Cum să obţii fonduri europene din 2014 – Ghid

Din 2014, România are la dispoziţie fonduri europene în valoare de aproximativ 40 de miliarde de euro, bani pe care cetăţenii români şi instituţiile statului pot să îi obţină prin proiecte bine gândite. Cele 40 de miliarde de euro trebuie absorbite în viitorii şapte ani, deci până în 2020, scrie yahoo.com.

Autorităţile de management ale fondurilor europene au promis că vor simplifica procedurile de accesare a banilor. Prin urmare, cei care vor să pornească o afacere cu fonduri UE ar urma să obţină mai uşor o finanţare decât în perioada 2007 – 2013.

Yahoo News România a invitat-o pe Otilia Manta, preşedintele Grupului Român pentru Investiţii şi Consultanţă (RGIC), să discute cu cititorii despre fondurile europene pe care românii le pot accesa în perioada 2014 – 2020: cum pot fi obţinute aceste fonduri, cum se alcătuieşte un proiect bun, cine are dreptul să beneficieze de aceste fonduri, în ce domenii sunt disponibile fondurile europene, ce este cofinanţarea etc.

Chatul online a avut loc între orele 15 şi 17, iar mai jos aveţi cele mai interesante întrebări ale cititorilor Yahoo! News şi răspunsuri ale preşedintelui RGIC. Invitata va răspunde şi altor întrebări, în zilele următoare, iar noi vom actualiza articolul cu aceste informaţii, de mare interes pentru cei care vor să acceseze fonduri europene. Vă sfătuim să salvaţi linkul acestui articol şi să reveniţi asupra lui în zilele următoare.

Cele mai interesante întrebări şi răspunsuri:

 

Carina si alti utilizati interesati de fermele de animale: Buna, as dori daca este posibil informatii cu pasii care trebuie facuti pentru a accesa fonduri, am fost in Spania mai multi ani, acum as vrea sa pornesc in tara cu o crescatorie de porci, am un grajd destul de modern construit din fonduri proprii si acum am in jur de 30 de capete si as vrea sa maresc efectivul de porci.

Otilia Manta: Finantarea infiintarii fermelor de animale (porci, oi, capre, vaci pentru lapte, vaci pentru carne, pasari etc) este facuta prin intermediul masurii modernizarea fermelor (fosta Masura 121 – PNDR), care va avea un sprijin financiar de 1,025 mld euro, in perioada 2014-2020, conditiile fiind similare cu vechiul PNDR. Pasii care trebuie facuti:

1. evaluarea situatiei juridice a terenului pe care urmeaza sa fie amplasata investitia

2. contactarea atat a unui consultant, cat si a unui proiectant cu experienta in accesarea si implementarea de proiecte pe fonduri europene in vederea definirii structurii de investitie din punct de vedere financiar si tehnic. Ca un sfat, in momentul cand negociati contractul de proiectare, acesta sa includa toti pasii aferenti dosarului tehnic (studiu de fezabilitate, proiect tehnic, detalii de executie, caiete de sarcini, avize si autorizatii etc.), iar pentru contractul cu prestari servicii consultanta, acesta sa includa intocmirea documentatiei de finantare, sprijin prin serviciile de consultanta in implementarea proiectului, intocmirea dosarelor de achizitii, intocmirea dosarelor pentru obtinerea de credite – cofinantare si intocmirea dosarelor de plati – decontare APDRP, rapoarte de monitorizare.

Totodata, pentru proiectele cu finantare europeana, trebuie sa luati in calcul si serviciile auditorului financiar, care va auditeaza proiectul. Toate costurile aferente serviciilor raman inscrise in acelasi maxim procent ca si programele derulate in intervalul 2007-2013, respectiv maxim 10% din valoarea eligibila a proiectului. Daca investitia este simpla, directa, trebuie sa se inscrie in procentul de maxim 5%. Din practica noastra, pentru achizitia unui tractor, procentul este intre 1,5 si 2,5%.

3. Implementarea propriu-zisa a investitiei de la scrierea documentatiei de finantare din punct de vedere tehnic si financiar pana la finalizarea acesteia si inceperea productiei in cadrul fermei.

 

Sorin: In domeniul floricultura/plante sunt cuprinse fonduri?

Otilia Manta: In sprijinul financiar aferent culturilor cu plante tehnice (in, canepa, bumbac), medicinale (lavanda, menta), cereale (grau, porumb, floarea soarelui, rapita, soia, ovaz, orz, orzoaica), viticultura, pomicultura (pomi si arbusti – catina, zmeura, mure, goji, coacaz) etc. avem doua interventii financiare, in perioada 2014-2020:

1. platile directe, ceea ce inseamna finantare pe hectar de cultura/pomicultura, valoarea totala a subventiilor fiind de peste 10 mld euro

2. finantarea prin investitii, unde avem 7,1 mld euro

Astfel, cei interesati pot primi cele doua tipuri de finantari mai sus mentionate, pe tip de cultura/pomicultura si prin investitii.

 

Colceriu: As vrea sa stiu daca la 46 de ani mai beneficiez de fonduri europene?

Otilia Manta: Sunt masuri de interventie pentru tineri cu varsta pana in 40 de ani (masura in cadrul PNDR-ului – sprijinirea tinerilor fermieri, care primesc 60.000 de euro, 100% fond nerambursabil, iar daca se va mentine in continuare conditia de punctaj in cadrul unui proiect, lucru neconfirmat pana in prezent, proiectele initiate si sustinute de tinerii cu varsta pana in 40 de ani vor avea prioritate). Asta nu inseama ca, daca ai peste aceasta varsta, nu poti sa accesezi fonduri. Poti foarte bine sa accesezi mai ales daca in spatele varstei se afla experiente pe domeniul pe care se doreste a fi implementat proiectul.

 

Tuca: Anul acesta am primit in dar 2 stupi, am prins drag de albine. Am 39 de ani, locuiesc in mediul rural, detin o suprafata de 2900 mp intravilan si 2,5 ha extravilan, vreau sa stiu ce trebuie sa fac si de ce suma am nevoie pentru achizitionarea a 100-150 de stupi cu fonduri nerambusabile. Multumesc!

Otilia Manta: Pentru ca afacerea cu albine sa fie viabila, vatra este eficienta de la un numar minim de 100 de stupi. Interventia financiara crede pe noua programare 2014-2020 daca beneficiarul aplica pe masura destinata tinerilor fermieri (varsta max 40 de ani), in valoarea de 60.000 de euro, iar daca aplica pe masura destinata fermelor de semi-subzistenta, 15.000 de euro. Acestea sunt masura FARA contributia financiara a beneficiarului. Puteti sa aplicati pe fosta masura 121, cu 50% contributie proprie si fara a avea limita de varsta, asa cum este in cadrul masurii destinate tinerilor fermieri. Daca nu puteti contribui financiar si dimensiunea fermei apicole este de 6 UDE (o UDE=1.200 euro), puteti sa accesati masura destinata sprijinirii fermelor de semi-subzistenta.

 

Puica: Vrem sa ne asociem mai multi sa facem o ferma de animale. Avem pamint, utilaje mai putine, dar vrem sa realizam ceva. Avem sanse sa luam fonduri europene?

Otilia Manta: Exista posibilitatea ca toti sa va asociati intr-un SRL iar acesta sa acceseze pe Masura „Start-up si Dezvoltarea Microintreprinderilor” (fosta Masura 312), cu valoarea pe perioada 2014-2020 de 412,8 mil euro, sau varianta sa aplicati fiecare dintre dumneavoastra fiecare pe cate un proiect (unul sa cultive cereale si sa acceseze achizitia de utilaje agricole, unul sa achizitioneze animale si sa isi dezvolte investitii pentru adaposturi aferente acestora, unul sa faca spatiul de depozitare/siloz, unul sa faca procesare) si sa se uneasca toti intr-o asociatie, care, la randul ei, sa poata sa fie aplicant pentru fonduri europene.

 

Rahela: As dori sa stiu daca in 2014 este stric necesar sa ai liceul. Ma refer la faptul ca poate sunt multi care au 8 clase absolvite si nu au putut merge mai departe sau ciobani care au pamant, animalele necesare si au doar 4, 5 clase absolvite.
 
Otilia Manta: Pentru proiectele de sprijinire a fermelor de semi-subzistenta, o conditie a beneficiarului de fonduri UE este ca, la finalizarea proiectului, sa fie absolvent al unui curs de specialitate sustinut, in prealabil, tot din fonduri europene. Altfel spus, puteti sa accesati masura destinata sprijinirii fermelor de semi-subzistenta (fosta 141) cu studii minime (nu neaparat 8 clase), insa cu conditia de a face acel curs de specialitate pana la finalizare proiectului. Pentru proiecte cu surse de finantare de valori mai mari, beneficiarul trebuie sa aiba studii de specialitate si experienta similara in domeniu.

 

Copariu: As dori sa fac o pensiune, dispun de 4500mp teren. As vrea sa nu mai fim la mana primariilor

Otilia Manta: Ca si in vechiul PNDR, si in perioada 2014-2020 vor fi alocate surse de finantare pentru infiintarea/modernizarea pensiunilor turistice si agroturistice. Pentru a evita disensiunile cu echipele locale, ca si sugestie, o documentatie bine intocmita si cu o sustinere perseverenta din parte beneficiarului si a consultantului, succesul proiectului dvs poate fi o realitate. Rolul primordial al controlului autoritatilor implicate in verificarea proiectelor finantate prin fonduri europene este, in primul rand, preventiv si abia ulterior coercitiv.

 

Eszter Lina Marina: Pentru sera de legume se acorda ajutor? Avem 400 de m2 de sera … Am vrea sa stim mai multe

Otilia Manta: Serele sunt finantate in cadrul masurii modernizarea fermelor (fosta Masura 121), cu valoarea minima 5.000 de euro, maxima un milion, in functie de dimesiunea serei. Daca, in trecut, proiectele integrate de sere nu intrau la finantare, fiind declarate neeligibile, in prezent, pentru perioada 2014/2020, discutam de o prioritizare a proiectelor integrate, ceea ce inseamna sprijinirea acestora de la idee de proiect pana la desfacerea legumelor/florilor.

loading...

Citește și
Loading...

495 Comentarii
 1. neamtiidumidru spune

  buna cum asi putea sa sa eau fonduri europene sa mi fac un grajdi am propriul pamint am in cercat dar ziceau ca numai de la 10 clase poti accesa fonduri asi dori si eu un raspuns a cum fac clasa a 10 ma in cadrez si de chnd putem sa accesamvamultumesc

 2. Alexandru spune

  Buna! Am doar 17 ani si de curand o sa implinesc frumoasa varsta de 18. As vrea sa stiu daca am sanse, ca in 2014 sa primesc aceste fonduri pentru o ferma de prepelite. Ce trebuie sa fac pentru a beneficia de aceste fonduri? Multumesc

 3. Alexandru Mihaela spune

  Buna ziua ,am 38 ani si am absolvit un curs de cosmetica,vreau sa stiu daca-mi pot deschide un cabinet cu fonduri europene,memtionez ca nu am locuinta si sunt din Bucuresti.

 4. Bianca Ion spune

  Buna seara, am 39 ani si as dori sa imi deschid o afacere cu prajituri de casa facute de mine, cum as putea accesa fonduri pentru inceperea afacerii? Multumesc

 5. Gigi spune

  am 3 ha de teren arabil as dori sa stiu daca pot obtine fonduri ne rambursabile pentru anfiintarea unei plantatii de afine an sistem intens si pentru a face o fabrica pentru procesare de sucuri gemuri mai am si 5000€ am varsta de 38 de ani multumesc

 6. R\O spune

  „neamtiidumidru”..La cum ai reusit sa scrii, sigur vei avea succes in ceea ce ti-ai propus!

 7. claudia spune

  Buna seara! Pe mine ma intereseaza sa construiesc o cladire pentru organizare evenimente. Am 30 de ani si vreau sa stiu cat teren trebuie sa cumpar inainte sa apelez la fondurile europene si daca este posibil sa se aprobe pentru o asemenea afacere.

 8. Petrut spune

  Buna seara!M-ar interesa mai multe detalii despre: ce pasi trebuie urmati pentru a obine respectivele fonduri? …in ce consta proiectul?…ce acte sunt necesare si care sunt baremurile dupa care se acorda aceste fonduri?.
  Am 29 de ani si vreau sa incep o afacere…,vreau sa fac o linie de productie de peletii si brichete atat din rumegus cat si din biomasa rezultata in urma exploatarilor forestiere(resturi de exploatare din parchete si platforme)…
  Pe internet am vazut diverse ghiduri contra cost,dar as dori sa consult ceva oficial ,daca exista asa ceva sau imi puteti recomanda ceva …
  Multumesc!!!

 9. Toma lucian spune

  Buna ziua sunt un tanar de 29 de ani de 9 ani muncesc in italia intr-o fabrica.am intentia de a ma intoarce acasa in focsani ,vrancea ,romania,sa fac o livada de pomi fructiferi,detin numai suma de 10000 €. In zona de periferie a focsaniului se vinde 1 Ha de teren cu suma de 5000€. Eu as avea numai pentru 2 Ha.ce sanse as avea de obtinerea fondurilor europene si pasii corecti pentru a imi indeplini ideea.la cine ar trebui sa ma adresez pentru informatii mai concrete si sigure.va multumesc

 10. Elena Petre spune

  Buna ziua, am 38 ani si locuiesc in Bucuresti. Mama mea detine 2 ha de pamant agricol in judetul Giurgiu. Imi puteti spune daca se pot obtine fonduri nerambursabile pentru infiintarea unei livezi. Mentionez ca nu am nici un curs la baza privind cultivarea pomilor fructiferi dar prin accesarea acestor fonduri as dori sa apelez la un specialist care sa ma ajute la infiintarea acestui proiect. Imi puteti spune de ce acte am nevoie si de ce suma de bani ar fi nevoie din partea mea pentru demararea proiectului. Va multumesc. Cu stima!

  1. iulian spune

   Elena,ai mai reusit ceva?da-mi un email sa discutam..Ms

 11. Ghita Ion spune

  Buna ziua,am 46 de ani si ma intereseaza daca am vreo sansa sa accesez fonduri europene nerambursabile.Am 2000 mp teren si as vrea sa construiesc o pensiune si sa cresc si ceva anilmale.Mentionez ca in present detin o firma de constructii.Va multumesc

 12. raluca florescu spune

  Buna seara!am 33 de ani si as dori sa stiu daca pot primi fonduri europene nerambursabile pentru a deschide un salon de infrumusetare. ce documente sunt necesare ? multumesc!

 13. Larisa spune

  Buna seara! Ma preocupa de mult timp subiectul acesta si as avea cateva intrebari.. Pentru a a incepe o ferma de crestere a porcilor de ce suprafata as avea nevoie? Trebuie sa am si eu o suma de bani pentru a incepe afacerea? Pentru infiintarea unei ferme trebuie sa am si studii in agronomie? Multumesc si ast rasp dvs.

 14. racoveanu spune

  Buna ziua ! a-si dori s-a fac o plantatie de paulownia pe 9 ha.am banii necesari . problema este ca nu am pamant . mentionez ca sant angajat constructor de case din lemn in portugalia . cum se procedeaza in cazul meu .?

 15. marius spune

  Buna.La sfarsitul anului 2013 am facut un solar de 1800 metri patrati si as dori sa stiu daca pot obtine vreo finantare din acest program fonduri europene.Acum vreau sa deschid si un aprozar ca magazin de desfacere al solarului.Daca eu deja am facut solarul(terminat in luna decembrie 2013) mai pot beneficia de vreun fond european?

 16. Mirela spune

  buna ziua! Sunt foarte multe informatii si multi termeni pe care mi e greu sa i inteleg. As dori sa imi explice cineva un pic mai detaliat de ce este nevoie pentru accesarea fondurilor. Vreau sa stiu exact daca pot accesa fonduri daca am 21 de ani si sa incep o afacere fara bani proprii.

 17. Giorgiana spune

  Vreau sa accesez fonduri europene pentru cultivarea ciupercilor.Nu detin un capital pe care sa-l investesc pentru a incepe afacerea, doar un teren si o casa in mediul rural.In aceste conditii, exista vreo sansa sa primesc intreaga suma de care am nevoie pentru a-mi deschide afacerea, in urma intocmirii unui proiect european?Care sunt conditiile unui astfel de proiect avand in vedere ca am 24 de ani si nu am absolvit o facultate sau un curs acreditat in acest domeniu?

 18. MIHUT spune

  Buna!
  Am 33 de ani, econonomist de profesie, sunt din Brasov as dori sa stiu daca pot accesa fonduri europene nerambursabile pentru a cumpara si reamenaja o pensiune turistica in localitatea Eforie Nord, (Constanta). Ce documente sunt necesare ?
  Va multumesc!

 19. MIHUT spune

  P.S
  „Pensiunea”, fiind de fapt o locatie cu mai multe camere( spatii de cazare), pe care as dori sa o transform in pensiune turistica
  Multumesc.

 20. Bogdan spune

  Buna ziua. As dorii sa accesez fonduri Europene pentru deschiderea unei afaceri (afacerea ar consta intr-un service auto , o spalatorie auto si vulcanizare in acelasi timp , mentionez ca am experienta in toate aceste 3 domenii) varsta mea este de 20 de ani . Intrebarea mea este urmatoarea : ,, Exista sanse de accesarea acestor fonduri”? Multumesc

 21. Mihai spune

  Buna! Am doar 17 ani si de curand o sa implinesc varsta de 18. As vrea sa stiu daca am sanse, ca in 2014 sa accesez fonduri pentru o plantatie de goji? Ce trebuie sa fac pentru a beneficia de aceste fonduri? Multumesc

 22. breazu alexandra spune

  As vrea sa infiintez o ferma de prepelite. Cum pot accesa fonduri europene? Care sunt pasii pe care ar trebui sa ii urmez?

 23. gigi spune

  as vrea sa infiintez o ferma de prepelite. cum pot accesa fonduri europene?
  La momentul de fata cresc 200 de prepelite, m-am apucat de crescut prepelite in luna iunie 2013 – 40 de buc. iar restul le-am scos eu la incubator

 24. Buna spune

  As dori si eu sa accesez fonduri europene pt plantati de capsuni zmeura si mura neagra.Am varsta 27 liceu terminat si o suprafata in jur de 5 hectRe.Multumesc

 25. Stefan spune

  Buna ziua ma numesc Stefan am 5 vaci in prezent si teren pentru a construi o ferma, insa nu am banii necesari pentru constructie . Va rog sa-mi spuneti cum pot optine banii necesari pentru achizitionarea mai multor vaci si pentru constructie .

 26. suzana spune

  Buna ! am 22 de ani si as avea cateva intrebari..vreau sa ma ocup de porci si vaci cu lapte de ce suprafata as avea nevoie? la standard european pot beneficia de fonduri europene nerambursabile daca deschid o ferma ?Trebuie sa am si eu o suma de bani pentru a incepe afacerea? Pentru infiintarea unei ferme trebuie sa am si studii in agronomie? Multumesc si ast rasp dvs.

 27. Andrei spune

  Pentru a infiinta o afacere care produce energie electrica pe baza panourilor fotovoltaice sunt valabile fondurile?De ce suma as avea nevoie,eu dispunand doar de teren?Varsta mea este de 26 de ani!

 28. Gabriela spune

  Buna ziua,am 30 de ani si as vrea sa infiintez o casa de batrani (azil), as vrea sa stiu daca as putea accesa fonduri in acest sens. Va multumesc !!

 29. militaru marius spune

  Buna seare.Am o suprafata de 1500 m2 de teren pe care vreau sa plantez zmeura . Vreau sa stiu daca pot sa accesez fonduri europene pt investitii. Daca da ,cand innainte de a anfinta cultura de zmeura sau dupa infintare?

 30. Victor spune

  Buna ziua,

  Sunt Victor am 26 de ani , si detin aproape 2 hectare de teren , intentionez sa fac o ferma de animale ( porci in special) m-ar interesa la cat se ridica costurile proiectului. Ce acte am nevoie si cat dureaza pana la aprobare. Multumesc

 31. marius ilioiu spune

  As dori sa aflu mai multe despre aceeste proiecte si fonduri europene nerambursabile,eu as opta pentru agricultura,am foarte multe terenuri arabile in zona care nu mai sunt muncite, as putea sa le arendez pe toate si sa cultiv diverse tipuri de cereale,numai ca am nevoie de utilajele aferente tipurilor de culturi.Multumesc!

 32. daniela spune

  Sunt Daniela am 38 de ani, locuiesc intr-un orasel mic si ma gandesc la niste fonduri europene sa deschid un atelier de croitorie ,am scoala de specialitate in domeniu si foarte multa exprerienta, deja lucrez acasa de mai multi ani, am destule comenzi ceea ce ma face sa ma gandesc la ceva mai mult….un spatiu, masini de cusut , si in functie de potentialul pietei, mai multi angajati…

  As putea accesa aceste fonduri europene ?

 33. Alin spune

  Buna! Am doar 18ani si am pasiune ptr. bucatarie. As vrea sa stiu daca am sanse, ca in 2014 sa accesez fonduri pentru o mica pizerie? Ce trebuie sa fac pentru a beneficia de aceste fonduri? Multumesc

 34. liviu spune

  Buna! sunt liviu am 23 de ani locuiesc in mediu urban si asi vrea sa deschid si eu o ferma. Asi vrea sa stiu criteriile si conditiile dupa care se dau fondurile nerambursabile.

 35. gabi spune

  buna as dori sa stiu daca pot accesa fondurii europene am 23 ani ce masura imi trebuie pentru un proiect solare si care sunt masurile necesare

 36. MIHOC ION spune

  buna ,cred foarte mult in dezvoltarea romaniei din punct de vedere al agriculturii ,din acest motiv eu vreau sa incep o afacere in domeniul agricol am stat la oras 20 de ani cu toate ca sunt specialist in domeniul agricol problema este ca sunt trecut de 40 de ani. ce sanse am sa primesc si eu fonduri europene in domeniul pomiculturii ecologice

 37. muresan spune

  Salut as dori sa stiu si eu in ce domeni se dau fonduri nerambursabile in 2014 , nu m-ar atrage foarte mult ceva in agricultura . Se pot obtine asemenea fonduri pentru o covrigarie o sala de forta o firma de transport persoane un magazin un supermarket un bar (pub) .Sau daca este ceva in agricultura , ceva cultura de pomi sau diferite plantati mai ” ciudate ” , nu animale , sau cu animale , ceva ferma de vipere , struti ceva mai deosebit . daca da de ce acte as avea nevoie si cand as putea sa le depun si unde ? multumesc anticipat .

 38. Stoican Mirel Vasile spune

  Salut sunt Mirel si asi dori sa-mi deschid o afacere cum asi putea sa accesez fondurile europene?

 39. Canfor Nicolae spune

  buna sunt Nicu am 27 de ani sunt sofer profesionist si as vrea sa stiu daca pot acesa fonduri europene daca as vrea sa imi fac propria afacere de transport marfuri intern si international,va rog datimi un raspuns.

 40. Sandru Flavius spune

  ma numesc Sandru Flavius si am 21 de ani . As dori sa accesez fonduri europene nerambursabile pentru o ferma de poeci sau vaci ne avand teren (mai precis as vrea sa incep de la 0) daca se poate va rog raspundetimi la
  4 intrebai. care sunt demersurile pentu a infinta aceasta ferma? de caty bani am nevoie sa icep proiectul? caty bani se pot aloca pentru mine? cum este mai bine sami cumpar pamant sau sa o iau cum spuneam mai sus de la 0? va multumesc astep raspuns daca se poate.

 41. adelina spune

  Buna seara. Am 40 ani si o afacere micuta cu mobila. Intrebarea mea este daca in 2014 pot accesa f eur. pentru ridicarea unei hale de productie, avand eu terenul si utilajele.?

 42. dorin toader preutescu spune

  Pentru a cultiva 1500mp cu zmeura,nu cred ca aveti nevoie de fonduri.Luati cateva fire si se inmultesc.Multa rabdare!

 43. petre.i spune

  buna ziua ,,,am 43 de ani si detin 7ha de teren pot accesa fonduri pentru constructia unui grajd ,saivan ,pentru cresterea de oi,capre,vaci ,,mentionez momentan detin doar 10 capre,,,va multumesc

 44. gheorghe spune

  Buna, am studiat mult despre Salcia energetica si Paulownia,aceste subiecte m-ar interesa.
  Am vazut ca e nevoie de de minim 10 hectare pentru a deveni o afacere profitabile,pe langa terenul care trebuie sa il detii, aceaste plante au nevoie de un sol cu ph mediu, sa fie cat mai bogat in apa, in apropierea lor sau irigat pentru a da o cultura cat mai rentabila.
  As vrea sa stiu cum pot accesa vreo masura a acestor fonduri neramburabile 100% sau mai putin,asta bineanteles unde s-ar incadra ele , fie pentru tinerii fermieri sau pt cei trecuti de 40 de ani cum sunt eu? Nu detinem ferme sau animale pt a avea punctaj …… Multumim.

 45. daniel spune

  Buna ziua.Am 47 de ani si mi-as dori sa accesez fonduri europene nerambursabile pentru cultivarea ciupercilor si a constructiilor necesare cultivarii ciupercilor.Am fost la Focsani sa ma interesez dar mi-au spus ca nu au fonduri acum dar sa incerc la toamna.Exista vre-o modalitate pentru a gasi acum aceste fonduri?Va multumesc

 46. FlorinaC spune

  Buna! La orice nelamurire se răspunde in e-mail? Sau unde se afla toate răspunsurile ?

 47. Trifan Petru spune

  Buna seara am 33 de ani momentan lucrez in Italia dar vreau sa ma intorc in tara.Detin un teren de 5400mp si casa pot sa accesez fonduri pentru infiintarea a unei microfeme sau cultivarea anumitor plante.Vreau sa precizez ca aici lucrez in domeniul constructiilor si cu experienta de aici as putea deschide o firma in tara va rog sa-mi adceti la cunostinta daca pot lua fonduri pentru cumpararea unui camion si escavator. Multumesc mult.

 48. daniel spune

  raspunsurile la aceste comentarii si intrebari,cum le primim?>

 49. Tinu spune

  Buna seara, As vrea informati legate de fonduri europene.. Taicamiu a trecut de varsta de 40 de ani si a zis sa pornim o afacere pe baza fondurilor europene pentru cresterea porcilor…. pamant, conditi avem dar cum am putea accesa fondurile .. Va multumesc.

 50. Szocs Ana spune

  Buna ziua!
  As vrea sa stiu ce suprafata de teren imi trebuie pentru a planta pomi, nuci sau pruni, pentru a beneficia de fonduri structurale nerambusrabile. Mentionez ca am 50 ani.

 51. padureanu florin costel spune

  buna ziua as avea si o intrebare referitor la fondurile europene as dori sa fac o ferma inpreuna cu fiul meu de 18 ani , de animale oi, vaci eu acum am 65 oi si as dori sa maresc pana la 300 X 400 oi si 30 vaci care sunt procedurile de accesare de fonduri si demersul pas cu pas , as dori un raspuns si va multumesc anticipat sa aveti o duminica binecuvantata de dumnezeu

 52. cirstea gabriel laurentiu spune

  detin o suprafata de circa 20000 de metri intr-o zona de deal mai precis pe dealul istrita ..as dorii sa stiu dk as putea accesa fonduri europene.pentru a intemeea o ferma de animale…si ce conditi ar trebuii pentru ar accesa fondurile..va multumessc

 53. liviu tanase spune

  Buna ziua,am 26 deani si detin 2,6ha de teren in zona de deal,as vrea sa stiu daca as putea accesa fondurieuropene pentru infiintarea unui camp de celule fotovoltaice pentru producerea energiei electrice.multumesc

 54. Marius spune

  De cate hectare am nevoie pt a putea face un proiect pe catina si cate ha pt levantica si cati bani se dau pe UDE? Sa stiu pt cat e minim si cat pot primi maxim

 55. cristian spune

  Am 40 de ani si vreu sa stiu daca pot accesa fonduri europene pt’a face o mica ferma de porcii

 56. Doble Florentina spune

  As dori sa pornesc o afacere pentru reparatii auto pentru camioane.Cum pot sa acceses fondurile europene??Daca colaborez cu o firma de consultanta am mai multe sanse sa mi se aprobe proiectul?Stiu ca e mult de munca si birocratia in tara noastra e un haos total!!O sa ma opresc la mijloc de drum din cauza ca o sa fiu purtata de la un ghiseu la altul??O sa reusesc singura sau cu o firma de consultanta?Cum imi propuneti sa fac?Ca nah..si consultanta asta trebuie platita…si sa nu fie in van toata treaba..Multumesc.

 57. dan vasile spune

  buna ma numesc dan vasile am 27 de ani sunt din jud alba stau la tara si vreu sa im fac o ferma de porci ma interesa cat teren ar trebuii sa am ca sa pot sa imi deschid ferma si ce acte miar trebuii sa intru in in afacerea asta multumesc si astept raspunsul dvs

 58. gabriela dam spune

  Ma inereseaza sa fac o plantatie de salcie energetica am38 de ani si doresc sa stiu daca pot porni o astfel de afacere cu fonduri UE nerambursabile in proportie de100% sau este nevoie sa incep eu o investitie in acest domeniu iar apoi sa accesez fondurile ?

 59. gabiy spune

  Buna, ma numesc Popa Gabriel am 21 de ani ,sunt absolvent 12-clase cu bacalaureat calificarea-tehnician veterinar si as vrea sa stiu care sunt pasii ce trebuie facuti pentru a accesa fondurile europene.
  In prezent detin 160 capete-ovine lucrez 8 hectare-teren si as vrea sa maresc efectivul de animale…..cu alte cuvinte sa ma extind ,dar nu ma descurc financiar.
  MULTUMESC.

 60. Dinu Costel spune

  as dori si eu sa accesez fonduri europene,ce trebuie sa fa si de ce am neoie,as dori sa fac ferma de porci sau capre.

 61. Florin Andrei spune

  ce suma poti primi cu 2UDE

 62. Marius spune

  Dispun de o suma de bani (5000 lei) si imi trebuie o idee de afaceri, prin fonduri europene. cine poate sa ma ajute si pe mine asi fi recunoscator. as vrea mai multe informatii despre aceste fonduri europene nerambursabile.

 63. mmm spune

  buna ziua,sant propietar de 10 ha agricol.plus 6,3 ha de pasune ,am 38 de ani,as dori sa stiu cum pot face sa accesez la fondurile nerambusabile pt tineri sub 40 de ani,va multumesc anticipat

 64. ninel spune

  buna ziua am obtinut si eu un certificat de absolvire contabilitate pt i.m.m prin fonduri europene prin programul POSDRU stiu ca am un punctaj daca imi voi face o afacere pe viitor voi face o ferma de iepuri,prepelite,curcani.cine stie ajutati-ma cu informatii

 65. spinu ionel spune

  buna ziua, as dori sa accesez fonduri europrne pentru plamtatie de arbusti goji. ce trebuie sa fac si de ce am nevoie? va multumesc

 66. DACIAN spune

  Buna ziua ,am 24 ani si sunt plecat din Romania si as vrea sa ma intorc acasa sa incep o afacere in agricultura si as vrea sa stiu.
  Care este suma maxima nerambursabila care poti sa o primesti?
  Cat la 100% din proect este finantat?
  Cat dureaza pana primesti bani pentru a incepe afacerea?
  Va rog daca se poate sa primesc raspunsul la intrebarile mele.
  VA MULTUMESC ANTICIPAT.

 67. Arthur spune

  Pt. solar cu flori de sezon (muscate, zambile, crizanteme….) se acorda fonduri? Si de unde ar trebui sa incep? Va multumesc.

 68. Livia spune

  Buna ziua!Am 21 ani,2ha de pamant(ale parintilor)si impreuna dorim sa plantam acest pamant cu arbusti goji.Vreau sa fac si cursuri de specialitate dar va rog sa-mi spuneti daca pot accesa fonduri europene ,noi neavand fonduri proprii.Momentan sunt studenta la psihologie dar m-asi axa pe acest domeniu impreuna cu fratele de 19 ani si parintii.Vreau sa stiu daca aceasta invegtitie poate fi acoperita in totalitate de fondurile europene ce conditii trebuiesc indeplinite.Va multumesc!

 69. dejeu andrei spune

  pentru a putea incepe o microferma de cresterea bovinelor prin ce fonduri europene as putea incepe totul de la zero

 70. LILIANA spune

  Buna ziua!muncim in Spania si vrem sa ne intoarcem in tara sa infiintam o ferma de animale de lapte mai precis de capre murciene pe care vrem sa le ducem in tara din Spania.vrem sa stim daca putem obtine finantare europeana si ce conditii trebuie sa indeplinim dat fiind faptul ca avem peste 40 de ani si unde trebuie sa ne adresam si cat putem sa primim de exemplu pentru o ferma de 100 de capete multumes cu stima

 71. Anca spune

  Referitor la aceasta conditie pt obtinerea fondurilor in cazul tinerilor fermieri :”- este membru al unei familii de fermieri si a lucrat mai mult de 50% din timpul sau de lucru in cadrul fermei cu cel putin 12 luni inaintea instalarii sale pe cont propriu;”.
  Intrebarea mea este:este obligatorie aceasta conditie?eu nu am lucrat intr o ferma ,insa vreau sa mi fac propria ferma…sa accesez fondurile europene pt tinerii fermieri.
  Multumesc!

 72. cris spune

  buna ziua as vrea sa stiu dak am sansa macar la aceste fonduri pt a face o ferma de porcine d minim 50 de capete si bovine de carne cam tot 50 am banii pt minim 6-7h d pamint agricol pt a cultiva toate cele necesare si pt a le munci c tredue sa fac c pasi sa urmez si mai ales dak am vreo samsa la aceste fonduri asta ma int cel mai mlt va multumesc

 73. Madalin spune

  Fonduri pentru spalatorie auto se pot lua ? Am o spalatorie auto in mediul urban , si as fi interesat.

 74. mariana spune

  Masura 3.1.2.va mai fi activa in 2014 ?
  Am un proiect eligibil pe aceasta masura dar nu a fost selectat, mai poate fi utilizat in 2014
  Multumesc

 75. alina spune

  buna ziua, as dori sa stiu cum pot accesa fonduri nerambursabile pentru o ferma de porci,locuiesc in mediul rural si detin 15 porci.Cu alte cuvinte as vrea sa maresc numarul de animale si sa modernizez grajdul,ce anume trebuie sa fac pentru ca m-am mai interesat si toata lumea mi-a inchis usa, ma poate ajuta cineva cu un raspuns? Multumesc

 76. cristi spune

  buna ziua am 23 de ani si dori sa stiu daca pot accesa fonduri europene pentru infintare de livezi(meri,peri,ciresi…) sau pentru o mica ferma de animale(porci 100,vaci50)sau am pe cineva care si-a facut o brutarie prin fonduri europene imi puteti spune si mie daca se poate si ce acte imi trebuie?

 77. grigore spune

  buna ziua am implinit anul trecut virsta de 40 ani in noiembrie as vrea sa stiu daca pot obtine credit pt impadurire cu alun si stejar producatori de trufe micronizati si cu documente de provenienta din spania sigure ….pe terenuri ce detin si gestionez de anul trecut dar nu am putut sa fac dosar si sa cer credit …multumesc anticipat …

 78. cristian galateanu spune

  buna ziua as vrea sa stiu daca fonduri europene se dau si pentru cei care vor sa deschida un atelier cu prestari servicii(balustrade,porti,garduti,etc)avand o partedin utilaje si atelierul

 79. sebastian spune

  buna seara!Am 26 de ani ,detin acasa un mic atelier de tamplarie si as dori sa stiu daca pot accesa fonduri europene pentru a-mi achizitiona noi utilaje?

 80. andrei spune

  buna ziua as dori si eu niste detalii despre, cum as putea deschide o o asociatie cu pamant am 10 hectare de pamant si as vrea sa stiu ce trebuie sa fac sa pot primi fonduri europene

 81. Adelina spune

  Buna ziua ! am 22 de ani si vreau sa infintez o plantatie, am terenul necesar.Ce ar trebuii sa fac ??

 82. alex spune

  Buna seara as dori sa accesez fonduri europene pentru cresterea animalelor, as vrea sa stiu daca trebuie sa am deja ferma sau pot accesa pe baza unui plan de afaceri si dupa sa o construiesc si care sunt pasii pentru care trebuie sa ii urmez.

 83. Silviu spune

  Buna.Am 20 de ani , stau la sat si as dori sa inaintez un proiect de finantare europeana.Intentia mea este de a face acest proiect pe pomicultura / pomi fructiferi. As dori sa imi spuneti de cate ha de pamant(trecute pe numele meu) am nevoie pentru a fi sigur ca pot primi aceste fonduri?

 84. Traian spune

  Anul trecut am achizitionat 5 hectare de pasune careia am vrut sa-i schimb destinatia in livada. Acum nu stiu daca se mai poate din punct de vedere legal. Va rog ajutati-ma cu informatii, multumesc anticipat.

 85. misa spune

  buna seara vreau sami deschid o ferma de perpeliti vereau un mic ajutor daca se poate si ce trebue sa fac sa pot primi fonduri europene ca sa pot incepe afacerea cu ce acte trebue de a incepe lucru

 86. eftimie andreea spune

  Buna ziua!Sunt Andreea as dori si eu detali despre fondurile europene pentru apicultura. Eu am 18ani sunt inca la liceu si as dori sa fac o ferma de albine impreuna cu un prieten. Ce ne sfatuiti sa facem?

 87. Nicolae Toma Monda spune

  buna !!! va fie inima!
  Detin cu acte in regula 3 ha teren pozitie sudica, platou drept, extravilan, la 1 km de localitate,teren traversat de linia de medie si inalta tensiune, stalpi pe propietate, sunt interesat de colaborare, proiect, finantare fonduri EU , ptr panouri, astept urgent, o provocare !!!

 88. robi spune

  Am 19 ani si as dori sami deschid o ferma de porci cu fonduri UE ce pasi ar trebui sa urmez?

 89. robi spune

  De cit pamint as ave nevoie? Si daca trebuie sa am si eu o parte din bani?

 90. dumitru spune

  vreau sa fac o plantatie de salcie energetica salix suedeza plantatie de peste 50 de ha pentru fabricarea peletilor si a brichetelor se puate obtine vreun fond european sau pentru utilaje

 91. Marian spune

  As vrea sa stiu cum pot accesa fonduri europene pentru a face o microferma de capre. Am un teren concesionat pe 49 de ani de 500 mp.Mentionez ca nu am fonduri proprii. Multumesc

 92. Cristina spune

  am plantat 1/2 ha pomi fructiferi as dori sa stiu si eu daca se dau fonduri europene nerambursabile si ce ar ar trebui sa fac ca sa le iau si eu . Va multumesc!

 93. carbunaru ionut spune

  am 26 ani si am terminat facultatea de inginerie si protectie a mediului.locuiesc in oras dar detin o proprietate in zona rurala unde cresc 100 pasari si 5 porci.intrebarea mea este:pot obtine fonduri europene?

 94. gia spune

  Am un PFA si am deschis un salon,vreau sa ma extind dar nu am bani,cum sa fac sa pot obtine fonduri europene?Multumesc!

 95. munteanu vasile spune

  Buna ziua sunt un tinar din suceava si traesc in italia de 5ani am 27de ani si as vrea sa ma intorc in tara sa fac o ferma de oi cu as putea optine si eu niste fonduri europene multumesc

 96. Gheorghhe Hogas spune

  Construirea/amenajarea unui adsapost pentru bovine de carne, se finanteaza din fonduri europene, ca cheltuiala eligibila ?

 97. ana maria spune

  buna ziua, am si eu o intrebare. Daca locuiesc la sat si am 1 cal, 2vaci , 4 porci 30 gaini si aproximativ 2 hectare de pamant. pot sa ma incadrez intr-un proiect (care anume)si pot acecsa fonduri europene?????? Astept un raspuns. Va multumesc mult.

 98. Ionut spune

  Buna ziua, sunt un tanar de 20 de ani , si doresc sa pornesc o ferma de ovine/ferma agricola . Mentionez : am un numar efectiv de 50 de capete de ovine si o suprafata de circa 5ha. Cum as putea intra in posesia unor fonduri europene pentru achizitionarea unor utilaje agricole si extinderea efectivului de ovine. Multumesc.

 99. stefan spune

  Am 3 ha de pamant dar este deal unde se coseste la ora actuala! As vrea sa stiu daca as putea planta coacaze! Cat ar costa treaba asta si ce subventie as avea?va rog sa raspundeti detaliat pe intelesul ,,tuturor”

 100. Liliana spune

  Buna ziua!Am 33 ani si doresc sa aflu daca pot primi fonduri europene pentru a infiinta o patiserie proprie,cu creerea catorva locuri de munca in mediul urban.Eu deja lucrez in domeniul cu un PFA.Va rog sa imi spuneti ce trebuie sa fac!Mentionez ca pentru extindere nu am spatiu.Va multumesc frumos!

 101. cata spune

  Pentru infintarea unui magazin alimentar si nealimentar ca pfa pot obtine fonduri europene?

 102. pop cosmin petrisor spune

  cum sa iau fonduri europene sa deschid ferma de capre am ceva capre sh vreau sa fac mai multe ma poty ajuta cu detali

 103. voicu elena spune

  care sint pasii pe care pot sa i parcurg pentru a face un azil de batrini ,avind in vedere ca am terenul

 104. emilian spune

  am atestat de apicultor. 47 ani si vreau sa accesez o masura in acest an 2014….intrebarea este cu cati stupi minim se pot accesa aceste fonduri si ce valoare o sa fie ?

 105. catalin spune

  am facut un proiect pe apicultura pe masura 141, sunt in anul 3.
  mai pot accesa si alta masura pentru extinderea/modernizarea exploatatiei?
  se pot obtine bani pt achizitionarea unei dubite la mana a doua pentru transportul stupilor sau doar pentru pavilion apicol?
  va multumesc anticipat pentru raspuns.

 106. manole spune

  Buna ziua! Am 21 de ani si Mi-asi dori sa imi deschid un salon de hair-style intr-o comuna din judetul Iasi cu un nr de 4150 de locuitori . Dispun de spatiu pentru ridicarea acestuia, dar asi dori sa va intreb daca pentru asemenea proiecte exista ajutor din partea Uniunii Europenr pentru tinerii antreprenori. Va multumesc anticipat!

 107. mihaila flavia spune

  Buna seara am 32 de ani si as dori sa imi fac o mini ferma cu vaci si porci am doar 2 ha de teren , un grajd si anexe . nu stiu la ce masura ma incadrez si ce pasi trebe sa ii parcurg . Va multumesc si astept un raspuns de la dumneavoastra

 108. Adrian spune

  Buna am o antrebare. Sunt un tanar de 28ani ma okup cu agrikultura(solar) am domiciliu an Kikinda Serbija asi vria sa stiu daca pot folosi la fonduri. Mulcumesc!

 109. Bogdan Cosmin spune

  Buna ziua! am 23 de ani, am terminat facultatea de zootehnie specializarea ingineria si managementul produselor alimentare si agroturism, vreau sa deschid o ferma de tauri crescuti pentru carne si vreau sa stiu daca exista fonduri europene pentru a deschide aceasta ferma de la zero (teren, utilaje, hala)

 110. Lucian spune

  Buna ziua,doresc sa va intreb dak pot beneficia de fonduri europene pentru deschidere unui service auto incluzand si spalatorie auto. .sunt proaspat absolvent de facultate UPT domeniul mecanic. .comuna unde asi dori sa deschid afacerea având 13 sate şi primul service fiind la 25 km. . Vă rog, mă puteţi ajută cu un sfat. . Multumesc!

 111. Alina spune

  Buna seara.numele meu este alina si am 24de ani. parintii mei au o plantatie de capsuni,iar eu as vrea sa maresc suprafata acestei plantatii cu fonduri europene. As putea face asta? daca da, cum ar trebui sa procedez?multumesc!

 112. Deliu Ramona spune

  Buna ziua!ma intereseaza daca pentru un laborator,cofetarie as_i putea primi subventii de la UE ?si ce trebuie sa fac daca primesc?

 113. Domi spune

  Buna. Am 24 ani, si mar interesa, daca pot accesa fonduri europene pentru infiintarea unei ferme de struti. in acest moment am 1 femela, crescuta de mine, a inceput sa oua, si detin si teren 3,5 h.

 114. augustin spune

  buna dimineata. am 38 ani lucrez in spania si asi vrea sa ma intorc in tara,detin 2,5hectare de teren intravilan si asi vrea sa fac o plantatie de nuci. va rog sa ma informati daca pot accesa fonduri si ce conditii trebuie sa indeplinesc.va multumesc

 115. Lucian spune

  Buna!In urma cu 2 ani mi-am construit o sera pentru flori in care am investit aproape 10.000 eur ,bani facuti de mine si nevasta mea la munca in Germania.Ma pregatesc pentu extindere si constructia unui mic magazin de expunere, as putea beneficea de fonduri Europene?

 116. serban dorin spune

  Sunt elev la liceu, cls a 12a si ca orice om cu capu pe umeri dupa bac ceva de munca , eu vreau sa fac un proiect pentru a atrage fonduri europene in agricultura dar probl se pune pe pamant ca trebuie sa am o droaie de hectare, eu vreau sa fac rost de 1.5 – 2 mil de euro pentru utilaje foarte bune ca sa am de prima data un start de succes

 117. Maria spune

  Buna seara,
  Sunt inginer de industrie alimentara, am peste 50 ani , o plantatie de lavanda an II pe 5000 mp.Ce finantare pot sa accesez pentru a extinde suprafata cultivata si pt. a construi un depozit cu uscator pt. plante medicinale.
  Astept cu interes raspunsul d-voastra.
  Multumesc1

 118. ionela spune

  buna ziua
  am 47 ani detin o suprafata de 3,5 ha pamant arabil mostenit de la parinti mei.ce finantare pot accesa pt a infiinta o micro ferma de crestere a pasarilor outoare(gaini,rate,curci)si cresterea taurasilor de carne.tin sa va spun ca titlu de propietate nu este inca pe numele meu deoarece inca nu am facut succesiunea dar sunt singurul mostenitor
  astept raspunsul dv
  va multumesc!

 119. camelia spune

  buna,
  am 38 de ani si doresc sa infiintez o crescatorie de fazani. detin teren si am cunostinte in domeniu. va rog sa-mi dati informatiile necesare.
  va multumesc!

 120. Luana spune

  Buna seara.Am 22 de ani. Ma preocupa poate mult accesarea unor fonduri europene pentru infiintarea unei pomiculturi. Situatia mea sta in felul urmator : parintii mei detin , dar pamanturile vor trece pe numele meu daca va fi cazul , aproximativ 6 ha de pamant , in momentul de fata am aproximativ 1 ha de livada de pomi fructiferi , meri , peri , pruni , gutui. as vrea sa accesez aceste fonduri pt a-mi dezvolta afacerea prin aceste fonduri . se poate sa imi spuneti ce conditii trebuie indeplinite si in ce masura se obtin aceste fonduri ? ajutorul de care o sa beneficiez si in ce conditii ?

 121. Luana spune

  apropo , livada mea are deja 8 ani vechime

 122. Maria spune

  Am 23 de ani si sunt studenta in anul IV la DREPT si la INGINERIE ALIMENTARA.As vrea sa mi deschid o firma de transport si sa achizitionez 3 camioane.Exista posibilitatea sa pot beneficia de fonduri EUROPENE? Va multumesc.

 123. Ion spune

  interesant, toci care au scris aici, au primit raspuns la intrebari? sa stiu daca ma pot interea si eu sau doar se scrie…

 124. Seby Seby spune

  Buna ! am 18 ani si sunt curios cum poti obtine fonduri nerambursabile pentru tineri fermieri in domeniu cultivari ciupercilor , care sunt pasi ce trebuie urmati si de ce suma pot beneficia si bineinteles obligatiile care imi revin

 125. Cosmin Firoiu spune

  Am infintat 10.000 mp de livada de cais din bani mei si as mai dori sa infintez o microferma sau ferma de vaci de carne din banii europeni!!! Care sunt demersurile pt a accesa fonduri europene pt infintarea fermei.multumesc

 126. Popa Aurelia spune

  As dori sa stiu si eu,daca beneficiez de masura 141 avand un solar de 320mp.Am 31 de ani

 127. Popa george alin spune

  Buna seara numele meu este alin si am 33 de ani si eu o rugaminte si o intrebare la dv. Imi puteti spune cum pot sa optin un fond european pentru a porni de la zero pentru o crescatorie de prepelite pentru cumpararea unui pamint de a construi un saivan in conditii

 128. Florin Hlihor spune

  Buma seara,ma numesc Florin Hlihor am 21 ani si momentan muncesc in Germania!Sunt student la facultatea de drept Petre Andrei din Iasi si in curand voi incepe facultatea de agronomie,cel mai probabil aici in Germania! imi doresc enorm de mult sa am propria afacere! as prefera in domeniul „energiei verde”! momentan vreau sa.mi dati niste sfaturi,link.uri sa ma documentez mai bine! sunt la inceput de drum si mi.as dori sa fac cu dreptul acest pas! Multumesc anticipat!

 129. ERZSEBET spune

  Buna ziua.Asi avea o intrebare daca am sansa sa obtin un fond european neranbursabil.Am o pensiune in oras cu o intreprindere familiara.Lucrez in domeniu de 5 ani .Am inceput o constructie dar din fonduri propri nu reusim sa terminam am finalizat 3 camere cu care lucram momentan si de multe ori trebuie sa refuz clienti,mai avem de terminat 4 camere constructia e in rosu .MULTUMESC RASPUNSUL.

 130. sav dorin spune

  Am 20 scroafe pt gestatie si si as dori sami maresc afacerea…as primi un fod europea….

 131. cristina spune

  Buna ziua,
  As dori sa plantez o livada. Sunt in curs de achizitionare a terenului si ma intereseaza daca se pot obtine fonduri nerambursabile.
  Cat la suta din valoarea proiectului ar fi nerambursabil.?
  Cui m-as putea adresa pentru intocmirea proiectului si in ce termen ar trebui sa ma incadrez pentru aprobare?
  Astept cu interes raspunsul dumneavoastra!

 132. Jianu Georgeta spune

  Buna ziua! Am 29 de ani , si doresc sa pornesc o ferma de ovine. Mentionez ca am un numar efectiv de 100 de capete de ovine si o suprafata de 4ha de teren. Cum as putea intra in posesia unor fonduri europene pentru extinderea efectivului de ovine,si cu cine sa vorbesc pentr a ma indruma ce trebuie sa fac.
  Va multumesc.

 133. Crina spune

  Buna ziua, as dori sa știu cum se face cererea si unde se depune cererea pt fonduri europene, trebuie sa am deja firma in tara?
  eu locuiesc in Italia si vreau sa întorc in tara sa deschid o fabrica de paste, biscuiți si conserve in județul BN , Menționez ca voi avea un asociat italian care are experiența in domeniu pt ca are o fabrica cu 50 de angajați in Italia
  Va Multumesc

 134. LAURA spune

  BUna ziua as dori sa stiu daca pot primi fonduri nerambusabile pentru infiintarea unei spalatorii sau a unei vulcanizari in 2014 ,mentionez ca detin terenul ms

 135. Armand spune

  Buna ziua!Am 32 ani si doresc sa stiu daca pot primi fonduri europene pentru infiintarea unei ferme de vaci cu lapte si a unei minifabricute de procesare?Am deja o societate agricola unde lucrez 300 ha teren dar am cumparat si ceva teren pentru eventuala ferma de vaci undeva la 12 ha unde ar putea fi amplasata ferma si minifabrica de procesare.Va multumesc frumos!

 136. emil spune

  Am 42 ani si doresc sa fac o microferma nu am bani si nici pamant pe numele meu.Vreau sa stiu daca pot sa accesez fonduri europene nerambursabile sau 20 la suta rambursabile. Ce documente si unde trebuie sa ma adresez.Momentan sant an Italia

 137. cornelia spune

  Buna ziua ,Am 56 ani ,si as dori sa stiu daca pot primi fonduri europene pentru a infinta o crescatorie de iepuri de casa sau de curci de carne ,mentionez ca stau la sat in apropierea de oras si am teren cu casa 1300 mp ,Va multumesc frumos !

 138. baban mariana spune

  buna ma numesc baban mariana lucrez de 10 ani in italia la un azil de batrani si asi vrea sa stiu cum pot sa pornesc o afacere .Vreau sa construiesc un azil de batrani am terenul meu in judetul teleorman .Eu am 46 de ani sotul meu are 56 de ani iar fiul meu 22 de ani va multumesc mult sa ma ajutati cu informati unde trebuie sa merg si ce acte sa fac MULTUMESC

 139. any spune

  Buna ziua!
  Am 30 ani si locuiesc intr-un orasel mic.As vrea sa stiu daca pentru iepuri se pot primi fonduri europene, deoarece detin deja un efectiv de iepuri. Daca da, as dori sa stiu care sunt conditiile, adica nr. de femele si masculi, spatiu, etc si

 140. Cristi spune

  Salut…Am 20 de ani si as vrea sa stiu daca pot obtine fonduri anul acesta pentru infintarea unei firme cu profil eco. Mai exact este vorba despre o firma care ca obiect e activitate comercializare corpurilor si surelor de iluminat eco. Va rog sa ma anuntati..

 141. ionica spune

  Cum as putea obtine fonduri europene ieu deja am o spalatorie si as dori sa o modernizez

 142. Paulina spune

  Buna seara.
  Doresc sa stiu daca se poate obtine o finantare nerambursabila pentru o activitate de croitorie. As dori sa imi deschid un PFA, dar nu am nici o diploma in domeniu. Momentan este doar un hobby si nu stiu cum as putea pleca pe drumul acesta.
  Mulțumesc anticipat!

 143. Mari spune

  Buna seara,ma intereseaza si pe mine daca pot primi fonduri europene pentru o sala de Kangoo Jumps? Am spatiu dar nu am bani sa-l amenajez si sa cumpar ghetele. Va multumesc anticipat

 144. Alexandra ale spune

  As dori sa fac proiectul cu cresterea vacilor,ce trebuie sa fac ca sa il pot accesa am 23 de ani si am multe animale(porci,vaci,ovine,cai)pe ce imi pot face proiectul si de ce acte as avea nevoie.se poate face si un magazin de carne proaspata din propria ferma?si ce acte as avea nevoie pt a deschide magazinul?

 145. Andrei spune

  Buna ziua, am 23 de ani, doresc sa aflu, cand se dau drumu la proiectele de finantare in agricultura( plantatia de gojii, catina, zmeura, etc)? Sa ma pot apuca de proiectul in sine, hartiile necesare si toate cele.

 146. beke sergiu spune

  buna ziua,sunt un PFA in constructii si doresc sa accesez fonduri europene pentru achizitia unei masini de tencuit si a altor scule pentru usurarea muncii pe care o practic. Unde trebuie sa ma prezint pentru a-mi prezenta dorinta de a accesa fonduri europene si cam cat dureaza tot procesul? sunt din mediul urban.
  va multumesc din suflet.

 147. Simona spune

  Buna ziua! As dori sa imi deschid un salon de infrumusetare, se pot acorda fonduri europene nerambursabile pentru aceasta afacere?
  Mentionez, ca voi porni cu totul de la zero. Multumesc!

 148. diana spune

  Buna ziua,ma numesc Diana si as dori sa stiu cum se accceseaza fondurile europene in 2014 nerambursabile,in ce domenii si de ce acte am nevoie? iubesc foarte mult animalele in special cateii dar nu stiu dac se dau fonduri pentru asa ceva.astept raspunsul vostru multumesc anticipat

 149. Tudose Robert spune

  Tudose Robert:buna sunt un baiat de 24 de ani si detin un teren de 5000 metri pătrați si am plantat puieti de nuc(60buc) si as dori sa stiu dacă pot aplica pentru fonduri europene nerambursabile. Mulțumesc

 150. gabriela spune

  Buna ziua!Am 33 de ani si sunt din bacau.Doresc sa deschid un salon de cosmetica,am trminat un curs de specialitate,mentionez ca am doar 10 clase,as vrea sa stiu care sunt pasii de urmat,si daca pot beneficia de fonduri europene.Multumesc

 151. MARIUS COSMIN spune

  Buna ziua! Am 26 de ani si as dori sa fac un atelier mecanic.Am o suprafata de 250m2 si vreau sa stiu daca pot sa accesez fondurile europene pentru a construi cladirea. Multumesc frumos!

 152. LILI spune

  BUNA ZIUA !AM 25 DE ANI SI DORESC SA AFLU DACA POT PRIMI FONDURI EUROPENE PENTRU INFINTAREA UNEI MICI FERME DE VACI .MENTIONEZ CA PENTRU INFINTARE NU AM TEREN.MULTUMESC

 153. Razvan spune

  Buna ziua, am 20 de ani si vreau sa deschid o afacere in apicultura. Vreau sa stiu aproximativ de ce suma am nevoie pentru a incepe si ce suma pot sa obtin din fonduri!!!

 154. izabela spune

  Buna ziua.Vreau sa imi fac o plantatie de catina si vreau sa stiu si eu daca se dau fonduri europene nerambursabile si ce ar ar trebui sa fac ca sa le iau. Va multumesc!

 155. pet.constantin spune

  Mai oameni buni bagativa mintile in cap ,daca iti da 50000 de € nerambursabili trebuie sa dai 30 -35000 spaga si dureaza cativa ani asa ca …….

 156. florentina spune

  As dori sa infintez un salon de infrumusetare si as dori sa stiu cum pot optine acesti bani si care sunt pasii.

 157. vlad spune

  buna ziua am 22 de ani si asi dori sa infiintez o societate ( un peco) in mediul rural ! mentionez ca pe o distanta de 100 km nu exista nici un peco ! credeti ca am sansa se obtin si ceva bani de la UE ? multumesc

 158. Virgil spune

  Buna ziua!Pentru accesarea acestor fonduri nerambursabile de unde trebuie sa încep.Mentionez ca locuiesc in mediul rural iar aici nimeni nu este informat la nivel de primarie.Este de domeniul SF.

 159. clim spune

  Buna ziua,detin un teren de 8700 mp in intravilanul unui sat din Botosani+33,33333 dintro casa cu teren de 2000 mp ce se afla vis-a-vis si 10000 euro.Doresc sa fac o micro ferma mixta cu pasari,iepuri,porci,vaci etc.In ce masura se poate autoriza o astfel de micro ferma avind in vedere plasarea terenului in intravilan si ci fel de fonduri pot obtine? Cu deosebit respect Clim Gheorghe

 160. Cornel spune

  Buna ziua!Am 24 de ani si vreau sa deschid o ciupercarie prin fonduri nerambursabile. Imi puteti spune ce pasi ar trebui sa urmez? Multumesc!

 161. milea elena spune

  Buna ziua ,doresc sa fac o ferma de porci ,dar trebui inceputa afacerea de la 0 nu detin nici macar terenul ,credeti ca exista posibilitatea sa beneficiez de fonduri europene nerambursanile?sotul meu are calificare in domeniu detine diploma de macelar si avem varta de 35 ani ,avem un spatiu intro hala de carne in piata progresu bucuresti comercializam carne si neam dori propria ferma.astept raspundul dumneavoastra.multumesc!

 162. Carmen spune

  Buna ziua.
  Am 50 ani ,locuiesc in Bucuresti si sunt licentiata in arte plastice .Dar marea mea pasiune sunt florile ,plantele in general si imi doresc sa fac din asta o afacere!
  Nu detin teren ,nu am firma, dar as vrea sa-mi fac o plantatie de paulownia ,daca e posibil si o mica pepiniera si sera pt. plante decorative de interior si exterior.
  Probabil mi-ar trebui unul sau doua ha macar.
  Puietii de paulownia deja mi-i obtin singura . Materialul saditor nu-i o problema ,cel mai rau e ca nu am teren, mi-ar trebui bani sa-l imprejmuiesc, poate si un minitractor pt a lucra terenul si multe altele probabil.
  Credeti ca as putea accesa fonduri europene in aceste conditii? Si daca da, cam cat si care sunt pasii mai exact care urmeaza sa-i fac . Dar va rog , amanuntit.
  O zi buna!

 163. Popa spune

  Buna ziua! Daca primesc fonduri europene pentru culturi de goji, am profit abia dupa 2/3 ani, ma ajuta statul cu comercializarea boabelor de goji, si ce obligatii am fata de stat???

 164. galca mihai spune

  Buna ziua, sunt un tanar de 20 de ani , si doresc sa pornesc o ferma de ovine/ferma agricola

 165. cristian spune

  Am cam 5h de teren si 100 de capre. Am 24 de ani si as vrea sa fac masura pentru fonduri europene. De ce acte am nevoie?

 166. cosmin spune

  Buna ziua,numele meu e cosmin am 18 ani si vreau sa stiu ce pasi trebuie sa urmez in obtinerea de fonduri europene nerambursabile.Sunt tanar cu initiativa si as vrea sa progreses in viata .Cum as putea obtine aceste fonduri fara cofinantare?
  Astept raspunsul dumneavoastra.

  Cu stima,cosmin

 167. tartian spune

  buna ziua am 18 ani si doresc sa aflu daca pot primi fonduri europene pentru a infiinta o mica ferma de ovine va rog sami spuneti ce trebuie sa fac! am spatiu. va multumesc frumos!

 168. Florin Indrei spune

  Buna ziua, sunt student si in curand voi face 22 de ani. Doresc sa stiu in detaliu care sunt cerintele si conditiile care trebuiesc indeplinite, daca pot primi fonduri pentru a infiinta una din urmatoarele afaceri: azil pentru persoanele cu dizabilitati sau batrani, plantatie de salcie energetica, linie de brichetat paie sau rumegus

 169. burlacu iulian spune

  Bana ziua,am 27 de ani si as vrea sa infintez o ferma de gaini outoare am ceva teren agricol,cuma as putea sa fonduri nerambursabile? Daca birocratia din Romania nu ma face sa cheltui mai mult decat trebuie bani si ce garantie as avea daca imi depun dosarul ca va fii aprobat?

 170. daniela torok spune

  buna ziua,sunt o tanara de 29 de ani si impreuna cu iubitul meu avem un teren frumos in jud arad si as dori sa stiu de ce avem nevoie pentru a obtine finantiament European pentru productia de peleti? tinand cont ca avem teren si un proiect,cat si autorizatiile necesare. va multumesc

 171. Gabriela Draguti spune

  Buna ziua!Am 39 de ani si doresc sa aflu daca pot primi fonduri europene.Detin un site pe care vand obiecte handmade,care se extinde tot mai mult,si nu mai pot face fata comenzilor.doresc extinderea afacerii,aceasta presupune ca am nevoie de angajati ,utilaje si materiale.Este un site de creatie .VA MULTUMESC!

 172. NELU GIURGEA spune

  Buna ziua, am 47 de ani,va rog sa-mi spuneti daca pot accesa fonduri nerambursabile pentru achizitionarea unei linii complete de reciclare da mase plastice in zona rurala? (peturi,plastic,etc.) Multumesc.

 173. Enachi Ionel spune

  Buna ziua!Am 25 de ani as vrea sa infiintez un proiect cu stupi dar nu fonduri propii as vrea sa stiu daca pot accesa fonduri?

 174. costel spune

  Buna ziua sunt infirmier 46 ani dar am si curs de bucatar,sotia 41 ani asistent kinetoterapeut avem un teren de 3400 mp si un fond de 25000 euro.Dorim sa accesam un fond european pentru constructia unui azil de batrani unde sa ne adresam?

 175. mioara spune

  Buna ziua.Am 30 de ani si as vrea sa stiu cum pot accesa fonduri europene pentru cresterea prepelitelor.Mentionez ca am spatiu.Va multumesc frumos!

 176. Dalia_123456 spune

  Bună ziua dețin 2 hectare de tern Și as dorii sa accesez fondurile europene doar ca nu știu exact pe ce plante se primesc aceste fonduri la 2hectare și care ar fii acestea , eu as dorii lavanda dar am înțeles ca îmi trebuie 12 hectare, sau la dovleac 3 hectare. mulțumesc

 177. Alexandru spune

  Buna ziua,
  Am 28 ani si ma intereseaza sa ma ocup de albine.
  Am vazut ca sunt programe – fonduri nerambursabile pentru tineri intreprinzatori unde UE ofera pana la 25mii euro, iar eu sunt obligat sa investesc 30% in urmatorii ani.

  In acest moment eu nu am decat un loc inchiriat de la primarie: 250 mp, si platesc 350 ron anual.

  Ce trebuie sa fac pentru a accesa aceste fonturi (nerambursabile, fara cotizatie din partea mea) ? Trebuie sa am un numar de stupi si cu banii proveniti de la UE sa ma dezvolt, sau se poate ca eu sa nu am nimic si prin aceste fonduri sa imi deschid un PFA, sa cumpar albine, si tot ce trebuie?

  Va multumesc frumos.

 178. Gabriel spune

  Daca am 43ani pot sa obtin fonduri ptr o pensiune?

 179. Codruta spune

  Buna ziua,
  Dispun de un teren in localitatea Sebis, jud. Arad si doresc sa construiesc o pensiune turistica (cu restaurant, livada cu pomi fructiferi) etc. Pot sa accesez fonduri nerambursabile pentru acest proiect?
  Multumesc,

 180. Popescu Constantin spune

  As dorii sa fac un proiect pe fonduri europene,in vederea schimbarii unor autovehicule din cadrul societatii unde lucrez .Cum procedez ? Multumesc !

 181. Barbulescu marian spune

  Eu nu mai am incredere sa accesez cu toate ca detin suficient teren si bogate cunostinte din domeniul agricol, motivul este destul de rational luand in considerare realitatea sociala , astfel analizand incilcitele si avalansele de cerinte si conditii impuse dar in opiniamea in mare parte fara un rost cert mai bine ma las agubas, am studii juridice si economice insa daca doresc sa accesez fonduri din domeniul agrorural ma obliga sa am sau sa urmez un curs de specialitate, cu toate ca in ce priveste pomicultura am deprinderi practice si cunostinte acumulate unele cpatate de la rude inaintate iar altele ca urmare a interesuluimautodidactic, deprinderi care stirnesc invidia ultor ingineri specializati in pomicultura, cu toate acestea statul iti impun toate aceste cerinte sa te jupoaie si nu sa te sprijine, mentalitate perimata de tip balcanic model poarta otomana-dijma la epuizare, asa ca fratilor mai bine dezvoltati-va prin forte proprii mai inti si dupa aceea o sa constatati ca vine statul si alti finantatori cu oferte la voi, adica la mina vostara, succes

 182. florin spune

  m-ar interesa sa deschid o saormerie fiind caci am scolarizare de bucatar sau o ciupercarie la care din cele 2 mentionate mai sus pot accesa fonduri europene,si ce fonduri ar fi??.va multumesc.

 183. marius spune

  As dori sa deschid un salon pentru bronzat si in paralel un salon de masaj (practic as dori sa fie in aceeasi incinta). As dori sa intreb daca as avea ceva sanse de a accesa aceste fonduri. As dori sa fie o afacere familiala de care sa ma ocup eu si sotia mea . Astept un raspuns. Multumesc

 184. florim spune

  buna ziua as vrea sa stiu si eu cum as putea sa obtin un credit de al uniunea europeana pentru a deschide o ferma de vaci ? care ar fii primi pasi ? multumesc foarte frumos

 185. danulescu marius spune

  Buna ziua !detin un mic atelier de mobila/tamplarie se pot acorda fonduri europene in acest domeniu? as fi interesat pentru achizitionarea de noi utilaje si extinderea afacerii!cum pot afla conditiile pentru solicitarea acestor fonduri?
  multumesc anticipat!

 186. Bogdan Serghie spune

  Buna ziua! Am 31 de ani si am 10 ani experienta in domeniul restaurantelor adica barman-ospatar,vreau sa primesc niste indicatii despre cum as putea accesa fonduri pentru a ridica propriul restaurant,cafenea,etc….se incadreaza in program ideea mea?

 187. Niculina spune

  Am 31 de ani si así vrea sa ami deschid o ferma de porci sau capre, vreau sa stiu cum se procedeaza pentru ajutorul de la UE, trebuie sa am si eu un capital?

 188. dragos spune

  Buna seara ,
  Am avut casa in centrul istoric din Slatina si am fost demolat de comunisti iar acum mi-a ramas decat terenul .As putea obtine fonduri pentru constructie si ce fel de activitate ar fi eligibila ?
  Multumesc !

 189. Katy spune

  Am 28 ani si sunt profesoara de limba germana.As dori sa aflu, care sunt demersuriile pentru a obtine fonduri europene pentru a infiinta o scoala de limbi straine.Spatiul il am, numai ca am nevoie de fonduri pentru a investii corespunzator in amenajarea si infiintarea lui. Lucrez in invatamant de 4 ani. Am si studii superioare si in prezent frecventez tot Faacultat de Limbi Straine in localitatea Cluj-Napoca.
  Va multumesc mult!

 190. costel luca spune

  Buna ziua.am 1 hec. de pamant si as vrea sa pornesc o afacere cu iepuri,prin fonduri europene.cum ar trebui sa procedez,si daca se poate explicatii despre cum se construeste si amenajarea acestei afaceri.va multumim astept raspuns.

 191. mihai spune

  seara buna! am 25 de ani si vreau sa fac un proiect de 100 de stupi de albine. ce imi trebuie?

 192. Mihaela Chiea spune

  Buna ziua,
  As dori sa aflu daca pentru domeniul productiei de invitatii sau ziare ( tipografic) pe hartie reciclata, carton sau alt suport green exista vreo posibilitate de obtinere a fondurilor. Actualmente detin un magazin online ce se bazeaza pe produse non eco, importate (invitatii de nunta si botez facute in Turcia).
  Va multumesc.
  Mihaella

 193. Andrei spune

  As vrea sa stiu daca se dau Fonduri Europene si pentru spalatorii auto!?!

 194. ileana spune

  As vrea sa fac o plantatie de nuci, eu am domiciliul la oras dar are mama pamant la tara, si as vrea sa accesez fonduri nerambursabile. Credeti ca sunt sanse sa le obtin si care sunt principalii pasi pt obtinere? Va multumesc!

 195. florin spune

  Buna ziua, sunt un tanar de 24 de ani , si lucrez pana la 200 de hectare pamant agricol Cum as putea intra in posesia unor fonduri europene pentru achizitionarea unui tractor cu utilaje ?

 196. MARIAN spune

  BUNA ZIUA am 21 de ani am 3 ha de teren conditii fb as vrea sa construiesc un grajdi de circa 80 m2 am 80 de porci pana in prezent si as vrea sa ai inmultesc as putea accesa fondurile europene cu ce am .

 197. Dica spune

  Buna seara!Ma numesc Dica George si am 19 ani sunt din judetul Ilfov comuna Ganeasa. As dori sa imi deschid o firma de animale pe propriul pamant iar pe parcurs as dori sa ma extind cu o sera de legume. V-as ruga sa imi ofeiti mai multe detali despre aceste fonduri europene si cum le pot obtine. Multumesc anticipat!

 198. Gabi spune

  Buna seara ..as dori sa stiu si eu in ce proiect ma incadrez si cati bani se ofera.Am 21 de ani liceu terminat 3 ha si 4 bovine

 199. Gabi spune

  Astept un raspuns cat mai repede posibil va rog…Multumesc

 200. Nicu Munteanu spune

  Buna seara !
  Suntem 4 tineri cu varsta de pana in 32 de ani . Dispunem de 1 hectar de teren agricol-in prima faza si ne-am propus sa intemeiam o plantatie de 1 ha de catina si apoi de 1 ha de afine.
  Dorim sa stim daca ,sub o oarecare forma de asociere ,exista posibilitatea obtinerii de fonduri europene ? Respectiv ,in ce conditii si care ar fi pasii de urmat ?
  Va multumim anticipat pentru atentia acordata si asteptam un raspuns,speram favorabil!
  Cu consideratie, Nicu Munteanu

 201. corina burcea spune

  Buna ziua. As dori sa deschid abator si ferma de iepuri anul viitor 2015. Am 26 de ani si as dorii sa primesc informatii in legatura cu fondurile europene nerambursabile. De ce valoare trebuie sa dispun si cum pot accesa aceste fonduri. Va multumesc!

 202. Buzica Marius spune

  Bună ziua am 22 de ani sunt interesat ce documente i mi trebuie şi ce trebuie să fac pentru accesarea fondurilor europene nerambursabile pentru fermă cu bovine. Am 18 bovine vreau să construiesc o fermă pe fonduri şi să fac cât mai multe capete.

 203. denisa spune

  buna ziua…am si eu o mica intrebare,,,am un numar foarte mare de iepuri de diferite rase,as vrea sa stiu daca se pot face anumite acte pentru a primi fonduri???multumesc

 204. sanda spune

  Buna ziua,am 21 de ani si as-i dori sa fac o ferma de iepuri si va-si ruga daca ati putea sa ma ajutati cu fonduri europene..pentru am-i face ferma..multumesc frumos..!!

 205. carmen spune

  Buna ziua.as dorii sa stiu de ce acte am nevoie pentru a beneficia de fonduri europene nerambursabile

 206. eugen serban(cheudeanu) spune

  Buna rog o informatie,la suprafata de teren aproximativ 2500/hectare concesionat,pt.cresterea,intretinerea animalelor,vaci,bivoli,porci,capre,oi,pasari,albine,prepararea si comercializarea din productia acestora

 207. eugen serban(cheudeanu) spune

  Chiar ca e si zona defavorizata,din toate puctele de vedere

 208. eugen serban(cheudeanu) spune

  In cat timp s-ar putea intra in posesia banilor,modul de intocmire a documentatiei,contracte de concesiune pe tren,pe cladiri,cati oameni lucreaza s-au vor lucra

 209. daniel spune

  Asi vrea sa deschid o afacere,
  Ce miar trebui petru a optine fonduri

 210. Marinică spune

  Buna ziua. As dor sa stiu daca livezile de arbusti intra in acest program si unde as putea gasi un ghid si pasi ce trebuie sa ii indeplinesc pentru accesarea fondurilor. Va multumesc

 211. bonurifiscale.ro spune

  Buna seara,se pot obtine fonduri pentru implementarea unei mici fabrici de hartie ? Pe ce proiect as putea aplica ?

 212. barb ancuta spune

  Buna. Numele meu este Barb Ancuta si sunt din Neamt. Casatorita fiind, eu si sotul meu ne-am hotarat sa ne deschidem o afacere. Nu stim cum si in ce conditii dar mai ales daca am putea beneficia de foduri europene pentru a ne deschide o mica afacere asta insemnand un magazine de haine.V-am ruga daca este posibil sa ne dati informatii despre ceea ce be-am dori si daca este posibil sau nu. Va multumim!

 213. baltag ioan alexandru spune

  buna ziua va rog ajutatima intro dilema am 25 de ani si asi dori sa imi deschid o ferma de vaci si viitoarea mea sotie vrea sa acceseze fonduri pentru a reinpaduri o padure deja existenta dar fara ceva bun in ea daca are cineva o idee despre toti pasi ce trebuiesc urmati va rog sa imi dea un email la adresa [email protected] va multumesc mult

 214. lenuta spune

  sunt femeie am 46 de ani si am infiintat o intrprindere individuala in iulie 2013 comert legume fructe doresc sa stiu daca pot accesa fonduri europene precizez ca amfunctionat 3 luni dar din lipsa de un auto pentru trasport marfa si bani am renuntat dar nu am inchis firma

 215. Florentina spune

  Buna ziua! Imi puteti spune cum pot accesa fonduri europene pentru a deschide o pensiune romaneasca in Grecia? Eu am cetatenie romana, locuiesc si lucreaz in Romania. Va multumesc!

 216. Nicoleta POstolache spune

  Buna Ziua. Sınt Romanca dar locuiesc de 20 de ani ın turcia ın Antalya. Avand şi catatenie turca . Am 41 de ani .Eu pot benificia de banii din fondurile europene , pentru am creia un loc de munca , o firma , un magazin cu produse de copii, sau pentru o firma pentru instalatie solara?

 217. dinu spune

  Buna ziua, as dori sa stiu daca pot sa accesez fonduri europene pentru demararea unui priect de service auto, vulcanizare si reglat unghiuri.Mentionez ca am terenul si contructia este deja ridicata la rosu, locuiesc in mediul rural si am sub 40 de ani.Multumesc anticipat pentru raspuns.

 218. coscodaru ovidiu spune

  buna ziua ma numes coscodaru ovidiu cristian am 30 de ani . sunt plecat di tara de 7 ani in italia si as dori sa ma intorc acasa deoarece nu am de lucru dar nu mas intorce bucuros deoarece in tara nu este de lucru dar mas intorce bucuros daca mear aproba si mie fonduri nerambursabile sa fac o ferma deoarce am si eu 2 ha de teren sunt din zona brasov eun sunt sunt crescut la tara

 219. MADALINA spune

  Buna seara,am un teren de 3600 de metri patrati si as dori sa fac o sera dar nu am bani suficienti sa finalizez afacerea pentru ca am achizitionat terenul.am 23 de ani si nu stiu cui trebuie sa ma adresez si ce trebuie sa fac pentru a accesa ceva fonduri.ma poate ajuta cineva?va multumesc stept un raspuns

 220. Ionut spune

  Buna ziua! Lucrez in Italia si vreau sa ma retrag in Romania ca sa construiesc o fabrica de paine cu crearea catorva locuri de munca.Am dreptul sa intru in posesia unor fonduri europene? Cum trebuie sa procedez? Va multumesc!

 221. Andreea spune

  Buna ziua,

  Am 28 de ani si doresc sa aflu daca pot primi fonduri europene pentru a deschide o vulcanizare cu spalatorie autoturisme + camioane.Precizez ca eu impreuna cu sotul meu (33 ani) avem un teren achizitionat din fonduri proprii in mediul rural,pe care am dori sa desfasuram aceata activitate.Daca da de unde sa incepem si cum?…Multumesc

 222. Ion Tentis spune

  Buna, numele meu este Ion Tentis, asi dori daca ar putea sa ma ajute cineva , chiar si o colaborare in parteneriat la realizare unui proiect ‘Complex Turistic’ in zona Maramures, Bistrita-Nasaud. Sau macar niste sfaturi unde si la cine asi putea sa apelez ca sa pot sa realizez proiectul respectiv.

  Va Multumesc Anticipat!

 223. Lacramioara spune

  Buna ziua,am 31 de ani,as dori foarte mult sa stiu cum pot sa obtin fonduri europene,pt a-mi deschide propria afacere cu prajituri de casa,va multumesc anticipat!

 224. ionut spune

  Buna ziua.sunt un tanar de 23 de ani am teren agricol 5 ha si as dori sa i-mi infiintez o plantatie de pomi pt masa lemnoasa.ke ar trebui sa fak pt a obtine fonduri europene??multumesk

 225. covaci marcel gheorghe spune

  Buna ziua,am 21 de ani ,as dori sa aflu daca pot primi fonduri europene,pentru cresterea animalelor.va rog frumos sami spuneti ce trebuie sa fac,va multumesc frumos

 226. liviu spune

  As vrea sa stiu care sunt conditiile pentru accesarea fondurilor europene pentru înfinţarea unei ferma de iepuri. Mentionez ca nu am fonduri proprii. Multumesc

 227. Grosu Petru spune

  Buna ziua! Eu sunt foarte pasionat de pescuit. Locuiesc in judetul Iasi conuma Bals si as vrea sa deschid un lac sportiv… pentru multi pescuitul este o mare pasiune! Sunt tanar casatorit si am 24 de ani!
  As vrea sa stiu daca as putea dispune de fonduri europene pentru aceasta ideie?
  Ce ar trebui sa fac?

 228. IAKAB spune

  Buna ziua as vrea sa stiu daca nu am o firma infintata pot optine un credit ptr.o afacere din fondurii europene planul de afacere find foarte eligibil cuprinde m-ai multe etape locurii de munca etc.S-au daca ma puteti ajuta sa infintez o firma si dupa accea celelalte aspecte necesare?

 229. adrian spune

  Salut,am 100 de oi 6 hectare de pamant un saivan de 250 mp si3000€.eu am 25 de ani si as vrea sa stiu daca pot accesa fonduri europene si care sunt pasi. Va multumesc

 230. ana maria spune

  Buna seara. eu (33 ani) si asociatul meu (42 ani)intentionam sa construim o pensiune pentru turisti la Dunare, in Topalu, o zona extraordinar de frumoasa, si cu potential. Mentionez ca terenul este al asociatului meu, si ca avem si proiectul.Doresc sa aflu daca putem primi fonduri europene si in ce conditii. Va multumim !

 231. costin gabriela spune

  Buna ziua, ma numesc Costin Gabriela am 24 de ani si vreau sa imi deschid un salon de coafura in galati.sun in domeniu de 4 ani de zile si vreau sa stiu ce sanse am sa deschid un salon cu fonduri europene.
  Trebuie sa am o parte din bani sau nu?
  Pot cumpara spatiul cu acesti bani?
  In concluzie nu am nimic, pot incepe de la zero toata aceasta afacere doar cu bani de la fondurile eurpene?

 232. tatu stefasn spune

  ce iti trebuie sa faci o crescatorie de iepuri

 233. Marius spune

  buna as dori sa ma interesez daca as cumpara 100 de stupi cum as putea beneficia de fondurile europene sau cum as putea sa ma incadrez ca sa pot lua fondurile europene pentru a face o afacere cu albine?Am 27 ani am absolvit 12 clase astept raspunsul vostru va multumesc anticipat

 234. Victor spune

  Buna ziua! Am 21 de anisi as dori sa aflu daca pot primi fonduri europene pentru a infinta ferma de vite si a cumpara pamint pentru aceasta, cu creerea catorva locuri de munca in mediul urban..Vamultumesc Frumos..

 235. gergely stefan spune

  ma numesc gergely stefan siam 20de ani am terminat licieul parinti mei detin 4200 metri patrati teren intravilan cu toate utilitatile necesare pentru oconstructie terennul se afla in zona urbana as dori iformati pentru accesarea finantari unei laborator de prajiturii patiserie …va multumesc anticipat…..

 236. Cocor Constantin spune

  Buna ziua am si eu o intrebare:Mi-am cumparat o casa la tara si vreau sa accesez fondurile europene..vreau sa fac un grajdi pt porci am inteles ca este un proiect tinerii de la oras fiermieri la tara am 21 si ani ..daca ma ajutati cu cateva explicatii si sugestii..

 237. Carmen spune

  Buna ziua!
  Ma numesc Carmen si am 41 de ani
  As dori cu mare placere sa ma informati daca pot primi si cit anume ,fonduri europene pentru deschiderea unui salon cosmetic.
  Va multumesc anticipat.

 238. paula spune

  buna,am 30 de ani am calificare de croitoreasa si facultate de pedagogie invatamant prescolar si scolar,as putea sa infintez in oras scoala de croitorie la final sa primeasca diplome dar sa predau eu cursurile, din bani europeni?sau o croitorie bani europeni?

 239. elisabeta spune

  sunt elisabeta din bv am sio ointrebare cum as putea sa optin fonduri europene casa fac oasociatie pentru saraci si copii varog din tot sufletul cacte imi trebuie casa fac sa trimit

 240. Raluca spune

  Pot deschide un salon de infrumusetare in mediul urban prin fonduri europene?

 241. Gigel spune

  Un sfat pentru 90% din oamenii care au postat la comentarii: daca vreti sa invatati cum sa atrageti fonduri europene, primul pas ar fi sa va apucati sa invatati putina gramatica.

 242. gabriela spune

  Buna, am 37 ani si as dori sa accese fondurile europene pentru un salon de coafura sau patiserie.As dorii sa stiu ce pasi trebuie sa urmez si daca credeti ca exista vreo sansa sa reusesc.multumesc anticipat

 243. constantin spune

  buna ziua, as dori sa deschid o firma transport persoane cum sa obtin fonduri si cu ce trebuie sa vin eu?as vrea un raspuns clar cat mai curand posibil daca pot accesa fondurile, am 26 ani cu scoala profesionala nu am liceu sau alte studii,Va Multumesc

 244. Cristian spune

  Ma ustura ochii la ce vad aici. Eu as propune un test de gramatica si de cultura generala pentru cei care solicita fonduri europene

 245. Cristi spune

  Buna seara ! am 25 de ani sunt specializat ca mecanic auto , si imi doresc sa imi deschid service ul meu auto. As dori sa aflu daca pot obtine niste fonduri europene ? Va Multumesc

 246. Radu spune

  Buna ziua! As vrea sa incep proiectul cu albine si vreau sa stiu ce trebuie sa fac si daca sunt sanse sa dispun de fondurile europene!

 247. Cip spune

  Daca vreau sa fac un teren de fotbal cu gazon sintetic ..Am sanse de a primi fonduri europene?

 248. Oprea Mioara spune

  Buna ziua,
  detin un SRL din primavara acestui an,unde ne ocupam cu comert de cereale,sroturi,furaje -concentrate-premixuri ,pet food ,plastice, legume si fructe .
  Am planuri marete e dezvoltare si doresc sa-mi fac o microferma de circa 50-100 capete scroafe,unde sa produc purcei pe care sa-i vand mai departe catre fermele la ingrasat si un micro FNC ,atat pentru ferma ,cat si pentru comet.De asemenea suntem in discutii pentru achizitia unor utilaje pentru fabricarea hranei de cainni si pisici (gama pet food), unde vor fi destul de multe locuri de munca disponibile. Doresc sa stiu daca se acorda fonduri nerambursabile pentru aceste idei de afaceri si cum pot obtine sau face dosarul respectiv . Va multumesc pentru sprijin .

 249. EMI spune

  Buna ziua sunt un tanar de 24 de ani si as dori sa deschid o firma de vopsitorie si tinichigerie , am cumparat terenul si am bani suficiente pentru a ridica hala. Dar nu am bani suficiennti penru utilaje . As dori sa stiu cum as putea sa obtin aceste fondur europene si care ar fi procedura?

 250. alecsoaei marian spune

  SUNTDE LA TARA AS VRE SA DESFAC O AFACERE CU ANGRASAT ANIMALE PENTRU ASTA AMI TREBUIE BANI CUM FAC SA ACCESEZ FONDURILE EUROPENE (MULTUMESC)

 251. Robert spune

  Buna ziua! Am 21 de ani si doresc sa deschid o firma de transport international.Pot beneficia de fonduri europene? ce acte trebuie?Care sunt cerintele pentru aceste fonduri?Multumesc!

 252. cristi spune

  buna asi avea o intrebar despre frondurile europene neramb am deschis o fabrica de produs boltare de zidit fac doua modele de boltare pt zidit case si pt zidit garduri.idea mia venit in America am lucrat acolo 4ani si mam gand sa vin in tara sa ma apuc singur de afacere am investit pana acuma in loc si in hala si masinarii peste 100 de mii de dolari.ce ar trebui sa indeplinesc ca sa accesez pt fondurii europene am 30de ani.

 253. Huma Gabriel spune

  Buna ziua,ma intereseaza sa plantez cel putin 0,5 ha cu arbori pavlonia s-au goji si a-si dori sa aflu daca pot beneficia de fonduri europene nerambursabile .mentionez ca sunt persoana fizica.adresa de contact:[email protected] Va multumesc anticipat.

 254. Paula spune

  Buna ziua

  Ma intereseaza daca pot accesa fonduri europene , ca persoana fizica , destinatia acestor fonduri este spre panouri fotovoltaice pentru a-mi produce energia intr-un mod cat mai prietenos cu mediul .
  Panourile i-mi sunt necesare pentru locuinta personala.In situatia in care se pot acesa fonduri sunt interesata care sunt pasii de urmat .
  Daca nu sunt fonduri ptr asa ceva si eu le achizitionez exista posibilitatea de a obtine ulterior fonduri pentru achizitia initiala.
  va multumesc.

 255. dan adrian spune

  buna ziua activey de 2 ani in italia ca montator camere frigorifice . sunt angajat acolo. acum vreau sa imi deschid un pf sa continui singur . daca sar putea sa imi spuneti daca pot priimi fonduri europene pt a putea continua cu proriul pf sa nu mai fiu angaja . va multumesc anticipat

 256. emil spune

  buna ziua am 28 de ani si doresc sa aflu daca pot primi fonduri europene pentru a infiinta o femna de animale…as dori sa-mi spuneti ce sanse am si de ce anume am nevoie..va multumesc frumos

 257. Adina spune

  Buna ziua! Sunt absolventa a 12 clase si imi doresc sa cultiv o suprafata de aproximativ 5 hectare de lavanda . Imi poate spune si mie cineva ce sanse pot avea la accesarea fondurilor europene nerambursabile pentru tineri? Un raspuns concret m-ar ajuta enorm. Multumesc!

 258. Daniel Marius spune

  Buna ziua. Am 39 ani in octombrie implinesc 40 ani , sunt de meserie specialist agronom , detin teren de 1,5 hectare teren arabil pentru furnizarea hranei animalelor plus ca o sa mai achizitionez pe parcurs. O sa ma mut de finitiv la tara pentru a crea o microferma de prepelite dupa care una de iepuri . Vreau sa stiu daca se poate primi finantare nerambursabila din fonduri europene si care ar fi pasii de parcurs in crearea firmei si a depunerii actelor pentru fonduri europene. Multumiri

 259. Mihai Loredana spune

  Buna ziua. M-ar interesa si pe mine daca as putea obtine fonduri europene pentru o spalatorie auto si cam care ar fi conditiile sau unde ma pot interesa de mai multe detalii? Va multumesc.

 260. Alexandra spune

  Buna, am 18 ani si vreau sa imi deschid propria afacere cu plantatii de nuci. As dori sa imi spuneti pasii care trebuie sa ii fac pentru a obtine fonduri europene, si ce suma de bani ar trebuie sa detin eu. Va multumesc!

 261. Isaicu Elena spune

  Buna ma numesc Isaicu Elena , am 47 de ani , detin o ciocolaterie pe care am deschis-o in octombrie 2013 ( SRL ) . Am investit in firma aproximativ 10.000 de euro si intrebarea mea este daca pot accesa fonduri pentru dezvoltarea firmei pentru ca nu mai detin fonduri proprii sa-mi dezvolt afacerea . Daca nu pot accesa pe mine pot accesa cumva pe fiul meu care are 22 de ani ? Va multumesc anticipat

 262. Liliana Mocanu spune

  Buna ziua,am 33 de ani si sunt lucrator comercial”Mezeluri”,de mult timp as dori sa fac o ferma la tara si ceva agricultura,dar si o firma de Catering,am auzit ca sunt fonduri pentru cei care vor sa porneasca o afacere la tara cu angajati de acolo,dar nu am pamant si nici bani.De aceea vreau sa stiu daca pot obtine fonduri europene,am ambitie si imi place sa muncesc sa obtin rezultate bune intotdeauna.Multumesc frumos astept raspuns.

 263. alin andronache spune

  Buna seara , ma numesc Alin si am vrea sa stiu daca se ofera fonduri europene pentru constructie de locuinte , ( Bloc 2 etaje , 8 ap. pe palier ) Va rog , astept un raspuns pe adresa de mail. va multumesc .

 264. STANCU CATALIN spune

  Buna ziua Am 28 ani si doresc sa aflu daca pot primi fonduri ne rambursabile pentru a anfinta o mica afacere cu cresterea curcanilor detin 1500 metri patrati teren Deja am 50 cucani de carne VA multumesc

 265. Pantiru Dinu spune

  Buna seara ,locuiesc in Constanta si doresc finantare europeana nerambursabila , nu am teren dar vreau sa stiu daca se poate sa primesc suma totala ptr teren si pensiunea pe care doresc sa o construiesc.

 266. claudiu spune

  Buna ziua. Am 26 de ani si locuiesc in mediul rural am teren 1000 m2 si 2.5ha intravilan si as dori sa stiu daca pot accesa fonduri europene pentru o ferma de capre. Aceste fonduri as dori sa le folosesc in scopul: saivane, depozite pentru faneturi, utilaje agricole, etc.

 267. ioana spune

  Buna seara .Am 25 ani si imi doresc sea stiu daca pot primi fonduri europene pt o sera de 12 ari .Así dori sa o modernizez si sa mai construiesc inca una.

 268. Victor spune

  Pentru tanarul care posteaza ca are 17/18 ani si ca vrea sa-si deschida o ferma de prepelite, il anunt pe aceasta cale sa ia legatura cu mine pentru ca il pot ajuta eu cu niste prepelite pe care i le pot da, sunt gata facute tocana. Sau daca accepta, ii pot da gugustiuci la schimb. Sper ca sfaturile mele ii vor folosi in frumoasa si f lunga viata, pe care o are in fata. Bafta la majorat. Sanatate.

  P.S.: In Romania zboara doar zmee! Pasari au ramas doar alea care n-au putut sa plece in tarile „calde”. Bafta.

 269. duma antonin spune

  Buna ziua as dori din syflet sa ma ajutati cu niste informati legat de aceste fonduri neranbursabule,am 34 de ani si sunt somer as vrea sa stiu daca se poate sa pot accesa in uvrin fel un fond european pt cumpararea unui teren si pentru a face pe acest teren un grajd pt ingrasare taurine

 270. szasz tunde spune

  Buna ziua,
  as dori sa deschid o brutarie .As dori sa stiu ce documente sunt necesare si unde trebe sa depun aceste documente.
  Va multumesc pentru informatii.

 271. Irina spune

  Buna ziua!
  Se pot accesa fonduri europene pentru a deschide un azil de bartrani?As vrea sa stiu ce conditii trebuie sa indeplinesti ca sa poti beneficia de fonduri si pasii necesari pt obtinerea lor,de asemenea care este suma maxima de care poti beneficia.
  Multumesc.

 272. Maria spune

  Buna ziua, am 54 de ani si doresc sa construiesc o pensiune turistica in Sinaia, sau sa cumpar o vila sa o renovez si sa o transform in pensiune turistica. Se pot acorda FONDURI EUROPENE la aceasta varsta? Mai am un pic pana la pensie si mi-ar placea sa ma ocup si sa dezvolt o astfel de afacere in care sa-mi implic si familia. Nu detin teren si nici fonduri. Care sunt pasi necesari spre o astfel de investitie?
  Va multumesc,

 273. samuel spune

  buna ziua am 21 de ani si as vrea sa aflu daca pot primi fonduri europene pentru a infita o fabrica de mobila si cum trebuie sa procedez cu multa stima samuel

 274. emil spune

  buna ziua as vrea sa fac o platatie de nuci si cirese ce suprafata trebuie sa detin ca sa pot binfecia de fonduri europene si care sunt pasi de urmare adica cum trebuie sa procedez

  va multumesc

 275. Matei spune

  Stimata doamna, ma numesc Matei …, am 41 ani si as vrea sa stiu si eu cum se procedeaza pentru primirea unui fond european … pentru o plantatie de pomi fructiferi(pruni)pe o suprafata de 14 arii … cu bani nerambursabili, bine inteles, imi puteti preciza si mie pasii, va multumesc!!

 276. Elena spune

  Am si eu doua intrebari:
  1. Raspunde cineva la aceste intrebari?
  2.(Daca totusi raspunde cineva avizat la aceste intrebari).As dori sa fac niste cursuri de contabilitate in judetul Suceava,unde si cand se tin cursurile respective,cat costa (poate sunt gratuite)si alte detalii.Daca se poate, sa primesc raspunsul pe adresa de mail. Multumesc!

 277. dani spune

  Am dubla cetatenie romana-italiana cum sotul meu ar dori sa deschida in italia o activitate mai mare in domeniul macelarie gastronomie avand deja un spatiu de 180mp pe care am dori sa il restructuram , sa cumparam toate necesare ptr o activitate noua.noi avand deja o macelarie dar mai mica.putem obtine fonduri nerambursabile sau cui ne putem adresa.activitatea ar fii in italia.va multumesc

 278. Gireada Mirela spune

  Buna! am 18 ani, si intentionez sa fac niste cursuri de cosmetica pt ca pe viitor sa-mi deschid un salon de infrumusetare. as vrea sa stiu daca se ofera fonduri pt asa ceva…multumesc

 279. Cosmina spune

  Buna ziua! Am 22 de ani si de mica visez sa am o ferma de animale. Bunicul meu s-a ocupat toata viata cu cresterea caprelor, iar in prezent are peste 150 de capete. Acum el este batran si eu imi doresc nespus de mult sa continuam traditia si sa nu renuntam la ele. As vrea sa stiu daca si cum pot obtine aceste fonduri europene pentru a-mi deschide o ferma, as vrea sa fie ceva ecologic, sanatos si in familie. Doresc sa urmez si cursuri de pregatire in domeniu, am citit ca sunt tot gratuite. Deocamdata sunt studenta in ultimul an, dar tata si viitorul sot ar fi dispusi sa ma ajute! Va multumesc anticipat!

 280. Cosma Adrian Ioan spune

  Buna ziua!Ma numesc Adrian ,am vrsta de 20 de ani.As vrea sa I-mi fac o ferma de porci iar dupa aia sami iau si utilaje.Dar pentru a face aceste lucruri mai intai am nevoie de bani,iar eu nu am bani necesari, pentru ca aici in tara nu pot sa adun bani necesari de care as avea nevoie.As vrea sa va intreb daca as putea primi fonduri europene pentru aceste doua lucruri si care ar fi primi pasii pentru a-mi incepe acesta afacere?Va multumesc!

 281. marcel spune

  Buna ziua am 19 ani si as vrea sa incep o ferma pentru crestera de struţ, eu inca nam terminat liceu is la fara frecventa la filologie , eu ce as vrea sa sti e ca unde as putea suna sa vina cineva sa ma inteleg cu el ce pasi ar trebui sa fac ca sa pot optine fonduri ,cati bani imi trebuie mie …Multumesc

 282. Dora spune

  Stimata Doamna,
  As dori informatii cu privire la dezvoltarea unei pensiuni existente si functionale/ intreprindere individuala, situata la munte. Dezvoltarea se refera la constuirea unei pescarii pentru pastrav de munte, precum si a unui restaurant si a unei bucatarii care sa deserveasca pensiunea. O tinara de 18 ani poate accesa fonduri nerambursabile in acest scop, sau este co-finantare?
  Va multumesc.
  Cu respect,
  Dora

 283. hajnal cristina spune

  Buna. Am 20 de ani si sunt studenta, as dori sa stiu cum as putea beneficia si eu fonduri europene pentru a-mi deschide o afacere. De exemplu un azil de batrani, spalatorie auto, coafor. M-ati putea da niste consultatii? Indrumari ? Multumesc.

 284. Cosmin spune

  Buna ziua ! Am 21 de ani si sunt student , si as vrea sa imi infintez o livada de nuci sau de ciresi , inca nu m-am hotarat pentru ca nu stiu pentru care pot accesa fonduri , momentan as avea 5000E , nu am teren , dar am gasit ceva intr-o zona rurala la 20 de km de un oras mare , terenul e in suprafata de 1 hectar , si nu stiu ce sa fac , sa cumpar terenul sau ce sa fac ? cum pot accesa fondurile ,? De ce am nevoie ? Cu ce trebuie sa incep ? <|Multumesc frumos ,astept raspunsul dumneavoastra .

 285. georgel spune

  Buna seara! Ma numesc georgel si as avea o intrebare daca se poate; sunt in italia de multi ani, am o firma de constructi aici , am camion si foarte multe scule, de la A la Z si as vrea sa ma intorc in tara si sa ma stabilesc, sa-mi deschid in tara o firma de constructi si as vrea sa stiu daca am vreo posibilitate sa primesc un ajutor de la fondurile europene… va multumesc

 286. Olaru Dumitru spune

  Buna ziua, am 20 de ani si imi place agricultura, m-ar interesa o cultura de mure, as putea primi fonduri? daca da care este suprafata minima pentru fonduri?

 287. Vlad spune

  Buna ziua,as vrea sa stiu daca as putea apela la acest proiect daca am sub 18 ani,multumesc anticipat.

 288. Costy spune

  Eu asi vrea sa obtin fonduri UE prin Tanarul fermier cei 60.000 euro pentru a porni o dezvoltare de pesti sunt in zona Dunarii , asi vrea sa stiu daca am 19 ani proprietati nu am desi din partea parintilor si a familiei am pamant pentru a porni un proiect pe pomicultura dar am inteles ca trebuie pentru cel care face proiectu sa aiba proprietati si bani, nu am asa ceva inca asi vrea sa stiu ce sanse am si in ce priect sa intru. Va rog astept un raspuns!

 289. remus spune

  Buna am si eu o intrebare locuiesc intr-o comuna in judetul timis si as vrea sa deschid o sala de sport mai exact axacta pe box si vreau sa stiu daca am vreo sansa la fondurile europene?Vreau sa fac ceva pentru copii din aceasta comuna.

 290. viorel spune

  nu va mai bateti capul daca nu sunteti in politica bagati bine nu primiti fonduri europene …cica din fonduri europene nu poti fura ..dar paradoxal daca nu esti un hot(parlamentar sau orice alt ceva cu politica ) nici nu le poti accesa 🙂

 291. Cornel spune

  Buna ziua ,
  doresc sa derulez o activitate ce presupune ambalarea de produse alimentare si comercializarea acestora (condimente , etc) . Mentionez ca activitatea se va derula in zona rurala , iar societatea comerciala este infiintata deja din anul 2013/02 , insa este fara activitate .
  Intrebarea mea este : pot obtine fonduri , daca sunt rambursabile sau nu , pina la ce suma , etc ?

  Va multumesc !

 292. Marian spune

  Buna,as dori sa infiintez o cultura de goji pe suprafata de 2ha Cu fonduri europene,mentionez ca detin terenul si experimentez deja 400 de plante de goji care au facut si fructe.va multumesc pt sfaturi.

 293. Marian spune

  Buna ziua.dispun de teren.casa imi lipseste o activitate.Dupa 10 ani munciti in Italia vreau sa ma intorc acasa sa mi deschid un service auto cu vulcanizare pot accesa fonduri europene?? va multumesc

 294. laurentiu cretu spune

  am 40 ani si as vrea sa-mi deschid o afacere de familie in mediul rural si as vrea sa stiu unde sa ma adresez pentru accesarea de fonduri europene nerambursabile.

 295. Sorin spune

  Buna ziua,
  Sunt propietarul a 50ha teren arabil. Ce fonduri europende se pot accesa la aceasta suprafata. Rambursabile sau nerambursabile.
  Nu am inceput inca nici o activitate.
  Va multumesc

 296. COSMINA spune

  Buna ziua,

  As dori sa stiu pentru cultura de lavanda de cat teren este nevoie pentru a obtine fonduri europene, daca este nevoie de capital propiu, unde am putea obtine informatile cele mai reale si utile in judetul nostru.
  Va multumesc!

 297. ANDREI. spune

  BUNA!va rog frumos sa imi explicati cum as putea accesa fonduri europene nerambursabile. am 23 de ani nu am studii in agricultura, eu am 5 hectare de pamant si vreau sa mai iau in arenda dar nu pot deorece nu am utilajele necesare pentru a lucra pamantul. as vrea sa imi achizitionez un tractor si o combina daca se poate. ce pot sa fac pt a accesa fondurile?

 298. Catalin spune

  Buna ziua.
  Ma numesc Felescu Catalin, am 22 de ani si sunt din Constanta. Vreau sa intemeiez o afacere in domeniul restaurantelor/cafenelelor. Pot accesa fonduri UE ? Daca da, de ce acte am nevoie?

 299. raiciu claudia spune

  Buna, numele meu este claudia si am doar 17 ani…eu as putea sa beneficiez de aceste fonduri europene? Parintii mei au 2 hectare de paman care mi le vor lasa mie…iar eu as dori sa imi fac o ferma de capre

 300. francisc spune

  Buna ziua…Am 26 de ani si as vrea sa imi fac o crescatorie de sinsila si o plantaie pe 2-3 hectare de copaci de paowlonia…va rog din suflet daca imi puteti da un sfat sau cum ar trebui sa fac sa accesez fondurile europene??eu am 3000 de euro dar nu sunt deajuns ca sa pot pot incepe ce am zis mai sus…Va multumesc si astept raspuns de la dumneavoastra.

  Cu respect francisc

 301. iulia spune

  Buna ziua!am 23 de ani si am auzit ca se acorda niste foduri europene pentru tinerii care vor sa-si intemeieze o mica afacere,intrebarea mea este ce acte ne trebuiesc pentru a beneficia de acesti bani?

 302. oana spune

  Buna ziua ! Am 37 ani si detin un numar de 70 capete caprine .Nu detin teren in proprietate si as dori sa stiu daca pot accesa fonduri cu teren luat in arenda sau concesiune ? As dori sa accesez fonduri pentru marirea efectivului de animale . Ce trebuie sa fac ?

 303. Arteni spune

  Buna ziua,sant din mediul rural detin un spatiu si o parte din utilaje,dar nu am fonduri necesare pentru a deschide o mini linie de patiserie pamificatie.As dori sa stiu daca se poate sa accesez fonduri pentru a putea demara aceasta afacere de familie.Detin si diploma de cofetar patisier.Va multumesc anticipat.

 304. Banu Mihaela spune

  Bună ziua! Am 31 ani și aș dori să deschid o pensiune. Nu dețin teren în proprietate și nici fonduri proprii. Aș vrea să știu dacă pot obține fonduri europene și ce trebuie să fac.

 305. gabriel spune

  Buna ziua ! Am 43 ani si as dori sa stiu daca pot accesa fonduri pentru o linie de productie in domeniul patiserie-cofetarie si care ar fi criterile care trebuie sale indeplinesc, va multumesc.

 306. plesea ion spune

  buna ziua,
  sunt student anul 2 la agronamie, tata are un srl in domeniul agricol ,pot prelua afacerea si accesa fonduri europene ptr. axtindere si dotare cu utilaje agricole noi.

 307. camelia spune

  Buna seara! am 47 de ani, si sunt din Craiova . doresc sa stiu daca pot primi fonduri europene , pentru o plantatie de pomi fructiferi .Detin un hectar de teren agricol , dar nu am banii necesari pentru a demara acest proiect . as putea obtine o finantare , si care sunt conditiile necesare? va multumesc anticipat!!

 308. alexandru spune

  Buna ziua. In prezent detin o livada de2000mp. 125 pruni formata anul acesta. Intentionez ca anul urmator sa mai formez o livada de 8000mp aprox 3-400 buc pomi fructiferi(soi recunoscut de autoritatii) Mentionez ca am 33 ani iar livada este la aprox 20 km de Bucuresti! Credeti ca as putea accesa fonduri europene? M-as putea incadra? Va multumesc.

 309. Alina spune

  Desi tocmai ce-am absolvit Facultatea de Agricultura, specializarea Inginerie Economica in Agricultura, am o pasiune in domeniul cosmeticii si anume make-up. Mi-as dori sa realizez un proiect in cadrul unui salon de cosmetica, dar nu stiu cum sa procedez si nu dispun de spatiu. Doresc sa stiu daca pot accesa un proiect chiar si in aceste conditii? Multumesc pentru timpul acordat.

 310. Florin spune

  Buna ziua am 20 de ani si doresc sa aflu daca pot primi fonduri europene pentru a infinta o afacere proprie cu bovine Va multumim

 311. groza alexandru spune

  As dori sa imi deschid o afacere cat mai eficienta , m.ar bate gandul la o ciupercarie. Am 20 de ani si sunt student in anul 1 la facultatea de drept , profil administratie publica. Crede.ti ca as putea sa beneficief de fonduri europene , daca da, de cati bani dispun

 312. P. Alex spune

  Buna ziua, am 29 de ani, am un teren cu o casa batraneasca in centrul orasului Pitesti de 500 mp si doresc sa obtin fonduri europene pentru realizarea unui restaurant, zona are un vad bun, este pozitionat central si multe obiective langa.

 313. stoican maria-adriana spune

  Buna ziua , am 24 de ani si as dori sa stiu daca pot sa accesez foduri europene pentru a-mi deschide un salon cu de toate ( frizerie ,coafor,make-up,manichiura si pedichiura) momentan nu dispun bici de teren nici de bani as dori macar o indrumare pentru viitor daca momentan nu se poate face nimic ador sa coafez si sa machiez la diverse ocazi dar as dori sa avansez si sa fac ceea ce-mi place si sa-mi castig un salariu ca sa imi intretin cei dou copii va multumesc si astept un raspuns ka revedere

 314. Alin spune

  Buna ziua.Am o firma I.I. cu vanzare de cereale legume si fructe,pot accesa fonduri europene ptr a-mi mai deschide vre-o trei puncte de lucru ???Ma refer sa sumpar de la oamenii de la tara cereale si sa le vand prin magazinele mele!!Ptr a deschide aceste 3 puncte de lucru imi treeb cate minim 300 milioane lei pe fiecare punct de lucru.crede-ti ca as putea avea vre-o sansa sa ma pot accesa fonduri europene sa pot sa imi extind afacerea??Va multumesc anticipat!!

 315. marius spune

  Buna ziua.am 23 de ani si as vrea sa stiu daca as putea beneficia de fonduri pt o crescatorie de melci?.nu merge nimic muncesc foarte mult si fara folos .as vrea sa avansez unpic si miar placea sa fac treaba asta.va rog sami raspundeti

 316. Bogdan spune

  Buna ziua,

  As dori sa stiu daca pot primi fonduri europene nerambursabile pentru a infiinta o firma de topografie si cadastru in Bacau (pentru locuri de munca – tineri care termina inginerie cadastru). Am nevoie de fonduri pentru achizitionarea aparatelor, softurilor topografice si a unui mijloc de transport destinat masuratorilor topografice. Suntem un cuplu care amandoi am terminat studii superioare/post universitare in domeniu si vrem sa ne dezvoltam pe cont propriu. Doresc sa stiu daca se pot accesa fonduri pentru acest obiectiv si care ar fi pasii pentru realizarea proiectului de finantare.
  Cu stima,
  Bogdan Calugaru

 317. Iulian spune

  Buna Ziua numele Meu este Iulian si asi Vrea sa stiu si eu cum asi putea sa ma apuc de agricultura am un budget de 25000€ si ai Vrea sa imi iau un tractor sa ma apuc de agricultura Ce ar trebui sa fac

 318. Marius Turturean spune

  Interesant ce se discuta aici
  As vrea sa stiu ce suma as putea lua pentru infiintarea unui teren sintetic de fotbal
  am 22 de ani

 319. kathy spune

  buna ziua!as avea o rugaminte am 22 de ani si familia mea ocupa o bucata de pamant ce contine pomi fructiferi,nuci,iar totul vrea sa imi ofere mie,insa imi doresc in acestea sa investesc,as dori sa stiu pot beneficia in 2014 de fondurile europene?si cum as putea sa fac sa beneficiez de ele?aici la noi este un birou in acest domeniu insa nimeni nu iti ofera nici un fel de indiciu ni se spune ca nu e de competenta lor sa cautam in orase mai mari pentru a ni se oferi ajutor!va rog sa imi spuneti daca sa poate face ceva!va multumesc

 320. Checiu Andreea spune

  Buna ziua,
  Am 23 de ani si doresc sa pornesc o afacere in domeniul transportului de marfuri.Pentru inceput as dori sa accesez programul de fonduri europene pentru a putea achizitiona un cap tractor si o semiremorca.
  Ma puteti ajuta cu informatii?
  Va multumesc

 321. ciorogar mihai spune

  am 39 de ani si doresc sa cumpar o micro ferma bovine in nr de 30 cu tot cu pamint puteti sa ma indrumati daca se poate obtine fond nerambursabil pentru dezvoltarea micro fermei si pentru utilaje agricolo performante va multumes

 322. lucian spune

  Buna ziua , pot sa deschid o farmacie din fonduri europene?

 323. stinga ciprian spune

  Buna ziua am 26 de ani si asvrea sa infintez o micrferma de bovine de lapte pri legea 112 detin o casa la tara cu aproximativ 5000 de metri de pamant si cam trei capete bovine va multumesc

 324. Gabriel spune

  BUNA ZIUA !
  In primul rand , doresc sa-mi infiintez o
  cultura de lavanda (minim 3 hectare) .
  In al doilea rand , vreau sa stiu daca
  pot accesa fonduri europene nerambursa-
  bile pentru acest tip de cultura.
  Am varsta de 21 ani ; nu detin pamant ,
  nu am mai lucrat in acest domeniu.
  Va multumesc ! Astept raspuns la acest comentariu.

 325. Paul spune

  Salut!As dori sa stiu daca este posibil si care sunt bazele necesare pentru a deschide un atelier de tinichigerie si vopsitorie auto.Multumesc anticipat!

 326. adrian spune

  Bună ziua, dețin un teren de 6.5 ha în județulures.în prezent lucrez în construcții în germania. As dorii sa știu ce fel de fonduri as putea accesa pentru o afacere profitabila.tin sa va spun ca am cunoștințe foarte bune atât în agricultura . Dar am terminat școala de electrician înaltă tensiune. M ar interesa sa fiu documentat și în proiecte cu panouri fotovoltaice. Varsta mea este de 31 ani.Cu stima și respect Adrian Paise

 327. Munteanu Alexandra spune

  As vrea sa stiu daca as putea sa obtin o finantare pentru a-mi infiinta un proiect apicol.mentionez ca nu am fonduri necesare am 25 si de ani,as vrea sa obtin fondurile necesare.

 328. Popescu Stefan spune

  Se poate primi fonduri europene pentru a porni o afacere de la zero, de exemplu sa cumpăr pământ să construiesc pe acel pământ și acolo sa fie afacerea totul din fondurile europene .

 329. Gabriel spune

  Buna ziua
  Asi dori sa fac o ferma de porcine si sa beneficiez de fondurile europene nerambursabile PNDR 2014-2020. Dispun de o suma de 20.000 euro si terenul necesar,asi dori sa sa aflu care ar fi suma de bani care asi puea cere in dosarul de creditare?

 330. Sandor Leordean spune

  Aș vrea să construiesc o casa pentru bătrânii cu fonduri EU+funcționarea acesteia cu fonduri EU pentru bătrânii care nu au nici un venit.
  Vă mulțumesc.

 331. Bogdan spune

  Buna ziua! Am 20 de ani si timp de 1 an am frecventat liceul de turism in Italia. As dori sa stiu daca se pot obtine fonduri europene nerambursabile pentru cumpararea(si eventual restaurarea) unei pensiuni intr-o zona turistica. As dori sa stiu daca se acorda 100%(Max 200.000 euro),si as vrea sa stiu care sunt conditiile. Va multumesc.

 332. claudia spune

  buna vreau mai multe informatii despre cum se pot primi aceste fonduri.Mentionez ca am 40 ani am venit din italia de 2 luni am o suma de 5000 e si as vrea sami deschid o afacere.Am niste pamint la parinti.Astept raspuns.Mulumesc

 333. Magdalena spune

  Buna ziua ,doresc informatii va rog frumos, cum a-si putea infiinta un azil de batrini in mediul rural judetul Arad, am lucrat in Italia ca O.S.S la Casa di riposo, si a-si dori sa ma intorc in tara sa pot realiza ceva frumos inpreuna cu Fondurile Europene, pentru batrinii uitati in mediul rural , actual sunt asistenta. Multumesc

 334. petrica spune

  buna am 44 ani si sint sofer international ma intereseaza daca pot accesa fonduri nerambursabile pentru a cumpara un camion ,doua ,multumesc

 335. dan cristian spune

  Buna ziua,ma numesc Cristi,am 34 de ani si as dori sa accesez fonduri europene nerambursabile pentru infiintarea unei pensiuni,service auto sau restaurant.Problema este ca nu stiu unde sa ma adresez,am 5 proiecte realizate si nu stiu incotro sa merg pentru a le depune.Imi puteti oferi o informative,imi puteti recomanda un consultant care sa se ocupe de proiectele mele?va multumesc si astept raspuns pe mail

 336. ionela delia spune

  buna ziua am 37 de ani si locuiesc in italia de 9 ani am lucrat in restaurante si pizerii aici in italia si as vrea sa ma intorc acasa in arges sa mi deschid un restaurant cu pizerie si vroiam sa va rog daca beneficiez de de fonduri europene si ce ar trebui sa fac ca sa pot descide aceasta afacere in tara mea si de ce suma beneficiez.va multumesc si va rog sa imi raspundeti urgent ca vreau sa imi deschid aceasta activitate inpreuna cu fiul meu si nora mea .va multumesc.

 337. Milanko spune

  Buna as dori sa stiu daca pot sa obtin vre-un fond european pt pomicultura am mostenire in jur de 4,5ha teren si tot odata mai am teren propiu 0,6ha pentru o investitia unei seri pt legume verduri etc,sau pt o ferma de gaini pt ouat sau pui pt carne,ofer teren plus 7-10.000€ zona rurala zona Bihor,ce trebuie sa fac? Va multumesc.

 338. savu spune

  Stimata doamna intrebarea mea este urmatoarea ,actual avem o mica ferma de vaci de lapte 80 capete si 30 ha teren. In cazul nostru putem beneficia de fonduri eu nerabursabile pentru dezvoltarea acestei si facerea unei mici branzarii si abator .va multumesc.

 339. Gheorghe Niga spune

  Buna ziua
  A-si dori,sa stiu daca se pot accesa fonduri europene nerambursabile,si cum se pot accesa.
  Mentionez ca dispun de un teren itravilan,de 0.25 ha,o buna locatie pentru construirea unei pensiuni agroturistice.
  Locatia se afla in mijlocul obcinii feredeului,in Bucovina.
  Mai mentionez,ca am varsta de 50 ani,dar am 3 fete cu varste pana la 33 ani.
  Este obligatoriu ca fetele sa aiba domiciliu in tara?
  Si o ultima intrebare,se pot accesa si cu 100%fondurile acestea,sau trebuie si aport din partea noastra. va multumesc

 340. condurache florin spune

  Buna ziua doamna Otilia.Am 32 de ani si doresc sa-mi fac si eu o ferma de vaci si porci,ce conditii trebuie sa ìndeplinesc ìn principiu si unde va trebui amplasata ferma?ìn afara localitatii?

 341. Mihaita spune

  Buna ziua!Am 21 de ani si as dori sa aflu daca pot primi fonduri europene pentru a infiinta un service auto . Si pe baza acestor fonduri europene sa pot construi si sa pot cumpara echipamentele de care am nevoie. Locuiesc in zona rurala si vreau sa imi deschid propria afacere. Va multumesc !

 342. Bogdan spune

  As vrea sa deschid o fabrica de mezeluri cu fonduri europene. Cui trebuie sa m-a adresez?

 343. Razvan spune

  Vazand ca , inca se mai scriu comentarii
  O sa imi scriu si eu intrebarile aici…
  Daca nu am bani sau pamant sau orice alt ceva cu care mi-as putea face o afacere
  Mai exact imi bate vantul in buzunare….
  As putea sa beneficiez de fonduri europene nerambursabile
  Pentru :
  As vrea sa stiu daca as putea obtine Fonduri europene nerambursabile pentru a putea cumpara pamant
  Pentru ami construi o Pensiune sau un Hotel mai mic…..
  Ori un Restaurant s-au o Cafenea….

  Cam atata m-ar interesa in prim plan
  Dar as vrea sa stiu in cazul in care, este imposibil sa obtin ceea ce am scris mai sus cum as putea sa obtin orice din ce am scris mai sus
  Adica in cazul unui Hotel mic sau in cazul unei Pensiuni ori in cazul unui restaurant sau a unei Cafenele
  Ar trebui sa cumpar pamantul ?
  Si dupaia as putea primii fonduri europene pentru ami indeplini scopul ?
  Astept un Raspuns 😀

 344. stanciu maria spune

  Doresc sa accesez fonduri pentru construirea unei pensiuni agroturistice, ce conditii trebuiesc indeplinite?

 345. stanciu maria spune

  Doresc sa construiesc o pensiune, ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru obtinerea de fonduri

 346. costu spune

  As dori sa stiu daca pentru deschiderea unei vulcanizari auto cu maxim un angajat as putea obtine fonduri varsta pe care o am 26 ani iar spatiul sa l inchiriez

 347. radu spune

  Buna ma numesc Radu am 40 de ani si detin o plantatie de capsuni de 4 hectare doresc sa stiu daca pot beneficia de fonduri europene nerambursabile pentru modernizarea fermei mele pe care o detin de 6 ani de activitate MUlTUMESC.

 348. stanel spune

  Sunt VETERINAR am 30 de ani vechime si 48 ani virsta .Amexperienta in cresterea animalelor si am un ii virtej stanel.Doresc sa infiintez o ferma de capre.Pot primi finatare pentru a cumpara un teren de constructi aproape 2500 mp oconstructie tip solar si 100 capre sanen? cu m sa procedez?

 349. rachina ana spune

  Buna seara. As vrea sa stiu daca as putea obtine fonduri europene pentru a infiinta un cabinet fonic ( pentru imbunatatirea procesului de predare a limbilor straine)la un liceu din judetul Valcea. Daca s-ar putea, ce ar trebui sa fac? Multumiri tuturor celor ce imi vor da o sugestie cat de mica.

 350. susan dawson spune

  cum pot sa deschid o brutarie de paine,citi bani imi trebue si daca am vreun ajutor de la comunitatea europeana.

 351. nanu spune

  buna ziua doresc sa aflu si eu ce trebuie sa fac ca sa pot obtine un proiect european am cumparat 15 hectare teren pe care am plantat 1 hectar nuci si am intrebat la camera agricola si au zis ca nu se dau pt nuci as fi interesat pt a creste animale de carne adica vaci angus si mar interesa un proiect european se poate multumesc

 352. Surdeanu Diana spune

  Vreau sa fac un mare centru comercial de evenimente in braila. Construcție mare, pe 3 nivele(pentru nunta, botez și înmormântare) . Se pot obține fonduri? Daca da..cat pot obține maxim? Am 28 de ani.

 353. luca spune

  Buna ziua,am 28de ani si as dori sa aflu daca cu 10 vaci de lapte,pot primi fonduri europene nerambursabile,vreau sa-mi maresc afacerea si sa ma extind!daca se poate,ziceti-mi va rog ce pasi trebuie sa urmez!

 354. Hila Alexandru spune

  buna-ziua cum fac primi pasi ca sa obtiin fonduri europene ca sa imi deschid o mica ferma de oii.eu sunt tanar am 22 ani si imi doresc sa pot sa imi fac o turma de oii.nu am resurse financeare pentru a-mi cumpara 200 de oii dar am bunavointa de a muncii pentru mine pe con propiu sunt de la sibiu.va rog daca se poate sa majute cineva. cer multa seriozitate. Va multumesc.

 355. Alin spune

  As dori sa stiu ce ar trebui sa fac, practic, sa obtin si eu fonduri pentru a cultiva 1ha de Paulownia. Menționez ca am 20 de ani.va multumesc.

 356. Zoltan spune

  buna ziua. am 23 ani si termin o facultate inginer agricultura, silvicultura. a vrea sa fac o ferma de animale am deja cateva vaci de lapte si oi. si nu stiu pe ce drum sa pornesc, as avea nevoie de un fond nerambursabil. pentru spaciu, tractor si mai multe paminturi. va rog sa imi spuneti ce trebe sa fac . va multumesc!

 357. Ionut spune

  Buna ziua am si eu nevoie de o informatie: Am 25 de ani locuesc intr_o zona rurala detin un teren de 1ha, din care 5000 intravilan as vrea sa stiu cum pot beneficia de fonduri EU pentru construirea unor solarii? Va multumesc

 358. ceachi spune

  Am 17 ani si m-am gandit la ca anul cand implinesc 18 ani sa pot accesa fonduri europene.Am un imobil construit de curand trecuta in autorizatie ca „anexa gospodareasca „de 350 mp.Vreau sa imi fac sere si sa-mi achizitionez un tractor bun…Asi putea sa accesez un fond european nerambursabil pentru agricultura in valuare de peste 60.000 € ?

 359. marin spune

  Ma chiama marin Buna seara amo 23ani si as dori sa infintez o livada de nuci de 3h jumatate as dori sa accese fonduri europee , nu dispun de bani va multumesc

 360. dan spune

  buna ziua am 23 de ani si as vrea sa deschid o afacere cu capre dar nu am pamant as putea sa obtin si eu foduri europene? deja am inceput sa construiesc saivanu si am achizitionat ceva animale in jur de 20 de bucati si 2 vaci!

 361. razvan spune

  Buna ziua, am 25 de ani si nu am nici un studiu terminat. Pot accesa fonduri nerambursabile pentru pentru a creea o firma de transport persoane?

 362. Raducanu Ioan Daniel spune

  Buna seara as dori sa-mi spuneti pasi pe care trebuie sa-i fac pt. a infinta o ferma de porci,in conditiile care detin pamantul si o parte din banii necesari constructiei. Va multumesc.

 363. Marian spune

  Buna ziua am 27 de ani si as dori si eu ceva informatii despre aceste fonduri europene,am un spatiu intravilant de 800m2 si as dori sa ridic o sala de gimnaziu la mine in oras,

  1 pot beneficia de aceste fonduri europene pentru a infiinta un gimnaziu?

  2 cum ar trebui sa procedez pentru a avea acces la aceste fonduri?.

  multumesc anticipat.

 364. Mario Duia spune

  Am împlinit în august 40 de ani,si aş dori sa stiu daca pot beneficia de fonduri europene nerambursabile pentru o pla tărie de trandafiri de dulceata!

 365. cata spune

  Buna ziua ! Ma numesc Catalin am 24 de ani , si doresc să accesezi un fond european si mai exact daca exista asa ceva pentru ca as vrea sa fac un parc de dezmembrari auto ! Multumesc frumos !

 366. florin spune

  Buna ziua,
  am o casa destul de mare undeva la tara si un teren de 4200mp , Ceea ce doresc eu sa aflu este daca as putea primi fonduri europene pt a-mi face o moare de faina prin achizitionarea acestor utilaje.Cum procedez?

 367. Varga Romina spune

  Bună ziua!Ași dorii o informație vă rog, am făcut un curs de competențe antreprenoriale și vreau sa îmi deschid o afacere,un salon de înfrumusețare sau un fast-food,pot in aceste domenii sa apelez la fonduri europene nerambursabile? Am înțeles că pentru un salon de înfrumusețare nu se pot accesa fonduri.Menționez că nu am nici o afacere in prezent și nici nu am avut,am 21 de ani si asta ar fi prima afacere. Va mulțumesc

 368. robi spune

  buna ziua ma numesc robi am 30 de ani , as vrea sa imi deschid o afacere cu service auto , mai exact reparati , vopsitorie , prelate, inscriptionari prelate , reparati camioane , tiruri , masini mici , stau in zona rurala , punctul de lucru este acasa , nu am avut niciodata firma , un ajutor daca se poate , multumesc si craciun fericit

 369. Claudia spune

  Buna ziua,as dori sa aflu daca pot obtine fonduri europene pt deschidereau

 370. Claudia spune

  Deschiderea unei micro ferme,avind in vedere,ca nu am terenul si nici banii necesari pt a incepe,va multumesc

 371. elisabeta spune

  asi vrea sa deschig o cresa de copi care sunt abandonati cum pot si ce acte miar trebui casa optin

 372. cosmin spune

  As dori sa știu dacă pot sa obțin fonduri pentru a înființa un internat privat pentru elevi și studenți .clădirea este închiriată și trebuie amenajată. Multumesc

 373. Nicoleta Antohi spune

  Buna seara, am 25 ani, si as vrea sa imi deschid o pensiune in costinesti sau eforie , am multe idei de proiect,dar vreau sa va intreb daca pot accesa foduri europene pentru asa ceva..si daca da, cam cu ce suma, si ce cofinantare trebuie sa dispun…va multumesc anticipat, sau va rog sa imi dati un site ceva de unde imi pot lua infornatiile…eu an tot cautat dar se cam bat cap in cap…multumesc inca o data

 374. rusu sergiu tudor spune

  As dori sa fac o ferma de capre cum pot optine
  europene
  am 50 capre si vreau sa mai cumpar va multumesc

 375. rusu sergiu tudor spune

  Ma numesc Rusu Sergiu sant din judetul tulcea si am 29 de ani detin un efectiv
  De 50 capre cum as putea optine fonduri europene pentru o ferma adevarata de capre va multumesc si astept raspuns

 376. rusu sergiu tudor spune

  Fonduri

 377. radu spune

  pentru cresterea pasarilor se acorda credit

 378. Catalin spune

  Buna ziua am 19 ani am terminat doar 9 clase si doresc sa stiu daca pot acesa fonduri pentru o ciupercarie detin o suprafata de teren arabil 1 hectar si cladiri in care pot cultiva ciuperci cu o suprafata de 200 m2 nu am curs de specializare in acest domeniu si din cate stiu in prezent nu exista vreun curs in acest domeniu. Va rog sa imi spuneti daca pot beneficia de fonduri pt o ciupercarie .va multumesc!

 379. lucian spune

  buna seara am 31 de ani si as vrea sa stiu cum pot sa primesc fonduri europene avand un efectiv de 70 de oi pentru achizitionare terenului agricol si marirea efectivului

 380. sergiu spune

  Buna ziua ! am varsta de 25 de ani mentionez ca nu am accesat nicidata fonduri europene si as dori sa pornesc o ferma de capre detinand 56 buc si apx 4ha pamant! detin si spatiul necesar pentru extindere ! as dori sa aflu care sunt demersurile necesare si care ar fii procentajul de reusita .va multumesc

 381. savu emanuel spune

  Buna ziua.. am 22 de ani si am o intrebare.. as dori sa imi fac o ferma din aproximativ 20 de bovine … ce as avea nevoie pentru obtinerea de fonduri.. nu conteaza rambursabile sau nerambursabile.. nu am pamant.. intentionez sa arendez sau sa cumpar aproximativ 10-20 de ha..vreau sa stiu ce trebuie sa fac sa obtin fonduri.. Va multumesc

 382. sarbu spune

  Buna ziua , sunt interesat de deschiderea unei pensiuni in zona defavorizata si detin 5 hectare de padure usor accesibil din DN 1 A . Pensiunea va fi construita din barna de lemn traditional in padure , interiorul va fi ornat numai cu obiecte traditionale ca si produsele alimentare . Intredarea este ce fonduri europene nerambursabile pot primii , care sunt pasii de urmat si cat timp va dura pana voi obtine fondurile pentru a demara constructia insine precum si dotarile necesare .

 383. Theierling Franz spune

  Bunä ziua. Am 46 ani si sotia 34 ani. Momentan träim in Germania si lucräm in Domeniu dar dorim sä ne intoarcem in Romänia. Cetätenia romän mai am numai eu, si dorim sä deschidem casa bätrinilor ( Altenheim).
  Vä rog sä imi spuneti dacä pentru asa un projekt se poate obtine un fond european.
  Vä multumesc frumos!

 384. Popa Vasile spune

  Buna ziua. Am 21 de ani si as vrea sa stiu si eu cum pot sa accesesz aceste fonduri europene pentru a construi o pensiune intr-o zona de munte si daca este necesar sa pun si eu o parte din bani. Si daca trebuie sa pun cam cat miar trebui. Eu am teren de construit doar ca singura problema nu am sustinere financiara ca sa incep aceasta afacere. Va rog frumos sa ma invatati si pe mine ce trebuie sa fac. va multumesc!

 385. gigi spune

  eu am 5 purcei si as vrea sa fac o mica afacere cu ei cate hectare de pamant imi trebui si ce pasi trebui sa urmez,am si 3 boxe pt ei cu padocuri si ce furaje sa folosesc pt a se ingrasa mai repede

 386. Popa Dumitru spune

  Buna ziua, am 32 de ani! Pot sa iau un credit de 40000€? Pentru o firma de construcții. Vreau sa cumpăr ap mai vechi le reconditionez si le vând la un pret bun! Am o experiența de 14 ani in domeniu! Sigur este o afacere profitabila!

 387. itcus mugurel spune

  Buna. As vrea sa primesc informatii in legatura cu deschiderea si dezvoltarea un ei pastravarii in zona de munte. E posibil sa primesti bani din fondurile europene pentru dezvoltare si un de pot afla mai multe informatici in zona Suceava? Multumesc.

 388. andbcla spune

  Buna Otilia
  as vrea sa te intreb eu Sunt plecat din Ro de aprox 11ani recent am gasit un teren cu ceva potential care Mia atras atentia….in concluzie as fie interesat sa achizitionez ace asta propietate in vederea dezvoltari Si modernizarii idea mea este de a ridica o pensiune cu ferma,sera,tot ce este necesar de a produce Si prepara free range Si organic toate produsele sa fie organise Si productie proprie si nu numa ma gandesc sa dezvolt un lac cu no kill fishing etc propietate a are urmatoRele: pastravarie in zona de munte, alcatuita din 4 bazine ( cu posibilitati de extindere pe mai multe bazine ). Bazinele se afla pe o suprafata de 2000 mp pe care se gasesc si 2 case -. Se mai afla un grajd mare pentru 30 vaci, cotete de porci, gaini, garaj, fanare pentru fan, pomi fructiferi, vita e vie.
  Care are fi cea Mai buna varianta de a accesa fonduri le europene pentru dezvoltare a unei afaceri de genul asta. Multumesc

 389. razvan spune

  Buna ziua.Am 30 de ani si as vrea sa fac o ferma de capre. Ma intereseaza ce acte imi trebuie pt a aduce capre din spania in romania si ce fonduri sunt disponibile pentru tinerii incepatori. pamant am in jur de 15 000 de metri.

 390. Sebastian Florin spune

  Buna ziua. Am un PFA pe masura 141 si ma intereseaza daca pot accesa fonduri nerambursabile pentru achizitionarea unui tractor. Precizez faptul ca am in exploatatie 7 capete bovine si lucrez o suprafata de pamint de 3.74 ha. Va multumesc

 391. florina ionita spune

  Buna ziua ,as dorii sa va intreb daca se acorda fonduri pentru deschiderea unui magazin mixt eu locuiesc in mediul rural si as dorii sa deschid un magazin chiar in curte.si care sunt pasii daca se acorda .astept raspuns multumesc

 392. danieldoreloloier spune

  vreau si eu sa deschid oun camping ami spune cineva cum sa fac sa fie bine

 393. Dumitrache Constantin Aurelian spune

  Am 20 de ani am terminat 12 clase fara bac. Pot sa ccesez fonduri nerambursabile pentru o crescatorie de porci? Am si 5 hectare de teren arabil. Sau ce alte fonduri pot accesa. Pentru ferma am 3400 m teren arabil-intravilan si la ce distanta de case merge facuta o asemenea ferma.

 394. sincan maria spune

  Am nevoie de ajutor pentru accesare fonduri. Multumesc.

 395. Valentin spune

  Buna ziua,
  Vreau sa imi deschid o afacere in constructii (statie de betoane) dupa ce termin liceul in varsta de 19 ani.Ma incadrez pentru accesarea fondurilor europene nerabursabile pentru tineri? Si cat pot sa primesc?

 396. Diana spune

  buna ziua ! Am 30 ani , spuneti va rog as putea beneficia de fonduri europene pentru a deschide un azil de batrini , sunt asistenta medicala si foarte mult doresc sa ajut batrinii nevoiasi !

 397. vasiliu spune

  Buna ziua vreau sa stiu daca as putea accesa fonduri pentru un coafor.locuiesc in mediu rural.unde trebuie sa ma adresez si de cati bani am nevoie

 398. benzar_dumitru spune

  buna seara as vrea si eu sa incep o afacera care ar fi primi pasii care ar trebuii sai parcurg ca sa pot obtine cofinantare europeana si ce ar trebui sa detin ca sa pot sa accesez bani europeni nerambursabilii ?si ce perioada sar sti cai 100% va multumesc cu drag<!

 399. basaraba bogdan spune

  buna yiua as vrea sa stiu daca pot beneficia de fonduri europene am varsta de 21 de ani si as vrea sami infintez o firma e import export turcia as vrea sa stiu daca se poate si ce trebuie sa fac ca sa pot beneficia

 400. Andrei spune

  Buna ziua !Am 27 ani si detin un teren de 10000 m2 intravilan si asi vrea sa fac gen pensiune cu sal de nunti si piscina .

  Asi vrea sa stiu in mare parte pentru 350000 e cu ce rapotr trebuie sa vin ?

 401. moraru vali spune

  Buna am 25 ani si doresc sa pornesc o afacere service auto si spalatorie auto ce conditi trebuie sa indeplinesc

 402. mihaela spune

  Buna an 30 ani si asi vrea sa stiu daca pot sa optin fonduri sa imi fac solare cu capsuni

 403. gina spune

  buna ziua am ani , m-ar interesa f mult daca pot primi fonduri europene incepand cu pasari .cate capete de gaini sunt necesare pentru a incepe ,
  va multumesc frumos

 404. daniel spune

  Doresc sa imi fac citeva sere dar nu am pamint.Pot accesa fonduri europene?

 405. Georgian spune

  Am voie la 18 ani sa fac ferma momentan sunt la liceu

 406. Marcian spune

  Buna ziua. Am 36 de ani si detin 20 de mistreti precum si 5 hectare de teren agricol. As dori sa stiu daca pot accesa fonduri nerambursabile pentru infintarea unei ferme de crestere a porcilor mistreti precum si pentru utilaje agricole. Va multumesc.

 407. costin stoica spune

  am 26 de ani, detin 3hectare si vreau sa le cultiv cu arbustul goji, se poate accesa vreun program de fonduri europene?

 408. Marian spune

  Buna ziua,am 30 de ani,am terminat facultatea si masterul in agricultura la usamv iasi.Vroiam sa intreb daca este adevarat ca pot obtine fonduri nerambursabile in caz ca vreau sa-mi deschid o afacere in domeniu?

 409. cristian spune

  Buna ziua, Ma numesc Cristian, locuiesc in Italia de 15 anni, am lucrat in constructi, dar in ultimi ani merge di ce in ce mai Prost si nu se plateste ,nu mai Este de munca, as dorii sa ma intorc acasa si as vrea sa stiu Cum sa accesez fonduri europene pt a face pe un Deal in localitàtea Mea natala un proiect /parc de panouri solare .As dorii va rog niste informatii detaliate: Cum se precedenza : terenul este al primarie( as putea sa-l inchiriez pe 30-40 ani?) Sau ar fi mai bine sa cumpar un teren de la privati ?si cat timp dureaza pana imi dau ok-ul. Am 35 de ani si doresc sa ma intorc acasa pt a contribui la economia Romaniei. Va urez o zi Buna , ar putea cineva expert sa-mi raspunda? Multumesc mult!

 410. piloiu octavian spune

  Am 39 de ani.As vrea sa știu dacă pentru un hectar de pământ pe care as vrea sa plantez alinii se poate face proect va mulțumesc

 411. Daniel spune

  Buna ziua mar interesa sa deschid o ferma de animale am implinit 18 ani si vreau sa realizez ceva in viata locuiesc in Cenad Jud Timis .Ce pasi trebuie sa urmez ? .va multumesc

 412. Daniel spune

  Buna ziua mar interesa sa deschid o ferma de animale am implinit 18 ani si vreau sa realizez ceva in viata locuiesc in Cenad Jud Timis .Ce pasi trebuie sa urmez ? .va multumesc vam mai trimis un asemene mesaj dar nu mai stiu parola de la email va multumesc

 413. remus spune

  buna ziua. detin in proprietate 3 ha de teren in jud iasi si as dori sa stiu daca pot sa accesez fonduri europene pentru a face o livada de nuci. am 37 de ani. multumesc mult.

 414. Anca Daniela Lazar spune

  Buna ziua,

  va rog sa-mi dati un ajutor in privirea actelor necesare pentru a intocmi un proiect european nerambursabil.

  Doresc sa construiesc o cabana aproape de un lac de pescuit.
  Am nevoie de documentele necesare.
  Aveti un site de unde pot sa imi extrag toate documentele necesare si sa le completez?

  Un al doilea proiect ar fii un loc de Camping, tot in apropierea lacului de pescuit si intr-o zona turistica.

  Va multumesc mult pentru ajutor

 415. andrei spune

  buna ziua, as dori sa stiu cum pot accesa fonduri nerambursabile pentru o ferma de porci,locuiesc in mediul rural Cu alte cuvinte as vrea sa maresc numarul de animale si sa modernizez grajdul,ce anume trebuie sa fac pentru ca m-am mai interesat si toata lumea mi-a inchis usa, ma poate ajuta cineva cu un raspuns? Multumesc

 416. andrei spune

  Buna an 25 ani si asi vrea sa stiu daca pot sa optin fonduri sa imi fac o ferma de animale multumesc.

 417. Mili spune

  Buna sant in spania si lucres ca persoana fizica eu imi platesc tot la stat asigurars tit lucres ca repartidor cu furgoneta propie as vrea sa stiu daca sant fondiri pentu romani din afara tati si ce proiect trebuie facut pentu a optine fonduri pentu a deschide o firma de trasport local

 418. alexandru spune

  Buna seara, am 30 de ani si as dori sa deschid o pensiune in mediul urban respectiv Municipiul Brasov , mentionez ca detin 1400 mp teren si aproximativ 25 % din eventuala investitie.

 419. dragos spune

  Buna. Am 22 de ani. Vreau sa imi deschid o microintreprindere. Ca domeniu de activitate ar fi comert cu amanuntul ale altor produse, in magazine specializate.

 420. Sorin spune

  Buna ziua , cresc porci de carne si doresc sa stiu daca pot primi fonduri europene pentru infiintarea unei micro-ferme e familie . Va multumesc !

 421. Bogdan Damian spune

  Bogdan sant un tanar de 29 ani din Judetul Prahova si ad dori sa incep o afacere cu voci de lapte cu ajutorul de fonduri Europene nerambursabile.Detin terenuri si ad dori sa incep aceasta afacere.Mi-ar FI de mare ajutor sfaturile si indrumarile dumneavoastra.Va multumesc.

 422. DORINA spune

  AM UN HECTAR DE PAMNAT SI VREAU SA BENEFICIEZ DE FONDURILE EUROPENE PENTRU A PLANTA PLANTE.VA ROG SA IMI SPUNETI UNDE POT SA MA INTERESEZ.

 423. Crista Valentin spune

  Buna ziua! As vrea, pe scurt ca sa nu va lungesc prea mult din timp, de ce suma ar trebui sa dispun pentru construirea unei pensiuni de marime medie, tinand cont ca terenul este situat la munt! Ma interesează cati bani trebuie sa am eu, daca spre exemplu costul total al constructiei este de 60.000 de euro! Va mulțumesc!

 424. Movila Gica spune

  Buna seara!Am 19 ani si doresc sa aflu daca pot primi fonduri europene pentru a infiinta o crescatorie sau o ferma de iepuri.Ce trebuie sa fac ca sa pot obtine aceste fonduri.Astept raspuns.Va multumesc frumos!

 425. Ianosi Ioan spune

  Buna ziua , va rog frumos sa ma lamuriti in urmatoarea probleme.
  Am un teren de 6000mp nimic pe el , as dori ca sa fac o ferma de legume si flori cu serele aferente .
  In acest caz pot accesa fonduri europene nerambursabile avind 26 de ani. Va multumesc frumos

 426. Floria Sora spune

  BUNA SEARA EU AM 57 ANI VREAU SA STIU DACA SE POATE SA OPTIN SA POT FACE O MICA FERMA VA ROG SAMI DATI UN RASPUNS SIGUR SI CARE SINT CRITERILE MULTUMESC

 427. maria spune

  Buna ziua!numele meu este Maria am 33de ani si locuiesc in judetul Suceava la sat.As vrea sa stiu daca pot accesa fonduri europene pentru ca sa imi deschid o ferma mica de prepelite.Detin o suprafata de tern de 16 ari pe care am o constructie din lemn si ceva bani aproximativ 7000euro.Daca as mai putea primi un ajutor ar fi binevenit.Puteti sa imi spuneti unde trebui sa ma adresez si ce trebuie sa fac?Va multumesc!

 428. Cazan Catinca spune

  As dori sa imi deschid o mica brutaria la tara. deDee am nevoie pentru a obtine fobduri europene nerambursabile?

 429. Suptirean Alexandra spune

  Buna ziua!Am 24 ani si doresc sa aflu daca pot obtine fonduri europene pentru a face o ferma de porci,desi nu am fonduri propii si nici utilaje eu detin 3ha de pamant arabil si as putea arenda inca 3 sau 4ha.Va multumesc!

 430. Miu Doina spune

  Buna ziua!!Numele meu este Doina si as dori sa pot afla cât mai multe despre condițiile pe care trebuie sa le îndeplinesc.Spre exemplu eu am o diploma de specializare ca tehnician transporturi si as dori sa deschid un service auto,as dori sa stiu exact condițiile pe care trebuie sa le îndeplinesc si daca pot beneficia de fondurile europene in acest scop.

 431. Cristian Adrian spune

  Buna ziua sunt de profesie tamplar,vrea sa-mi deschid o mica afcere,infintarea unei firme de mobila, a-si putea beneficea de fonduri europene.Daca puteti sa-mi dati mai multe informatii cu privire la acest aspect.
  Va multumesc

 432. Alexandru spune

  Buna ziua, sunt un tanar de 19 de ani , si doresc sa pornesc o ferma de ovine/ferma agricola.

 433. pacaleanu ion spune

  buna ziua!Am 27 ani si doresc sa aflu daca pot primi fonduri pentru ami deschide o cafenea.

 434. sorin spune

  pot face o microferma de porci in sat?,am teren 3000mp

 435. Daniel Mazilu spune

  Ma numesc daniel am 36ani si mam gandit sa ami deschid o afacere am pamant 1000mp .mar interesa ce acte sau ce trebuiesc antocmite pentru a face o afacere? Ami puteti da cateva detali ?

 436. Serban Mihai spune

  Buna ziua. Am varsta de 44 ani. Doresc sa fac o plantatie…. Pot beneficia de fonduri pentru a pune o afacere pe picioare? Mentionez faptul ca nu detin teren si nici bani nu am. In situatia mea (si sunt multi altii), vreau sa demarez o afacere care cred ca va fi de viitor, pot fi ajutat cu aceste fonduri?Degeaba am un plan bun si mai mult decat atat, multa vointa sa fac ceva, daca efectiv nu am nici minimum de potential pentru a demara.Se pot obtine fonduri si de catre noi cei care suntem fara nicio resursa? Sa nu spun ,,mai saraci”. Va multumesc anticipat pentru un raspuns.

 437. Daniela Ene spune

  Buna ziua am o vulcanizare si as vrea sa stiu daca pot beneficia de fonduri europene pentru achizitionarea utilajelor de vulcanizare ex:(masina de jantat,aparat echilibrat,masina indreptat).Cui trebuie sa ma adresez?va multumesc pentru raspuns .Am sansa sa beneficiez de aceste fonduri ?

 438. Nicoleta spune

  Ma intereseaza si pe mine o cofinantare europeana , in domeniul agriculturi

 439. Olimpiu spune

  Buna as dori sa știu daca se dau fonduri europene pentru acizitionarea de teren agricol momentan dețin 300de oi am si utilaje da nu am teren privat Numa închiriat mulțumesc

 440. Alin Daniel Margea spune

  Buna ziua,sunt pentru moment in anglia dar as vrea sa vin in vara sa cumpar pamant pentru a incepe o plantatie de nuci.as vrea sa stiu de cat pamant as avea minim nevoie pentru a ma incadra sa accesez fonduri europene si daca pot planta nuci pe el oriunde ar fi situat?cand spun oriunde ar fi situat ma refer la vecini sa nu ii deranjeze pe ei.daca se poate un sfat.va multumesc frumos

 441. chelaru sorin spune

  buna am 46 ani si 50 familii de albine pot accesa vreun proect si ce conditisunt ,va multumesc.

 442. Anca Moldovan spune

  Buna ziua!
  Am 27 ani si as dorii ca împreuna cu soțul meu sa înființăm o plantație de vita de vie si o vinificație pe un teren de 25 ha. Costul acestei afaceri s-ar ridica la o valoare de 600.000€ ( incluzând cumpărarea terenului).
  As dorii sa știu dacă putem beneficia de fondurile europene pt acest proiect si care ar fi suma pe care trebuie sa o deținem( 50%ar fi destul?)
  Oricare alte extra detalii despre fondurile europene nerefundabile sunt foarte apreciate.
  Va mulțumesc mult!
  Anca

 443. laurentiu spune

  Buna ziua
  Sunt interesat daca se poate sa accesez fonduri europene ptr construirea unei pensiuni in orasul rm valcea, mentionez ca nu dispun de pamant , si daca se poate include in proiect si achizitia pamantului? Multumesc

 444. Pantaru Elena spune

  Buna ziua!Am 23 de ani si as vrea sa stiu dak pot accesa [fonduri europene nerambursabile]?as vrea sa deschid o mini ferma de porci. care sunt conditiile si cat teren,bani trebuie sa detin pentru aceasta afacere?va multumesc anticipat

 445. cornel spune

  Buna ziua! am 26 de ani si vreau sa construesc o mica ferma de crescut curcani,asi dori sa imi spuneti care sunt pasi pe care trebuie sa.i urmez pentru a obtine fonduri europene. am terenu de constructie

 446. ovidiu spune

  buna

  as vrea sa infiintez o ferma de oi ce pasi ar trebui sa fac si cum pot obtine fonduri europene

 447. Alex spune

  Pentru cultivarea unui Hectar de gojii în zona Moldovei Cum a.și putea obține fonduri pt cultivare dacă dețin doar Îi. Ul și pamantul

 448. sergiu spune

  Buna am 28 de ani si vreau sami deschid o ferma de oi as vrea sa stiu daca pot dispune de fonduri europene sami pot ridica un saivan ca de 300 de capete ce conditi trebuie sa indeplinesc astept raspuns va multumesc.

 449. Stefan George Alexandru spune

  Buna as avea cateva intrebari legat de acest subiect pentru ca sunt foarte interesat de el. Pentru a incepe o ferma de crestere a porcilor de ce suprafata as avea nevoie? Trebuie sa am si eu o suma de bani pentru a incepe afacerea? Pentru infiintarea unei ferme trebuie sa am si studii in agronomie? Multumesc si astept un raspuns urgent de la Dvs.

 450. ANA spune

  Buna ziua ,ma intereseaza daca am un teren inchiriat ,iar proprietarul terenului este de acord,pot accesa fonduri pentru construirea unei spalatorii auto?Mentionez ca acest teren este in mediul urban .

 451. Alina spune

  Buna ma numesc Alina am 24 de ani sunt casatorita sotul meu are 31 de ani este tamplar de meserie si eu am terminat profesionala de 12 cls in industria lemnului si as vrea sa stiu daca se poate sa ma ajutati cu fonduri europene sa imi pot face un atelier de mobila sunt din brasov si nu sunt multe ateliere de mobila eu vreau sa lucrez in lemn masiv daca ma puteti ajuta sau sa imi ziceti cu cine sa vb ?lasati-mi un e-mail va rog

 452. eduard spune

  Buna ziua. Am 24 de ani si as vrea sa scriu un proiect european dar nu stiu care sunt primii pasi pe care trebuie sa ii parcurg, se poate oferii cateva detalii. Cu stima. Mulțumesc

 453. catalin giolfan spune

  buna ziua
  am 32 de ani vreau fonduri europene pe masura 61 pentru legume in camp sau plante aromatice si medicinale .intrebarea mea este ? daca pot sa mai lucrez in coontinuare sau trebuie sa renunt la locul de munca si cate ude /so si hectare de pamant pentru legume in camp ( ceapa,cartof,morcov ,ardei etc ) SI PLANTE AROMATICE SI MEDICINALE ( lavanda ,galbenele ,tei ,musetel ,menta ,etc ) .
  multumesc

 454. biro angyalka spune

  am 40 ani sunt bucatar de6 ani place gastronomie si am gandit ca ar fi bine sa deschid un restaurant mic si frumos in orasul meu si doresc sa stiu daca ;exista posibilitate obtinerii de fonduri europene deja am gasit si locul care pot sa inchiriez pentru local si pentru bucatarie va multumesc anticipat pentru atentie acordate si asteptam un raspuns speram favorabil multumes biro angyalka

 455. Ciprian spune

  Am 24 ani ma gandesc sa deschid o crescatorie de porumbei de carne .momentan am 20 porumbei albi , de aici si ideea de o crescatorie ce fonduri as putea obtine si care sunt regulile. Multumesc.

 456. nicola eugen spune

  Sunt in spania dar vreau sa vin in tara si sa obtin credit european pentru a face o ferma de porci. Nu stiu cum sa fac ,daca cineva poate sa ma ajute cu informatii si sfaturi. V-a multumesc

 457. Dani spune

  Buna am 23 de anii nam nimic cu ce sa încep o afacere da mi-aș dori foarte mult sa încep ceva cu fonduri europene se pot oferi fonduri europene daca iau teren in arenda si sa imi întemeiez propria firma?

 458. Andreea Ramona Olaru spune

  Buna ziua! Am 28 de ani și as dori sa înființez un proiect cu vaci , dar nu am pământul meu , pot face pe pământul soțului mamei? eu deja am investit , am deja o vaca ,la care are un vițel , bani sa mai cumpăr animale am , dar vreau sa știu dacă are rost și dacă este posibil sa fac pe pământul altcuiva. Zona este buna! Menționez ca nu am nici mutație în zona respectiva dar îmi pot face dacă trebuie. Va mulțumesc frumos!

 459. Ochiu spune

  Buna ziua,as vrea sa va intreb cum pot accesa fonduri europene pentru a deschide o fabrica de confectii/structura metalica pentru fabricarea caselor eco sau pentru profile de gips carton?multumesc

 460. Dulgheru Eugen spune

  Am 38 de ani si as dori sa aflu dac pot beneficia de fonduri europene pentru a infinta o plantatie de pomi GOJI . SI CITI POMI PLANTATI AR TREBUII? SAU CIT TEREN ?

 461. sebastian spune

  Buna am 25 ani si detin 2.5 ha si vreau sa stiu la ce recolta se acorda fonduri europene nerambursabile .si daca sepoate cu 2.5 ha .
  Si ce documente am nevoie Si unde se depun
  Va multumesc mult.

 462. florin pop spune

  Buna dimi !!! Eu sunt in bruxelles belgia de 3 ani, sunt interesat daca pot aceesa fondurile europene mai usor pentru a face o sala de fitness bodybilding in Romania

 463. Gheorghita Urda spune

  Buna Ziua! As vrea sa stiu si eu daca pot beneficia de o finantare a unui proiect bine stabilit dar nu am bani sa il incep. Dispun de teren intravilan si extravilan si vreau sa dezvolt o ferma de vitei si porci. Nu am bani sa incep afacerea… am nevoie de finantare!

 464. Anda spune

  Buna ziua! As dori sa stiu daca se pot accesa fonduri europene de catre persoane care au doar liceul, sau e nevoie de studii superioare? Multumesc anticipat!

 465. Matulescu spune

  Vreu sa accesez un proiect , am 19 ani , si 22 de stupi . As vrea sa aflu pasi accesari

 466. Lidia spune

  Buna ziua!Am 27 de ani si as dori ca sa deschid o
  patiserie,cofetarie. Am locul unde as putea construi si as dori sa stiu daca as putea accesa fonduri europene si ce conditi trebuie indeplinite. Va multumesc

 467. Alexandra spune

  Buna ziua. Am 26 de ani si doresc sa-mi deschid o afacere in dimeniul ecologiei, respectiv o spalatorie auto bio-eco. Pe langa asta, am nevoie sa stiu cum as putea accesa fonduri europene sau in ce masura mi s-ar acorda, ce procentaj etc.

  Multumesc.

 468. Bacau vanghele spune

  Am o casa de 450m2 si o gradina de 1500m2 si doresc s-o trasform intr-un Azil pentru batrani. Casa are toate utilitatile:curent trifazic,apa potabila,canalizare, etc. Casa Este situata la tara , langa Focsani , jud. Vrancea. Doresc sa stiu daca pot accesa fonduri europene ,pentru varsta de 45 ani pe care o am , si suma de bani pe care a-si putea s-o accesez .A-si mai dori , daca este posibil sa-mi spuneti ce suma de bani ar trebui sa am ,pentru inceput ,si ce metode exista pentru ai procura daca nu dispun de ei. Va multumesc anticipat !

 469. Oana spune

  Buna ziua,
  As dori sa stiu daca se da finantare sau fonduri europene pentru tineri care doresc sa isi deschida o afacere. Spre exemplu eu sunteti studenta in strainatate si doresc sa imi deschid o afacere de crescatorie à porcinelor pentru export in tara in care studiez. Iar pe langa acesta o pensiune mica pentru ca amour prieteni straini si doresc sa vina in Romania.Care sunt pasi ? Va multumesc

 470. alberto spune

  buna vreu sa imi deschid o crescatorie de curcani stiti cum pot sa imi iau fonduri europene sa pot creste proiectul??

 471. Rauta Elena spune

  Buna ziua ma numesc Elena si am 25 de ani si as dori sa imi deschid o afacere cu ciuperci pe 400 mp si sa fac un solar cu fonduri europene nerambursabil

 472. costel spune

  Salut. Am 21 de ani si doresc sa aflu dak pot sa obtin fonduri europene pentru a. Infiinta o ferma de oi as dori mai multe informatii. Va multumesc

 473. botea nicolae spune

  Buna ziua. Am 42 ani si vreau să ânfiinţez un parc fotovoltaic .cu ajutorul ue .pe un teren de. 1,90 h ce să fac .bani nu am

 474. Lazar Ionela spune

  Buna ziua. Avem o afacere in domeniul Beauty si dorim sa stim daca putem accesa fonduri europene in acest domeniu pentru achizitionarea unor aparaturi moderne care sa ne ajute sa ne dezvoltam afacerea si de asemenea sa creem noi locuri de munca.
  O zi frumoasa

 475. ionel.blahuianu spune

  Buna ziua ! ma numesc Ionel si am 45 de ani,si am rezidenta in Vrancea com. Paunesti dar in prezent locuiesc in Italia cu familia intreaga de 13 ani.Doresc sa ma informati daca se poate, ce ar trebuii sa fac in cazul unei finantari de proiect cu plantare de salcie energetica si presa de pelet.Cat dureaza si mai presus unde trebuie sa apelez pentru stabilirea si esenta practicarii acestui proiect ?

 476. mariana spune

  Buna ziua, mai am putin si termin facultatea,am 24de ani si as dorii sa imi deschid un salon de coafura, as primii ajutorul european pentru inceputul afacerii? Ce sanse am si cum as putea profita de ele, vreau sa incep activitatea cat mai repede.va multumesc

 477. Harlavu Gheorghita spune

  buna as vrea sa imi deschid o ferma cu iepuri pot obtine fonduri ne rambursabile

 478. gicuta spune

  Buna ziua.
  Baiatul meu are 26 ani. Doreste sa demareze o afacere apicola,cu stupi de albine. Momentan nu are absolut nimic. Este absolvent de liceu si o scoala postliceala. Nu are calificare in domeniul apicol,o sa faca niste cursuri pentru a obtine diploma. Doreste sa obtina fonduri europene.
  Ma intereseaza care este pasul nr.1,cu ce trebuie sa inceapa?
  Multumesc.

 479. Stefan spune

  Buna ziua, vreau sa stiu si eu daca pot obtine aceste fonduri europene pentru deschiderea unui service auto si un magazin de piese auto in zona rurala.

 480. Mugescu spune

  Buna ziua,am 22 de ani sunt studenta la Cadastru si as vrea sa accesez un proiect de pensiune avnd un teren de 1200 de mp,As vrea sa stiu cat la suta trebuie sa ai daca ai terenul?

 481. Ana-Maria spune

  Buna ziua! As vrea sa va intreb care sunt pasii de urmat pentru crearea unei pensiuni prin accesare de fonduri in mediul urban, fiind vorba de orasul Borsec.Va multumesc!

 482. Ernest spune

  Buna ziua,vreau sa infiintez 1ha de plantatie de mure.daca pot accesa fonduri europene nerambulsabila

 483. Arsene Ioana spune

  Buna ziua,
  Am 39 de ani si doresc sa aflu daca pot primi fonduri europene pentru a cumpara o casa cu 3 camerem la curte pentru mine si familie, si pentru a deschide un chatering.va multumesc anticipat!

 484. PANA ION spune

  Sper sa reusesc sa DESFINTEZ IN TOTALITATE MINISTERUL AGRICULTURII. care functioneaza cu fonduri europene bine pazite de un labirint in care taranul roman , daca a indraznit sa intre nu mai iese viu.. Am incercat sa plantez cu fonduri europene 7 ha. de padure, iar acesti CRIMINALI AI FIINTEI UMANE DE PESTE 11 ANI consuma si din oxigenul meu., Am incercat si acum, am platit consultanta cu 5 euro [ O ESCROCHERIE A MINISTERULUI AGRICULTURII ], Am apelat la DANIEL CONSTANTIN , toti tac precum MORMANTUL. Am hotarat pentru cei 5 euro sa va acuz ministerul pe Facebook de CRIMA UMANITARA. NU VETI SCAPA DE M INE PANA NU DEMONSTRATI OMANIRI CA VA PRICEPETI SA-MI PLANTATI PADUREA. CU BANI EUROPENI ASCUNSI DE VOI.

 485. Daniel spune

  Buna.Vreau sa cumpar 50ha teren pentru o plantatie de aluni…care sunt procedurile pentru fondurile europene?.investitia in teren o fac eu,ma intereseaza daca pentru plante pot apela la fondurile europene.

 486. Ioan spune

  Buna!Am 18 ani,am terminat liceul si as vrea sa imi construiesc propria afacere.As dori sa merg pe transport,intrebarea mea ar fi urmatoarea, pot accesa si eu fonduri?

 487. nechita ionut spune

  Vreau sa stiu ce trebuie sa fac pentru fonduri io am tot cem trebuie pentru a face o ferma loc casa la tara terenuri etc.

 488. Cosma daniel spune

  A-și vreau sa încep o afacere cu fonduri europene transport pasageri pe apa :cum pot obține banii pentru bărci. Va multumesc

 489. catalin spune

  Buna ziua! Am 37 de ani si vreau sa stiu daca pot sa acesez fonduri ne rambursabile,in principiu am spatiul construit, spatiul este cu o suprafata de 250 metri patrati,si mar intersa sa stiu daca as putea optine bani pentru asi putea cumpara utilajele va multumesc

 490. ilie spune

  Salut am 36 de ani locuiesc in mediul rural unde din fonduri propi am construit un Atelier de timplarie vreau Sa stiu daca pat Access fonduri europene pentru a dezvolta afacetea .multumesc

 491. Alexandru spune

  Am 24 de ani si asi vrea sa fac sere cu flori. Ce miar trebui sa acesez fondurile europene nerambursabile ?

 492. Ungureanu Ionela spune

  Buna ziua,am 27 de ani si vreau sa cultiv legume pe o suprafata de 2hectare pot primii bani de la Uniunea Europeana?

 493. Gabi spune

  Buna ziua as vrea sa va intreb cum as putea optine fonduri europene pentru ami face o ferma de capre detin 100 si vreau sa ajung la aproximativ 1000 de capete dar nu dispun de bani pentru saivan si restu de animale ma poate ajuta cineva cu informati va multumesc

 494. marius spune

  Bună … Am 21 ani dețin aproximativ 40.000€ și doresc sa infiintez o ferma de 40 de bovine pentru lapte … ce fonduri pot aloca ? Rambursabile sau nerambursabile? As dori niște informații dacă se poate 🙂 Mulțumesc

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.