Frunzăverde: Suntem în anul în care se creează premisele ca toţi românii să facă parte din Europa Unită

Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, fost ministru al Apărării Naţionale, a declarat duminică, la manifestările dedicate Zilei Naţionale a României, desfăşurate la Reşiţa, că atât românii din Republica Moldova, cât şi cei din Voivodina şi Valea Timocului vor face parte, în curând, din aceeaşi Europă Unită.

„Fraţii noştri din Moldova de peste Prut, cei din Voivodina şi din Valea Timocului vor fi parte a aceleiaşi Europe Unite, una anticipată de Kant sau Victor Hugo, dar una prefigurată de unul din cei mai de seamă europeni, bănăţean de-al nostru, de la Lugoj, Aurel C. Popovici, cel care a reuşit să construiască pan-statal Europa, în criteriile ei de astăzi. Acum, aici, la Reşiţa, avem de ce să fim mândri că suntem români. Trăiască Banatul şi Ardealul, Moldova şi Ţara Românească, trăiască România! La Mulţi Ani, dragi compatrioţi’, a afirmat Sorin Frunzăverde.

Citeste si:  PCRM 40,5%, iar PLDM 28,7%, după numărarea a 95,4% din voturi din Republica Moldova

La rândul său, prefectul Silviu Hurduzeu a citit mesajul transmis de premierul Victor Ponta.

În comparaţie cu anul trecut, la manifestările dedicate Zilei Naţionale a României au participat mult mai mulţi reşiţeni.

După trecerea în revistă a gărzii de onoare, de către prefectul judeţului, în centrul municipiului a avut loc o slujbă religioasă, susţinută de un sobor de preoţi, în frunte cu protopopul Reşiţei, Petru Berbentea.

Manifestările care au început după orele prânzului au continuat cu un spectacol cultural-artistic. Tot cu acest prilej, la ora 18,00, la Cinematograful Dacia, se va desfăşura un amplu spectacol folcloric, la care îşi vor da concursul solişti vocali din Regiunea Banat.

Citeste si:  La alegerile pentru Parlamentul European din 2014 vor participa şi candidaţi romi

Manifestările dedicate Zilei de 1 Decembrie au fost organizate de către Primăria Reşiţa şi Centrul Militar Judeţean Caraş-Severin. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata