„Vă rugăm să ne iertaţi!”… ar trebui să o spună mulţi!

Un material interesant, primit pe mail, despre adevărul care se ascunde în spatele dezoltării ţărilor “civilizate”, “dezvoltate” din occident şi nu numai (Franţa, Anglia, Rusia, SUA, Germania, Austria + Ungaria, Spania + Portugalia, Italia, Olanda, Belgia, Elveţia, Japonia, China), despre cum s-au dezvoltat “marile state ale lumii” la care mulţi dintre noi se uită cu respect şi veşnică apreciere, despre ororile şi atrocităţile făcute de aceste state pe spatele teritoriilor colonizate şi prăduite pentru OAMENI (forţă de muncă – sclavi) şi RESURSE NATURALE, de-a lungul timpului. “Europa civilizată” şi “Democraţia SUA” sunt iluzii cu care mulţi români se îmbată. E timpul ca românii să se trezească la realitate şi să nu mai aştepte minuni de la nu ştiu ce ţări… NOI suntem cei care ar trebui să ne salvăm! Degeaba aşteaptă unii milă sau ajutor de la aceşti “lupi moralişti”.

 

„Este bine sa nu uiti faptele istoriei. In ultima vreme reprezentantii ai unor diverse natiuni – pretinse civilizate si dezvoltate – ne tin lectii de morala, ne trag de urechi sau chiar ne insulta.

Sa revenim insa la moralistii din afara tarii si sa ii cunoastem mai bine.

Iata care este adevarul despre pionierii democratiei, ai drepturilor omului,ai umanismului s.a.m.d.:

FRANTA: putere coloniala care a controlat, la un moment dat, aproape 13.000.000 kilometri patrati, aproximativ 9% din intreaga suprafata a uscatului mondial. Un numar impresionant de tari au fost ocupate cu forta de catre francezi.

Prosperitatea Frantei se bazeaza intr-o buna masura si pe crimele si jaful din fostele tari coloniale. Iata cateva dintre acestea – Algeria, Camerun, Ciad, Gabon, Niger, Senegal, Tunisia, Madagascar, Maroc, Vietnam, Laos s.a.

In plus, jumatate din Franta a fost colaboratoare cu Germania in al II-lea razboi mondial si asta nu pare sa deranjeze atat de mult cat alianta Romaniei cu Germania. A facut masacru in coloniile din Nordul Africii cand acestea si-au cerut independenta si chiar dupa dobandirea independentei au intervenit direct sau indirect in evenimentele politice ale fostelor colonii.

ANGLIA : cel mai mare imperiu colonial si sclavagist pentru o perioada de Timp (in America ) – a cuprins peste 20%!!! din suprafata uscata a Terrei. Prosperitatea Marii Britanii se bazeaza intr-o buna masura si pe crimele si jaful din fostele tari coloniale. Iata cateva dintre acestea – India, Australia, America de Nord, Africa de Sud, Birmania s.a.

RUSIA: tara in care s-a nascut comunismul, o pacoste si o nenorocire pentru Romania. Si-a consolidat pozitia de putere mondiala si prin crimele si jaful la care si-a supus tarile vasale. Iata cateva dintre tarile exploatate de Uniunea Sovietica – Romania, Moldova, Polonia, Ucraina, Belarus, Georgia, Lituania, Letonia, Estonia, Armenia, Kazakstan, Uzbekistan, s.a..

SUA: Intemeiata pe genocidul indurat de indienii americani carora europenii le-au ocupat pamantul pe care locuiau de mii de ani. Populatii intregi exterminate, infometate, alungate in rezervatii ca niste animale salbatice ca sa faca loc foamei de inavutire a colonistilor europeni. Cea mai mare tara cu oranduire sclavagista dupa caderea Imperiului Roman ce inca a practicat segregarea rasiala pana prin anii ‘60.

Exemplu al democratiei si iubirii crestine?

Poate o ora duminica la biserica. Aventurile militare germane din cele doua razboaie mondiale i-au accelerat industrializarea si inarmarea si i-au transformat in jandarmul planetar. Fortati si de expansionismul Rusiei si Chinei comuniste,  SUA, dupa al Doilea Razboi Mondial, a purtat mai mult de 10 razboaie importante – Vietnam, Iugoslavia, Irak, Afganistan s. a., alaturi de diverse alte interventii militare in toate colturile planetei mai mult sau mai putin legitime.

A rasturnat regimuri instalate democratic si de frica comunismului a sustinut dictatori corupti si sangerosi atat pe continentul American (Chile , Argentina etc) cat si Africa (Mobutu in Congo ) sau Asia. Au finantat in America Centrala grupari armate teroriste vinovate de crime pe banda rulanta. Nu le-a pasat ca poate oamenii saraci din acele tari aspira la acelasi nivel de prosperitate si democratie ca in SUA. Sub masca apararii drepturilor omului si cu ajutorul institutiilor financiar bancare multinationale au pus mana pe resursele naturale ale mai multor tari.

Este emblematica pentru politica SUA declaratia publica facuta de un partizan al acestor razboaie, Donald Trump:Sa le luam petrolul libienilor!”.  In Afganistan mai important decat Bin Laden erau minereurile strategice de care complexul militaro-industrial american are nevoie ca de aer sau ca de petrol pentru a-si mentine suprematia.

Desigur ca se pune si intrebarea ce se intampla cu planeta daca nu contrabalansau amenintarea  expansionismului altor mari puteri. Ar fi fost o lume mai buna? Putin probabil daca ne uitam ce a insemnat gulagul sovietic si revolutia culturala din China unde se taiau degetele pianistilor.

GERMANIA :  izvor al culturii si tehnicii europene a provocat doua razboaie mondiale cu consecinte catastrofale – zeci de tari ruinate, genocid planetar zeci de milioane de morti si alte sute de milioane cu vietile distruse!!!

Au infaptuit holocaustul prin care milioane de oameni au fost facuti sclavi epuizati prin munca silnica, au fost gazati, si arsi in cuptoare precum gunoaiele. Este un fapt ce nu se va sterge din memoria colectiva a lumii pana la sfarsitul istoriei universului. L-au ajutat pe Lenin sa revina in Rusia ca sa il submineze pe tar si stim ce a urmat.

 Au impartit Polonia si Romania cu Rusia si Ungaria. Atacandu-l l-au fortat pe Stalin sa transforme URSS in superputere mai repede decat isi imaginase el. La incetarea ostilitatilor, tragedia in spatele cortinei de fier a continuat pentru tarileocupate de armata rosie in timp ce Germania ajutata de fostul dusman SUA s-a recladit si a prosperat. Noi am platit 10 ani datorii de razboi URSS-ului ca tara invinsa.

Citește și
4 Comentarii
 1. Claudia spune

  Felicitari pt articol!!! Aceste lucruri(nu atat de bine expuse)le evocam si eu celor din jurul meu.
  Ar trebui tradus in mai multe limbi si sa circule pe retelele sociale, poate le mai scade nasul la unele natiuni.

 2. maria Zalau,Salaj spune

  Mare adevar ! Multumesc pt.articolele frumoase si interesanta publicate de d-voastra.

 3. Laur spune

  Bun articolul,pe sufletul eu,dar as mai adauga ceva: Anglia detine cea mai mare rezerva federala de aur dintre toate tarile europene….ok,putem spune „bravo lor” dar,daca stam si ne punem intrebarea „cate mine de aur sunt pe teritoriul Angliei?”…nu prea mai spunem „bravo lor!”. O tara se considera puternica cu aurul furat

 4. Doina spune

  da, adevarat, dureros de adevarat, dar ei uita ca noi am stat sute de ani in calea navalitorilor luptand pentru apararea acestui petic de pamant, timp in care ei au dus razboaie de cucerire a altor teritorii,iar acum ne privesc ca pe niste sarantoci, inculti si needucati. RUSINE lor

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.