Gimnastică aerobică: Cinci medalii, dintre care două de aur, pentru juniorii români la Europene

Juniorii români au cucerit duminică nu mai puţin de cinci medalii, dintre care două de aur, una de argint şi două de bronz, în finalele Campionatelor Europene de gimnastică aerobică de la Arques (Franţa).

Medaliile de aur au fost cucerite la trio, de Bianca Maria Gorgovan, Lavinia Ioana Panaete şi Alina Radu, şi la grup, de Andreea Drenea, Bianca Maria Gorgovan, Lavinia Ioana Panaete şi Alina Radu şi Andreea Scînteie. Argintul a fost adjudecat de Alina Radu la individual feminin, iar cele două medalii de bronz au revenit Laviniei Ioana Panaete, la individual, şi la perechi mixte, prin Bianca Maria Gorgovan şi Lucian Ştefan Săvulescu.

Citeste si:  Hundertwasser de Bucureşti, clădirea colorată învelită în cioburi

La individual junioare, Alina Radu a luat argintul, cu 20,500 p, devansată de rusoaica Ekaterina Pîhtova, 21,000 p, în timp ce Lavinia Panaete a terminat a treia, cu 20,400 p.

La masculin, Lucian Săvulescu, la debutul într-o finală europeană, a ocupat locul 8, cu 20,000 p, în timp ce aurul a fost cucerit de italianul Ivan Cavalieri, 20,600 p.

În proba de perechi mixte, Bianca Gorgovan şi Lucian Săvulescu şi-au adjudecat bronzul, cu 19,750 p, fiind devansaţi de două cupluri din Rusia, Anastasia Degtiareva/Alexei Juralev, 20,500 p, şi Salman Isrefilov/Ekaterian Pîhtova, 19,900 p.

Citeste si:  VALY GASTESTI - notificare privind deschiderea procedurii generale de insolvenţă

La trio, Bianca Gorgovan, Lavinia Panaete, Alina Radu au cucerit medalia de aur, cu 20,600 p, devansând Rusia (20,500) şi Italia (20,150). Un alt trio românesc, Andreea Darie, Andreea Drenea, Daciana Enache, a încheiat pe locul 4, cu 20,100 p.

La grup, aurul a revenit tot ţării noastre, Andreea Drenea, Bianca Gorgovan, Lavinia Panaete, Alina Radu şi Andreea Scînteie impunându-se cu 20,700 p, în faţa Rusiei, 19,700, şi a Italiei, 19,650 p.

România a cucerit şi medalia de argint în concursul pe echipe la junioare.

Citeste si:  Experţii în fitness recomandă exerciţiile care consolidează partea centrală a corpului

Tot duminică sunt programate şi finalele seniorilor, după ce România a luat aurul pe echipe. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close