EUR
4,84 RON
(+0.03%)
USD
4,28 RON
(-0.04%)
GBP
5,41 RON
(+0.08%)
CHF
4,55 RON
(+0.08%)
BGN
2,48 RON
(-0.04%)
BYN
1,77 RON
(-0.8%)
CAD
3,15 RON
(-0.05%)
RSD
0,04 RON
(+0.14%)
AUD
2,98 RON
(+0.05%)
JPY
0,04 RON
(+0.14%)
CZK
0,18 RON
(+0.08%)
INR
0,06 RON
(+0.05%)

Atacatorul de la Paris, Abdelhakim Dekhar, pus sub acuzare şi încarcerat

Parchetul din Paris a anunţat că, în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, l-a pus sub acuzare pe Abdelhakim Dekhar pentru recentele tentative de asasinat din capitala Franţei de la sediile unor mass-media şi în faţa băncii Société Générale din cartierul de afaceri la La Défense, scrie AFP.

Bărbatul în vârstă de 48 de ani, condamnat în 1998 într-un dosar penal, a fost încarcerat, a precizat parchetul care ceruse arestarea lui preventivă.

În afară de atacul comis vineri, 15 octombrie, la sediul postului de televiziune BFMTV din Paris, unde nu a deschis focul, Abdelhakim Dekhar este suspectat că luni a rănit grav prin împuşcare un asistent fotograf în holul jurnalului Libération. Ulterior, a tras focuri de armă în faţa băncii Société Générale din cartierul de afaceri la La Défense şi apoi a luat ostatic pentru scurt timp un şofer. Pentru aceste presupuse fapte, judecătorul de instrucţie l-a pus sub acuzare pentru răpire şi sechestrare de persoană cu eliberare în primele şapte zile.

Abdelhakim Dekhar a fost reţinut de poliţie miercuri seară într-o maşină aflată într-o parcare subterană din Bois-Colombes, la periferia Parisului, după ce fusese denunţat de un bărbat care îl găzduia din luna iulie în oraşul vecin Courbevoie. El a fost arestat în ‘stare de semiconştienţă’, după ce luase medicamente într-o posibilă tentativă de sinucidere.

Urmele ADN găsite la sediul ziarului Libération şi în faţa Société Générale, care confirmaseră anterior ipoteza unui autor unic al acestor atacuri, au dus la arestarea lui.

În timpul arestului, Dekhar a refuzat să ofere explicaţii în legătură cu acuzaţiile aduse, invocând prevederi ale Codului de procedură penală.

Abdelhakim Dekhar a fost condamnat în 1998 la patru ani de închisoare pentru complicitate în afacerea Rey-Maupin, în urma unor acţiuni criminale comise în 1994 la Paris. La acea dată, au fost ucise cinci persoane, trei poliţişti, un şofer de taxi şi revoluţionarul anarhist Audry Maupin. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata