EUR
4,84 RON
(-0.05%)
USD
4,27 RON
(+0.34%)
GBP
5,38 RON
(+0.07%)
CHF
4,55 RON
(-0.06%)
BGN
2,47 RON
(+0.25%)
BYN
1,75 RON
(+0.25%)
CAD
3,15 RON
(+0.13%)
RSD
0,04 RON
(-0.05%)
AUD
2,98 RON
(+0.15%)
JPY
0,04 RON
(+0.19%)
CZK
0,18 RON
(-0.07%)
INR
0,06 RON
(+0.59%)

Actriţa Marion Cotillard s-a închis într-o cuşcă în semn de solidaritate cu membrii Greenpeace reţinuţi în Rusia

Actriţa Marion Cotillard şi personalităţi franceze din mediul politic şi cultural s-au închis în mod simbolic într-o cuşcă, vineri, 15 noiembrie, la Paris, pentru a-şi exprima sprijinul pentru cei treizeci de activişti ai Greenpeace reţinuţi de două luni în Rusia, relatează AFP.

Marion Cotillard s-a închis în cuşcă purtând o pancartă cu mesajul ‘Sunt un apărător al climatului’ (‘I am a climate defender’), fiind urmată de foştii miniştri ai mediului Corinne Lepage, Chantal Jouanno şi Delphine Batho, precum şi de cântăreţul Sanseverino, regizorul Jean-Paul Jaud şi fotoreporterul Reza.

Ministrul francez al ecologiei Philippe Martin a luat şi el parte la protest declarându-se ‘îngrijorat de soarta activiştilor’. Cu toate acestea, el s-a mulţumit să-i salute pe militanţii Greenpeace îmbrăcaţi în costume roşii şi aflaţi în cuşcă, fără să intre şi el.

‘Există oameni care au curajul să apere planeta noastră. În faţa acestui curaj, sancţiunile sunt absolut absurde şi delirante. Ar trebui mai degrabă să mulţumim acestor oameni’, a declarat actriţa Marion Cotillard pentru presă.

Cei 30 de membri ai echipajului navei Arctic Sunrise aparţinând Greenpeace, originari din 18 ţări, au fost arestaţi în septembrie şi plasaţi în detenţie provizorie la Murmansk, în nord-vestul Rusiei, după ce unii dintre ei ar fi participat la o acţiune pe o platformă a Gazprom în Marea Barents pentru a denunţa riscurile ecologice legate de extracţia de petrol în această zonă. La începutul acestei săptămâni, Rusia a început să-i transfere pe militanţi de la Murmansk spre Sankt Petersburg. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata