EUR
4,83 RON
(+0.06%)
USD
4,48 RON
(-0.52%)
GBP
5,49 RON
(+0.35%)
CHF
4,58 RON
(+0.15%)
BGN
2,47 RON
(+0.24%)
BYN
1,73 RON
(-1.52%)
CAD
3,17 RON
(-1.39%)
RSD
0,04 RON
(+0.08%)
AUD
2,69 RON
(-0.27%)
JPY
0,04 RON
(+0.6%)
CZK
0,17 RON
(+0.39%)
INR
0,06 RON
(-0.79%)

 

Vaslui: Drumul spre Pungeşti este în continuare blocat; utilajele Chevron au început să lucreze

Drumul care face legătura între Vaslui şi Pungeşti este blocat în continuare luni, 2 decembrie, la intrarea în localitatea Siliştea, unde Chevron a deplasat o serie de utilaje în vederea începerii lucrărilor de amenajare a primei sonde de explorare a gazelor de şist din judeţul Vaslui.

Jandarmii au montat garduri de protecţie şi nu dau voie nici reprezentanţilor presei să se apropie de perimetrul în care Chevron a început lucrările.

În zonă au fost mobilizate forţe de ordine, jandarmi, poliţişti şi pompieri. Oamenii legii au înconjurat tabăra de rezistenţă şi i-au luat pe protestatari în dube pentru legitimare. De asemenea, trei maşini ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vaslui au fost trimise la Pungeşti. O parte dintre protestatari susţin că au fost loviţi şi bruscaţi de reprezentanţii Jandarmeriei, acuzaţiile fiind ulterior infirmate de reprezentanţii instituţiei, care susţin că au acţionat conform legii, deoarece peste 100 de cetăţeni au obstrucţionat accesul utilajelor Chevron pe perimetrul concesionat.

Un jandarm a fost transportat cu o ambulanţă detaşată în zona Pungeşti după ce a suferit o contuzie lombară. În cursul dimineţii de luni alţi doi cetăţeni care se aflau la Pungeşti, unul în stare de lipotimie şi altul cu traumatism toraco-abdominal, au fost duşi la spital de două ambulanţe, unde au fost suspuşi unor investigaţii.

Atât prefectul judeţului, Radu Renga, cât şi reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vaslui nu au putut fi contactaţi pentru a oferi mai multe informaţii despre situaţia de la Pungeşti.

Protestele localnicilor din Siliştea au început pe 14 octombrie, când aproximativ 150 de persoane au blocat parţial drumul judeţean ce tranzitează comuna Pungeşti.

Pe data de 3 octombrie, Chevron a obţinut autorizaţie de construire pentru amplasarea în judeţul Vaslui a primei sonde de explorare a gazelor de şist în România, după ce compania a primit toate avizele necesare de la autorităţile statului pentru prospectarea solului în perimetrul de la Siliştea. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata