CNA a respins solicitarea Realitatea Media de modificare a denumirii The Money Channel în RTV

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a respins, marţi, solicitarea S.C. Realitatea Media SA de modificare a denumirii serviciului de programe The Money Channel în RTV.

Preşedintele CNA, Laura Georgescu, a susţinut că The Money Channel are o serie de probleme şi că nu înţelege de ce se doreşte schimbarea denumirii unui brand deja afirmat. Ea a anunţat, înainte de intrarea în procedura de vot, că va vota împotriva solicitării Realitatea Media.

Mura Frânculescu, director executiv al S.C. Realitatea Media SA, a explicat că The Money Channel, un post de nişă, economic, redenumit RTV, doreşte să completeze Realitatea Media, deficitară la această categorie de programe.

Avocatul România TV, Mihai Zarafiu, a cerut respingerea solicitării, pe motiv că atinge atât televiziunea pe care o reprezintă, cât şi Realitatea Media.

„Postul de televiziune România TV nu este împiedicat să folosească denumirea şi, mai mult, marca RTV, prin câştigarea în instanţă a unei hotărâri judecătoreşti în acest sens”, a susţinut Zarafiu, care a spus că o decizie a CNA de aprobare a cererii Realitatea Media, ar încălca prevederile Legii concurenţei, prin crearea unei confuzii.

La rândul său, Mura Frânculescu a declarat că se simte în inferioritate în acest caz şi că, dacă ar fi ştiut că România TV vine cu avocatul, ar fi venit cu avocatul Realitatea Media, şi a propus Consiliului să amâne discuţia, „pentru o discuţie cu avocaţi”.

Ea a precizat că S.C. Realitatea Media SA a depus la CNA toate documentele necesare aprobării acestei cereri şi a subliniat că marca RTV pe care o solicită aparţine Realităţii Media. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.