EUR
4,84 RON
(+0.04%)
USD
4,30 RON
(+0.09%)
GBP
5,37 RON
(-0.07%)
CHF
4,55 RON
(+0.04%)
BGN
2,47 RON
(+0.07%)
BYN
1,76 RON
(+0.09%)
CAD
3,17 RON
(-0.03%)
RSD
0,04 RON
(-0.02%)
AUD
2,99 RON
(+0.02%)
JPY
0,04 RON
(+0.09%)
CZK
0,18 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(+0.1%)

MEN: Nouă medalii obţinute de elevii români la competiţii regionale de informatică de juniori şi seniori

Elevii români au obţinut nouă medalii la competiţii regionale de informatică de juniori şi seniori, informează Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN), printr-un comunicat remis marţi .

La cea de-a VII-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de informatică pentru juniori, elevii români au obţinut patru medalii, dintre care una de aur şi trei de argint.

Medalia de aur a fost cucerită de Costin Andrei Oncescu (clasa a VI-a/Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel, judeţul Argeş), laureat şi la ediţia precedentă tot cu aur. Palmaresul a fost completat cu medaliile de argint câştigate de Smaranda-Monica Dicu (clasa a VIII-a/Şcoala Gimnazială nr. 56 din Bucureşti), Darius Marian şi Andrei-Cristian Stanciu, ambii elevi în clasa a VIII-a la Liceul Internaţional de Informatică din Capitală.

Competiţia s-a desfăşurat în localitatea bulgară Shumen, săptămâna trecută, unde în paralel s-a desfăşurat şi tradiţionalul Turneul internaţional de informatică Shumen 2013.

La acest al doilea concurs, lotul României a obţinut cinci distincţii – o medalie de aur, trei de argint şi una de bronz. Laureaţii sunt următorii: George Chichirim (clasa a VIII-a/Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa) – medalie de aur, Vlad Rochian (clasa a VIII-a/Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timişoara), Andrei Popa (clasa a VIII-a/Şcoala Gimnazială „Constantin Parfene” din Vaslui) şi Mihai Gheorghe (clasa a XI-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) – medalii de argint, respectiv Daniel Constantin (clasa a XI-a/ Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) – medalie de bronz. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata