EUR
4,84 RON
(+0.03%)
USD
4,28 RON
(-0.04%)
GBP
5,41 RON
(+0.08%)
CHF
4,55 RON
(+0.08%)
BGN
2,47 RON
(-0.19%)
BYN
1,77 RON
(-0.8%)
CAD
3,15 RON
(-0.05%)
RSD
0,04 RON
(+0.14%)
AUD
2,98 RON
(+0.05%)
JPY
0,04 RON
(+0.14%)
CZK
0,18 RON
(+0.08%)
INR
0,06 RON
(-0.12%)

Dragnea: Descentralizarea va permite înfiinţarea ghişeului unic

Descentralizarea va permite înfiinţarea ghişeului unic pentru ca cetăţeanul să nu mai fie curierul sistemului administrativ, a declarat vineri vicepremierul Liviu Dragnea, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

„Descentralizarea ne va crea posibilitatea ca, începând de la anul, să lucrăm serios la unul dintre cele mai importante proiecte din cadrul reformei administrative şi anume ghişeul unic. Astăzi, în România, fiecare cetăţean este curierul sistemului administrativ. Trebuie să ştie toate coridoarele din acest labirint: ce program are fiecare instituţie publică, ce competenţe are, în ce toane e şeful, care e funcţionarul cu care poţi să discuţi mai bine. Şi trebuie să alerge peste tot: şi la el în localitate, şi la judeţ, şi la regiune, şi la Bucureşti”, a spus Dragnea, la Liga Aleşilor Locali ai PSD.

Potrivit vicepremierului, cetăţeanul pierde mult timp din cauza actualului sistem public.

„Foarte mult din viaţa unui cetăţean român este mâncată de acest timp pierdut la sistemul public pe care îl avem astăzi în România. Această descentralizare ne dă posibilitatea să construim un ghişeu unic, cetăţeanul să meargă într-un singur loc cu solicitarea şi sistemul să lucreze pentru el şi nu el să bată la toate porţile sistemului”, a adăugat Dragnea.

El a subliniat, totodată, că prin descentralizare absorbţia fondurilor europene va fi mai bună, o dovadă în acest sens fiind POR, în care rata de absorbţie de 45% este dublul mediei celorlalte programe. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata