activităţii ONG-urilor şi să susţină demersurile acestora de creştere a impactului social, precum şi a numărului de membri şi voluntar.

Prin acest proiect, co-finanţat prin Fondul Social European’, Fundaţia şi-a propus să contribuie la dezvoltarea culturii şi a competenţelor civice ale membrilor societăţii civile. Proiectul s-a derulat pe parcursul a 35 de luni şi a avut ca public ţintă membri şi voluntari ai ONG-urilor. Proiectul ”Iniţiativa pentru societatea civilă”, a fost derulat de Fundaţia Multimedia pentru democraţie locală, în parteneriat cu SNSPA şi Operations Research.

Fundaţia Multimedia a fost înfiinţată în mai 1995 şi are ca misiune coagularea unui nucleu de experţi în ştiinţe sociale, apt să genereze analize şi evaluări publice cu privire la viaţa social-politică românească. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata