Erasmus ripostează şi primeşte mai mult

“Uitaţi de extincţie, Erasmus s-a dublat”, titrează Il Sole 24 Ore. Programul universitar european pentru mobilitatea studenţilor, care a riscat să fie anulat, după ce a rămas fără bani în 2012, a primit primul stimul pe 7 noiembrie, odată cu anunţarea unui acord între Comisia pentru cultură din Parlamentul European şi Consiliul European, pentru finanţarea unui plan Erasmus+.

Termenii acordului arată că 14 miliarde de euro vor fi disponibile pentru acest program între 2014 şi 2020, cu 40% mai mult decât în bugetul anterior, pe şapte ani. Acest lucru ar trebui să dubleze numărul de studenţi implicaţi, ducând numărul total la cinci milioane. Erasmus+ va furniza de asemenea stagii în străinătate pentru cei cu vârsta sub 30 de ani care nu sunt înscrişi la o universitate, ca şi împrumuturi pentru absolvenţi.

Citeste si:  Iranul interzice unghiile lungi, blugii strâmţi şi tatuajele în universităţi

Vestea va fi cel mai probabil sărbătorită în sudul Europei, unde programul, care recent a împlinit 25 de ani, “este considerat drept calea cea mai ieftină şi mai accesibilă de a câştiga experienţă în afara graniţelor naţionale”, notează cotidianul economic.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close