Rovana Plumb: Ministerul a accesat un miliard de euro pe POS Mediu în 2013

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat vineri, la o dezbatere organizată de PSD, că o prioritate pe care a stabilit-o încă de la început a fost dezvoltarea investiţiilor prin „punerea la lucru a banilor europeni”.

Aceasta a precizat că Ministerul Mediului a reuşit să acceseze în anul 2013 un miliard de euro din Programul Operaţional Sectorial de Mediu (POS Mediu).

„Dincolo de teme de discuţii punctuale, rămâne nevoia de a privi proiectele de protejarea mediului ca pe o prioritate absolută din perspectiva dezvoltării României până în anul 2020. Nu se poate vorbi despre asigurarea unei dezvoltări sustenabile fără să luăm în calcul politicile de protecţie a mediului, care trebuie să meargă mână în mână cu politicile economice şi, în special, cu cele sociale”, a spus ministrul.

În ce priveşte subiectul gazelor de şist, Rovana Plumb a subliniat faptul că trebuie să se găsească un echilibru între exploatarea resurselor naturale şi respectarea standardelor de mediu.

„Gazele de şist este o temă controversată, prezintă multe puncte de vedere. Important pentru România este să asigurăm din punct de vedere al siguranţei şi al independenţei energetice o modalitate de exploatare a resurselor naturale, astfel încât prin această exploatare să se asigure o dezvoltare durabilă, dar, în acelaşi timp, să se respecte cele mai stricte standarde de mediu. Înainte ca Uniunea Europeană să adopte prin Parlamentul European acel raport privind evaluarea de impact de mediu şi introducerea acestei evaluări a impactului de mediu inclusiv pe zona de explorare, noi am solicitat, ca minister, companiei care doreşte să exploreze în România evaluare de impact de mediu, lucru care s-a realizat prin studii”, a precizat Rovana Plumb.

Aceasta a adăugat că urmează să fie „o comunicare mult mai eficientă” în ceea ce priveşte, pe de o parte, necesitatea asigurării independenţei energetice, dar şi respectarea celor mai înalte criterii şi standarde de mediu impuse. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...

Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.