EUR
4,83 RON
(-0.01%)
USD
4,07 RON
(+1.41%)
GBP
5,35 RON
(+0.31%)
CHF
4,49 RON
(+0.15%)
BGN
2,46 RON
(+0.69%)
BYN
1,67 RON
(+1.01%)
CAD
3,07 RON
(+0.18%)
RSD
0,04 RON
(-0.06%)
AUD
2,94 RON
(-0.05%)
JPY
0,04 RON
(+0.8%)
CZK
0,19 RON
(-0.42%)
INR
0,05 RON
(+1%)

Un angajat cu salariu mediu va plăti mai mult indirect pentru funcţionarea statului, declară Daniel Chiţoiu

Vicepremierul Daniel Chiţoiu a afirmat, marţi, 5 noiembrie, că un angajat cu salariu mediu va plăti mai mult indirect pentru funcţionarea statului, în urma măsurilor anunţate după negocierile cu FMI.

Întrebat dacă cetăţeanul cu un salariu mediu va plăti anul viitor mai mult pentru funcţionarea statului sau mai puţin, Chiţoiu a răspuns: „Impozitarea muncii, din contră, scade. Nu ştiu dacă plăteşte mai mult pentru funcţionarea statului, poate indirect, prin cumpărarea de produse, de servicii care au impozite mai mari în ele…dar din contră, invers i se vor reduce cotele de contribuţii sociale”.

Chiţoiu a fost chestionat dacă, de la 1 ianuarie, un angajat cu un salariu mediu va plăti prin toate formele prevăzute în urma măsurilor anunţate după negocierile cu FMI mai mult pentru funcţionarea statului sau mai puţin.

„Normal că va plăti mai mult indirect, am spus, pentru că aceste impozite şi taxe se regăsesc parte din ele în costuri, în preţuri. Dar acum ca să facem o evaluare cât plăteşte din salariu în plus, nu se poate face o evaluare. Asta este o întrebare ipotetică”, a spus Chiţoiu.

El a afirmat că acest lucru este compatibil cu programul de guvernare.

La rândul său, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat la finalul şedinţei conducerii PNL că este mulţumit de modul în care a negociat ministrul Finanţelor acordul cu FMI.

„Eu nu sunt mulţumit, foarte mulţumit doar de dl. Chiţoiu, ci sunt foarte mulţumit şi de premier”, a susţinut Antonescu, punctând că întreaga conducere a PNL a fost de aceeaşi părere. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata