Ioana Băsescu a dat publicităţii contractul cu CEC Bank

Ioana Băsescu, fiica preşedintelui Traian Băsescu, a dat publicităţii contractul încheiat cu CEC Bank, contractul de cumpărare a terenurilor din judeţul Călăraşi, precum şi contractul de ipotecă imobiliară.

Potrivit documentelor, creditul la CEC Bank, în valoare de 4.600.000 de lei, este acordat pe o perioadă de 30 de ani iar rata lunară se ridică la suma de 30.266,51 lei, cu o rată anuală a dobânzii variabilă – 1,90% rată fixă şi 4,63 ROBOR.

Potrivit contractului, Ioana Băsescu a achitat un avans de 278.337,45 euro, echivalentul în lei, adică 21,30% din valoarea de achiziţie a terenului.

Citeste si:  România a încasat 141,5 milioane de euro de la Comisia Europeană pe POSDRU

Prima rată a fost achitată în luna septembrie.

Din documentele date publicităţii de fiica preşedintelui reiese şi că suma împrumutată de la CEC Bank a fost garantată cu terenul achiziţionat.

Ioana Băsescu a achiziţionat mai multe parcele de teren, de mărimi diferite, cu o suprafaţă totală de 290,41 de hectare în comuna Nana, judeţul Călăraşi, de la firma SC Berfige SRL, cu sediul în Bucureşti, potrivit contractului de vânzare-cumpărare, în luna septembrie a acestui an. Istoricul parcelelor de teren cumpărate este trecut în contractul de vânzare-cumpărare.

Citeste si:  Locuinţele din programul "Prima Casă" vor putea fi construite şi de doi asociaţi

Contractul stipulează că preţul de vânzare a fost de 5.844.864,25 lei.

Suma totală achitată de Ioana Băsescu până la finalul contractului cu CEC Bank va fi de 10.896.378,24 lei. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close