EUR
4,84 RON
(-0%)
USD
4,28 RON
(0%)
GBP
5,41 RON
(0%)
CHF
4,55 RON
(0%)
BGN
2,48 RON
(-0.04%)
BYN
1,77 RON
(0%)
CAD
3,15 RON
(0%)
RSD
0,04 RON
(0%)
AUD
2,98 RON
(0%)
JPY
0,04 RON
(0%)
CZK
0,18 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(+0.05%)

Costoiu: România va demara proiecte în valoare de 500 de milioane de euro în domeniul cercetării

Ministrul delegat pentru Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, a anunţat joi, la Bruxelles, că România va demara proiecte în valoare de 500 de milioane de euro în domeniul cercetării.

Potrivit unei declaraţii, Mihnea Costoiu a fost prezent la Bruxelles, unde a reprezentat România în cadrul secţiunii cercetare şi spaţiu a Consiliului Concurenţă, acesta menţionând că există în prezent peste 100 de proiecte, cu o valoare cumulată de peste 500 de milioane de euro, cofinanţate prin Parteneriate Public-Privat, care au fost deja evaluate şi care vor fi depuse începând cu ianuarie 2014.

Mihnea Costoiu a salutat adoptarea la nivel european a unor noi reglementări cu privire la Parteneriatele Public-Privat.

„Ele vin în continuarea politicii pe care anul acesta am impus-o la nivelul guvernului, şi anume de stimulare a participării companiilor, zonei private în cercetare”, a precizat Costoiu.

Ministrul delegat a menţionat şi importanţa pe care atragerea de fonduri europene o are pentru ţara noastră.

„România are şansa să acceseze suficient de multe fonduri, mult mai mult decât am avut până acum, tocmai pentru că suntem una dintre ţările care suntem bune exemple. Şi astăzi a fost citată România ca exemplu de bună practică, iar proiectele pe care noi le avem au fost deja pregătite pentru a fi depuse la Comisie începând cu ianuarie 2014”, a declarat Costoiu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata