EUR
4,84 RON
(0%)
USD
4,30 RON
(0%)
GBP
5,37 RON
(0%)
CHF
4,55 RON
(-0.09%)
BGN
2,47 RON
(0%)
BYN
1,76 RON
(0%)
CAD
3,17 RON
(+0.2%)
RSD
0,04 RON
(0%)
AUD
2,99 RON
(0%)
JPY
0,04 RON
(0%)
CZK
0,18 RON
(-0%)
INR
0,06 RON
(0%)

Savu (ANMDM): Au fost găsite zeci de soluţii injectabile pentru hepatită care sunt falsuri grosolane

Zeci de cutii cu fiole contrafăcute de Pegasys soluţie injectabilă pentru tratamentul hepatitei B şi C au fost depistate pe piaţa românească, a anunţat joi preşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale (ANMDM), Marius Savu.

„Au fost găsite zeci de cutii cu seringi care sunt falsuri grosolane. Serul este apă cu glucoză, în locul soluţiei cu substanţa activă peginterferon alfa-2a, iar seringile sunt din plastic şi au pistoane de culoare albă, deşi produsele originale sunt din sticlă şi au pistoane de culoare roşie. În plus, capacul protector al acului este de culoare neagră, în timp ce, la medicamentul original, este gri”, a declarat Marius Savu.

El a amintit şi de cazul de contrafacere a medicamentului Sutent, utilizat în oncologie, precizând însă că atunci a fost vorba doar de o fiolă.

„Este un circuit de crimă organizată, bine organizat, este vorba de farmacii care au achiziţionat aceste produse prin aceste circuite. Discutăm de infracţiuni severe”, a spus Marius Savu.

Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale a retras de pe piaţă mai multe loturi de Pegasys 180 ľg/0,5 ml soluţie injectabilă în seringă preumplută (peginterferon alfa-2a), contra hepatitei B şi C, suspectate a fi contrafăcute. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. ceferistul spune

    Acesti producatori ar trebui injectati cu cate 10 doze zilnic,iar cine a permis sa se vanda acest lucru condamnat pt .crima.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata