EUR
4,83 RON
(+0.06%)
USD
4,48 RON
(-0.52%)
GBP
5,49 RON
(+0.35%)
CHF
4,58 RON
(+0.15%)
BGN
2,47 RON
(+0.24%)
BYN
1,73 RON
(-1.52%)
CAD
3,17 RON
(-1.39%)
RSD
0,04 RON
(+0.08%)
AUD
2,69 RON
(-0.27%)
JPY
0,04 RON
(+0.6%)
CZK
0,17 RON
(+0.39%)
INR
0,06 RON
(-0.79%)

 

Vaslui: Dosare penale pentru cinci protestatari de la Pungeşti

Poliţiştii vasluieni au întocmit luni un număr de şase dosare penale pe numele a cinci cetăţeni care au protestat în această dimineaţă la Pungeşti, după ce reprezentanţii Chevron au introdus pe perimetrul concensionat din localitatea Siliştea, au introdus utilajele pentru utilizarea unei sonde de explorare a gazelor de şist.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Vaslui, Mihaela Ştraub, dosarele penale au fost întocmite după ce au fost primite două sesizări din partea structurii judeţene de jandarmi cu privire la comiterea unor fapte de natură penală.

„Una dintre sesizări face referire la comiterea infracţiunii de distrugere. În această dimineaţă o femeie, în vârstă de 37 de ani, din judeţul Galaţi, în timp ce era condusă la IJP Vaslui, pentru audieri, a distrus geamul de la o autospecială a jandarmilor, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru infracţiunea de distrugere. Totodată, poliţişii efectuează cercetări faţă de cinci persoane, patru din Pungeşti şi una din Galaţi, după ce acestea ar fi blocat cu intenţie un drum judeţean.”, a declarat Mihaela Ştraub.

Cele cinci persoane au fost identificate în timp ce blocau accesul autovehiculelor pe Drumul Judeţean care face legătura între Siliştea şi Pungeşti. După incidentele de azi dimineaţă jandarmii vasluieni au blocat acest drum nepermiţând în zonă nici măcar accesul reprezentanţilor presei.

Într-un comunicat de presă Jandarmeria Română a precizat că a acţionat cu respectarea legislaţiei în vigoare şi fără violenţă. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata