Cea mai înaltă clădire rezidenţială din Europa va fi construită la Londra

Un zgârie-nori de 242 de metri înălţime va fi construit în cartierul financiar Canary Wharf din estul Londrei urmând să devină în 2018 cea mai înaltă clădire rezidenţială din Europa, a relatat vineri presa britanică, transmite EFE.

În Europa există clădiri şi mai înalte, însă acestea au o destinaţie comercială, precum turnul Shard din Londra (308 metri) sau Mercury City din Moscova, care la cei 339 de metri ai săi este cea mai înaltă construcţie din Europa.

În schimb, turnul Hertsmere, care va avea 74 de etaje, va depăşi în înălţime Sky Tower din oraşul polonez Wroclaw, care măsoară 212 metri. Noul zgârie-nori va avea peste 500.000 de metri pătraţi şi va conţine 714 apartamente de lux care se vor vinde la peste 1.000 de lire sterline (1.200 euro) metrul pătrat, potrivit lui Richard Berridge, de la Ryan Corporation UK, compania care a proiectat această construcţie.

Citeste si:  Bicicleta din lemn construită la Târgu Mureş ar putea fi prezentată la Turul Franţei

Clădirea, care va fi construită pe o pacelă de pământ de 3.600 de metri pătraţi, presupune o investiţie de un miliard de lire sterline (1,2 miliarde de euro) şi va depăşi cu şapte metri cea mai înaltă construcţie din zona financiară a Londrei.

Numărul locuinţelor de lux a crescut cu 60% pe piaţa imobiliară din Marea Britanie din 2009 şi patru din cinci cumpărători de astfel de apartamente din Londra sunt străini. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close