Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 4,4%, în primele nouă luni din 2013

Cifra de afaceri din industrie a crescut, în primele nouă luni ale acestui an, pe ansamblu, cu 4,4% faţă de perioada similară din 2012, datorită creşterii industriei prelucrătoare cu 4,7%, în timp ce industria extractivă a scăzut cu 4,3%, informează Institutul Naţional de Statistică printr-un comunicat remis, joi.

Pe marile grupe industriale, creşteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în următoarele sectoare: industria bunurilor de capital (16,3%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (4,5%), industria bunurilor de uz curent (2,9%) şi industria bunurilor intermediare (0,6%). Industria energetică a scăzut cu 9,6%.

În septembrie, comparativ cu luna precedentă, cifra de afaceri din industrie a crescut pe total industrie cu 11,4%, datorită creşterilor din industria prelucrătoare, cu 11,6%, şi din industria extractivă, cu 5,4%. Pe marile grupe industriale s-au înregistrat creşteri în industria bunurilor de capital (32,7%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (12,0%), industria bunurilor intermediare (8,2%) şi industria energetică (7,6%). Industria bunurilor de uz curent a scăzut cu 2,5%.

Faţă de aceeaşi lună din 2012, în septembrie cifra de afaceri din industrie a crescut pe ansamblu cu 6,1%, datorită creşterilor din industria prelucrătoare, cu 6,4%. Industria extractivă a scăzut cu 3%.

Pe marile grupe industriale creşteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în industria bunurilor de capital (10,7%), industria energetică (7,5%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (4,3%), industria bunurilor de uz curent (4,1%) şi industria bunurilor intermediare (3,7%). (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.