Fostul preşedinte pakistanez Musharraf va fi judecat pentru trădare

Fostul preşedinte pakistanez Pervez Musharraf va fi judecat pentru trădare deoarece a impus starea de urgenţă în 2007, a anunţat duminică ministrul de interne, Chaudhry Nisar Ali Khan, relatează AFP.

‘În urma deciziei Curţii Supreme şi a raportului unui comitet de anchetă, s-a decis începerea procedurilor pentru trădare în baza articolului 6 din Constituţie împotriva generalului Pervez Musharraf’, a declarat ministrul pakistanez, în cadrul unei conferinţe de presă transmise în direct de televiziune.

‘Este pentru prima dată în istoria Pakistanului când un fost comandant al armatei va fi judecat pentru trădare’, a subliniat ministrul Khan, adăugând că ‘această decizie a fost luată în interes naţional’. În Pakistan, infracţiunea de trădare este pasibilă de pedeapsa cu moartea sau închisoare pe viaţă.

Ministrul de interne a adăugat că preşedintele Curţii Supreme va primit luni o scrisoare din partea guvernului în care i se va cere să creeze un tribunal cu trei judecători pentru a începe procedura şi guvernul va numi în aceeaşi zi un procuror special.

Pervez Musharraf, 70 de ani, a condus Pakistanul din 1999, când a preluat puterea în urma unei lovituri de stat, până la destituirea sa în august 2008. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...

Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.