Italia: Rata şomajului a atins un nivel record de 41,2% în rândul tinerilor italieni

Rata şomajului în Italia a rămas neschimbată în luna octombrie, la nivelul de 12,5% în rândul populaţiei active, dar a atins un nivel record, de 41,2%, în rândul tinerilor italieni, potrivit unor estimări provizorii difuzate vineri la Roma de Institutul naţional de statistică (Istat) şi preluate de site-ul de ştiri TgCom24 – Mediaset.

Pe bază anuală, procentul şomajului înregistrat în octombrie este în creştere cu 1,2%, se mai precizează în comunicatul difuzat de Istat.

Rata şomajului atinge deci, pentru a doua lună consecutivă /septembrie şi octombrie/, cel mai ridicat nivel înregistrat în ţară de la înfiinţarea statisticilor lunare (în 2004) şi a celor trimestriale (în 1977) difuzate de Institutul naţional italian de statistică.

Citeste si:  Franklin Templeton Investment to list Proprietatea Fund within one year

Potrivit Istat, numărul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă a ajuns în Italia, în luna octombrie, la peste 3,1 milioane, reprezentând acelaşi nivel din luna septembrie, dar cu o creştere de 9,9% în ultimul an (+287.000 de persoane).

Printre tinerii activi cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani, rata şomajului a atins de asemenea un nivel record, de 41,2% în luna octombrie (663.000 de persoane), adică plus 0,7% faţă de luna septembrie şi plus 4,8% pe bază anuală. Acest lucru înseamnă că 11% dintre tinerii italieni cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani rămân în căutarea unui loc de muncă, potrivit Istat.

Citeste si:  "Einstein cu muşchi", dat în judecată

Italia a trecut în ultimii doi ani printr-o perioadă de puternică recesiune, iar rata şomajului este în continuă creştere, de mai multe luni. Guvernul italian condus de Enrico Letta /moderat de centru-stânga/ speră într-o îmbunătăţire a acestei situaţii, în cel de al patrulea trimestru al anului în curs, notează site-ul de ştiri menţionat. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close