Victor Ponta: Preşedintele poate să promulge doar bugetul asigurărilor sociale, să putem majora pensiile

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că ar fi o variantă în care pensiile ar putea fi majorate, chiar dacă preşedintele Traian Băsescu nu ar promulga legea bugetului pe 2014, şi anume ca şeful statului să promulge doar bugetul asigurărilor sociale.

Ponta l-a acuzat pe preşedinte că minte atunci când spune că pensiile şi salariile pot fi majorate şi în condiţiile în care nu este adoptat bugetul, afirmând că fără o bază legală acest lucru nu este posibil.

‘Preşedintele, din păcate, minte. Nu pot să-l acuz că n-ar şti. Ştie foarte bine că atâta timp cât nu am baza legală nu pot să măresc un salariu sau o pensie. Baza legală este legea bugetului sau legea bugetului asigurărilor sociale’, a declarat Ponta, la Palatul Parlamentului.

El a admis că ar fi totuşi o soluţie astfel încât pensiile să poată fi mărite, chiar şi în situaţia în care Traian Băsescu nu va promulga proiectul de lege al bugetului până în luna ianuarie.

‘Există o singură variantă raţională pentru preşedinte şi poate că în al treisprezecelea ceas va găsi acea brumă de raţiune pe care, din păcate, n-o are în ultima perioadă. Poate să promulge legea bugetului asigurărilor sociale şi atunci da, pot să dau pensiile mărite chiar de la 1 ianuarie şi eventual să retrimită bugetul ca să-şi facă omul ambiţia, să nu pară că e slab şi să-l critice, cine ştie, doamna Udrea, că e prea slab’, a explicat Victor Ponta. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata