Filipine: Taifunul a ucis 3.621 de persoane

Taifunul Haiyan care a devastat centrul Filipinelor în urmă cu o săptămână a făcut 3.621 de morţi, a anunţat vineri Consiliul naţional pentru reducerea şi gestionarea catastrofelor naturale. Bilanţul precedent oferit de guvernul de la Manila era de 2.360 de morţi, relatează AFP.

 De la trecerea furtunii vinerea trecută, 1.140 persoane sunt date dispărute, a precizat Reynaldo Balido, purtător de cuvânt al acestui organism guvernamental.

ONU a anunţat vineri dimineaţa că taifunul Haiyan a provocat moartea a cel puţin 4.460 de persoane, o estimare ce a fost contestată imediat de autorităţile de la Manila.

Pe de altă parte, potrivit Kyodo, multe persoane care supravieţuit au fost rănite de resturi purtate de vântul puternic în timpul taifunului, altele, în special copii, suferă de diaree din cauza lipsei de apă potabilă, iar unii adulţi bolnavi care depindeau de oxigen sau dializă au murit când aparatura respectivă a fost distrusă sau medicamentele s-au epuizat. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.