INS: Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 4,3% în primele 10 luni din acest an

Cifra de afaceri din industrie pe total (piaţa internă şi piaţa externă) a crescut cu 4,3% în primele 10 luni din acest an, faţă de perioada similară din 2012, datorită creşterii de 4,7% înregistrate în industria prelucrătoare, informează, vineri, Institutul Naţional de Statistică (INS).

 În perioada menţionată, industria extractivă a scăzut cu 4,7%.

Pe marile grupe industriale creşteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în industria bunurilor de capital (+15,6%), în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+4,4%), industria bunurilor de uz curent (+2,8%) şi industria bunurilor intermediare (+0,8%). Industria energetică a scăzut cu 9,5%.

Potrivit datelor INS, în octombrie 2013, cifra de afaceri din industrie a crescut cu 3% faţă de luna precedentă datorită creşterilor din industria prelucrătoare (+3,1%) şi din industria extractivă (+0,5%). Pe marile grupe industriale s-au înregistrat creşteri în industria bunurilor de capital (+6,9%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+6,8%), industria bunurilor intermediare (+3,8%) şi industria bunurilor de uz curent (+1,0%). Industria energetică a scăzut cu 8,4%.

Faţă de octombrie 2012, cifra de afaceri din industrie a crescut pe ansamblu cu 3,2%, datorită creşterilor din industria prelucrătoare (+3,8%). Industria extractivă a scăzut cu 11%. Pe marile grupe industriale creşteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în sectoarele: industria bunurilor de capital (+10,1%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+3,6%), industria bunurilor de uz curent (+2,4%) şi industria bunurilor intermediare (+1,8%). Industria energetică a scăzut cu 9,5%. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.