EUR
4,84 RON
(-0.01%)
USD
4,11 RON
(+0.12%)
GBP
5,36 RON
(+0.04%)
CHF
4,50 RON
(-0.09%)
BGN
2,47 RON
(+0.44%)
BYN
1,67 RON
(+0.12%)
CAD
3,07 RON
(+0.21%)
RSD
0,04 RON
(-0%)
AUD
2,94 RON
(+0.42%)
JPY
0,04 RON
(+0.22%)
CZK
0,18 RON
(-0.19%)
INR
0,05 RON
(0%)

Nouă grevă generală în Grecia împotriva măsurilor de austeritate

Grecia era din nou paralizată miercuri din cauza unei greve generale de 24 de ore împotriva măsurilor de austeritate impuse de troica creditorilor internaţionali ai statului elen, aflată actualmente la Atena pentru a examina starea finanţelor ţării, transmite France Presse.

A patra grevă generală de la începutul anului, această mobilizare a sindicatelor din mediul privat (GSEE) şi cel public (Adedy) a afectat mai ales, în timpul dimineţii, legăturile maritime dintre Grecia continentală şi insulele acesteia, în condiţiile în care majoritatea marinarilor diferitelor companii din sector au aderat la mişcare.

Sistări ale activităţii pe durata a trei ore la începutul şi la sfârşitul zilei erau prevăzute pentru reţelele de autobuze şi troleibuze din capitale, în timp ce la Acropole, cel mai vizitat obiectiv turistic grecesc, situat în centrul vechi al capitalei, accesul turiştilor urma să fie suspendat timp de două ore, la sfârşitul dimineţii.

În context, ambuteiaje enorme s-au format în timpul dimineţii la Atena, pe fondul funcţionării parţiale a transporturilor publice. Centrul oraşului a fost închis circulaţiei la sfârşitul dimineţii din cauza acţiunilor de protest programate de cei de la GSEE, Adedy şi sindicatul Pame, apropiat de Partidul Comunist.

Însă o vreme mai degrabă ploioasă suscita incertitudine cu privire la frecventarea manifestaţiilor. Pe de altă parte, metroul Atenei, după cum este cazul de regulă în zilele de grevă, funcţiona în mod normal pentru a facilita deplasarea manifestanţilor.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata