EUR
4,83 RON
(+0.06%)
USD
4,48 RON
(-0.52%)
GBP
5,49 RON
(+0.35%)
CHF
4,58 RON
(+0.15%)
BGN
2,47 RON
(+0.24%)
BYN
1,73 RON
(-1.52%)
CAD
3,17 RON
(-1.39%)
RSD
0,04 RON
(+0.08%)
AUD
2,69 RON
(-0.27%)
JPY
0,04 RON
(+0.6%)
CZK
0,17 RON
(+0.39%)
INR
0,06 RON
(-0.79%)

 

Ajută-ţi zâmbetul să prindă curaj!

Mi-am creat basme după trebuinţă; am lăsat visele să  prindă aripi, am făcut animalele să vorbească, norii să devină oameni, florile şi funzele să se joace. Fără cruzime, fără violenţă. Arunc fluturii în păr. Pe buze nu s-a dezlipit numele. Citesc povestea de noapte bună.

Cred şi mă mir cu suflet de copil. Fidelitatea inimii este produsul unei lupte, unei educaţii de zi cu zi. Visele rămân, nu le-am uitat. Rupem părţi din noi şi le aşezăm pe hârtie, în cântece sau în filme. Am plecat în lume…

Zile senine. Nu te mai uita pe geam la ce puteai să ai dacă te năşteai în alt an, în alt oraş, în alt neam, în altă casă. Nu e nevoie să fii în pantofii altcuiva pentru a te simţi bine în pielea ta. Astăzi nu mai contează ieri, ci cine eşti şi ce vrei să fii mâine!

Ajută-ţi sufletul să se apropie de tine. Ascultă-l. Îţi trimite un semn că mai înseamnă ceva pentru tine. Ai tot timpul să-i răspunzi. Arată-i că nu l-ai uitat. Spune-i orice şi păstrează o lacrimă în palmă. Învaţă-ţi sufletul să prindă curaj şi zâmbetul să vină înapoi.

 Aveţi multe să vă spuneţi; să vă întrebaţi, să vă răspundeţi. E un război în noi să fim suflet, nu obiect. Şi fluturi mulţi căzuţi în ploi. Fotografiez sclipiri de pleoape. Zâmbetul nu a murit. Sens şi continuitate. Mi-a fost urât, mi-a fost greu, vrute şi nevrute în fiecare zi. Te urci pe cruce. Te cobori de pe cruce. Cădelniţă spre cer. Luminile se sting de noapte bună. Îmi arată drumul până la lună. Sufletele noastre strălucesc la fel.

Conştiinţa crează realitate. Vidul nu e gol. Vidul e plin de viaţă. Discutăm despre fericire şi ne punem pe statistici. Nu poţi măsura un kilometru de memorie. Nu poţi cântări un kilogram de iubire sau un kilogram de ură. Nu poţi ambala o îmbrăţişare sau să transporţi un zâmbet. Ci puterea, emoţiile, efectul lor fac minuni clipă de clipă. Dumnezeu nu a jucat zaruri când a făcut lumea.

 Toate lucrurile, toţi oamenii sunt interconectaţi. Sunt simple împăcările dacă ne-am lăsa sufletele să se îmbrăţişeze cum ştiu ele, cum vor ele. Totul este posibil! Mai ieşi din casă şi visează. Soarele va ajunge şi pe strada ta. În lumea aceasta binele învinge de departe. Când vrei ceva cu adevărat, tot universul conspiră la realizarea dorinţei tale. Hai să ne aşezăm aripile pe spate şi să zburăm iarăşi!

Lasă valea în spate. Îţi alegi un loc pe hartă unde evadezi atunci când cei din jur se ceartă. Iubirea. Drama. Am căutat în stânga, am căutat în dreapta. Tot ce am vrut am aflat. Toate cuvintele înşeală la fel. Tăcere. Sacru şi profan. Putere, convingere, transformare, impunere. Nu vrei să te cerţi. Nu ura anulează iubirea, ci frica, anxietatea. Pompăm energie din frică. Frica dezorganizează total. Castrare cerebrală. Ierţi. Înţelegi. Sufletele aşteaptă să fie ridicate ca nişte pensule uitate lângă culori.

Umbrele, razele dansează. Vibrează inima mea. Se aude muzica în noi. Icoană înrămată în sufletul meu. Trage aer în piept şi oftează din adâncuri. Ai vorbit prea mult în anii aceştia şi ai simţit prea puţin. Mintea pluteşte pe un nor, pe un râu, printre bărci. Mintea poate sta între 4 şi 6 secunde fără să se gândească la nimic.

Pauză între gânduri. Exersată poate ajunge şi la 40 de minute. În viaţa aceasta nu am venit să muncim ca nebunii, să facem bani mulţi, să ne schimbăm maşinile şi casele, să ne plătim facturile, să ne certăm ca blegii din te miri ce, ci am venit să învăţăm să iubim. Să iubim tot!

Când cineva biruieşte fiara dinlăuntrul său, fiarele din afară, din jungla de beton, se supun. Se aşează la picioare şi dau din coadă. În cuplu nu există Luptă de Putere, ci este Co-creaţie şi Renovare. Oricât de deteriorată ar fi relaţia ta cu tine însuţi sau cu cei din jur, ai nevoie de un moment de prezenţă în care să constaţi unde eşti, fără să judeci. Intru în casa interiorului meu, privesc, observ, notez, fac schimbări, şterg praful, scutur, aerisesc, dau jos pânzele de păianjeni, scot gunoiul de sub preş, îmi asum.

 Redecorez casa Eu nu Celălalt. Responsabilitatea Reconstrucţiei. Apoi Invitaţie la pace. Ne descoperim mereu unul în celălalt. E un ocean din care oricât am bea nu seacă. Se cuvine să răspundem invitaţiei celuilalt, paselor, indiferent cine a început primul. Important este unde s-a ajuns, pacea din care dăruim şi primim liniştea interioară, frumosul, binele. Ce te face pe tine fericit, mă face şi pe mine.

Îndrăgostirea îi scoate pe oameni din anxietate. Admir tot timpul oamenii îndrăgostiţi. Au o sclipire, o forţă interioară, o fericire unică şi indestructibilă. Bucuria că eşti îndrăgostit, indiferent că ai luat 4 la chimie. Am luat 4, dar Maria mă iubeşte! Am luat 4 la fizică, dar Ionel mă iubeşte! E tot ce contează atunci!

Oare cum ar respira lumea, dacă noi am fi în permanenţă îndrăgostiţi de Dumnezeu, indiferent că am luat 4 la unul din extemporalele vieţii?! Şi ce dacă am luat notă mică, Dumnezeu mă iubeşte! Mâine pot să dau restanţă la alt test al vieţii. Şi tot aşa! Moştenirea nu este un destin, oricând pot face o schimbare în viaţa mea.

Îţi arunc stelele pe chip. Poţi! Suflete, eşti deştept, puternic şi frumos! Ştii că poţi mai mult de atât, mai ales că ţi-au spus şi visele când te simţeai singur pe pământ. Respiră. Mai înoată puţin în marea aceasta şi vei ajunge în port. Astăzi ştii cine eşti ?!

Viaţa este frumoasă. Oamenii sunt minunaţi. Încredere. Afecţiune. Respect. Bucurie. Acceptare. Pace. Încurajare. Tandreţe. Te iubesc pur şi simplu, până la stele şi dincolo de ele!

Zi cu soare în suflet. Cânt, visez, râd, şi nu uit să mă joc câteodată. Bucură-te ! Zâmbeşte, mâine va fi mai bine!

Hrisostom Filipescu

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata