Ponta: Preşedintele Traian Băsescu nu semnează memorandumul cu FMI

Premierul Victor Ponta a anunţat, după întâlnirea cu preşedintele Traian Băsescu, că şeful statului nu va semna memorandumul cu FMI.

„Memorandumul nu îl semnează. Vestea bună pe care mi-a dat-o domnul ministru Voinea este că a discutat la Comisia Europeană şi dacă avem bugetul votat în condiţiile în care l-am discutat cu Comisia Europeană, atunci vom primi în continuare acel top up de 10 %, nu vom pierde 30 de milioane pe lună. Dar trebuie să votăm cât mai repede bugetul ca să nu existe un pericol nici măcar pentru luna ianuarie”, a adăugat Victor Ponta.

Citeste si:  Victor Ponta: Vântu nu ar trebui eliberat, ar trebui să stea şi Băsescu în aceeaşi celulă

Şeful Guvernului a adăugat că i-a precizat preşedintelui în discuţii că politica fiscal bugetară e responsabilitatea Guvernului şi Parlamentului, lucru cu care preşedintele a fost de acord.

Premierul Victor Ponta şi preşedintele Traian Băsescu au avut marţi o întrevedere la Palatul Cotroceni, la solicitarea primului ministru, pentru identificarea soluţiilor de deblocare a situaţiei create prin refuzul şefului statului de a semna memorandumul cu FMI. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close