Teodor Baconschi va candida la europarlamentare din partea Partidului Mişcarea Populară

Teodor Baconschi, fost ministru de Externe, va candida la alegerile europarlamentare din 2014 pe listele Partidului Mişcarea Populară, a anunţat Eugen Tomac, preşedintele formaţiunii, într-o conferinţă de presă susţinută duminică.

„Sigur că ne-am fi dorit ca la alegerile europarlamentare de anul viitor să mergem împreună cu toţi cei care împărtăşesc aceleaşi valori şi au aceeaşi viziune cu Mişcarea Populară. (…) Ceea ce pot spune sigur (…) tot mai multe voci credibile de dreapta se vor alătura Mişcării Populare. Noi acum am reuşit un lucru extraordinar, să punem o bază solidă pentru Mişcarea Populară, să adunăm oameni de bună credinţă în jurul nostru. (…) Vă pot da un nume sigur, care ne onorează că face parte din echipa noastră şi este unul din stâlpii Mişcării Populare, este domnul ministru Baconschi”, a afirmat Eugen Tomac.

Citeste si:  Hăţis birocratic pentru angajările din Sănătate

Întrebat dacă pe lista partidului se va afla şi democrat-liberala Elena Udrea, preşedintele Mişcării Populare a răspuns că „nu a discutat cu doamna Udrea” şi că nu ştie „dacă vrea să candideze la europarlamentare”.

Secretarul general al Partidului Mişcarea Populară, Cristian Petrescu, a afirmat că formaţiunea va monitoriza atragerea fondurilor europene.

„În cadrul acestui proces de monitorizare a guvernării USL o componentă importantă va fi cea de monitorizare a atragerii fondurilor europene, a modului în care următorul exerciţiu financiar 2014-2020 răspunde cu adevărat nevoilor cetăţenilor şi chiar şi a monitorizării vestitelor fonduri din China obţinute cu ocazia summitului care a trecut”, a spus Cristian Petrescu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close