EUR
4,84 RON
(-0.04%)
USD
4,44 RON
(0%)
GBP
5,40 RON
(0%)
CHF
4,57 RON
(+0.02%)
BGN
2,47 RON
(-0%)
BYN
1,85 RON
(0%)
CAD
3,17 RON
(0%)
RSD
0,04 RON
(0%)
AUD
2,90 RON
(-0%)
JPY
0,04 RON
(-0%)
CZK
0,18 RON
(-0%)
INR
0,06 RON
(-0%)

Guvernul promite scăderea cu 5% a contribuţiilor sociale de la 1 iulie 2014

Premierul Victor Ponta a anunţat, luni, 4 noiembrie, la Palatul Victoria, că Guvernul îşi va asuma în cadrul memorandumului de înţelegere cu FMI, BM şi CE un angajament clar de scădere a contribuţiilor sociale cu 5% de la 1 iulie 2014.

„Referitor la reducerea contribuţiilor de asigurări sociale, a fost în mod sigur tema cea mai intens discutată pe parcursul acestor zile. Va exista în memorandumul de înţelegere, atât cu FMI, Comisia Europeană, Banca Mondială, un angajament foarte clar de scădere semnificativă şi, din punctul nostru de vedere, semnificativ este mai mult decât 3%. Semnificativ este 5%, aşa cum în baza studiilor pe care le-am avut ar avea într-adevăr un impact pentru mediul de afaceri, şi anume o scădere semnificativă cu 5% a contribuţiilor de asigurări sociale din al doilea semestru al anului, cu obligaţia din partea Guvernului de a identifica până la 1 iulie toate resursele necesare pentru ca impactul bugetar să fie neutru. Adică ceea ce pierdem prin reducerea contribuţiilor de asigurări sociale să compensăm din venituri suplimentare sau din realocarea unor alte fonduri sau reducerea de cheltuieli”, a declarat Victor Ponta.

Premierul a adăugat că acest element legat de reducerea contribuţiilor sociale reprezintă „un angajament politic” asumat în numele Guvernului şi al coaliţiei de guvernare.

„Şi, în mod sigur, de la 1 iulie această scădere semnificativă pentru că într-adevăr 5% este semnificativ, va opera şi sperăm să aibă într-un timp mediu, evident, efectele pe care ni le dorim cu toţii”, a declarat premierul.

Victor Ponta a precizat, în context, că în baza datelor anunţate la finalizarea negocierilor cu FMI, BM şi CE se va termina construcţia bugetului, cel mai probabil până săptămâna viitoare.

„Vom face o prezentare în Guvern şi o prezentare publică, după care, evident, ne vom prezenta în faţa Parlamentului pentru a cere votul pentru acest buget pe anul 2014”, a adăugat Ponta.

Premierul a anunţat luni că Guvernul a finalizat cu bine negocierile purtate cu FMI, BM şi CE, asupra bugetului pe 2014 şi priorităţilor pe anul viitor. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata