Daniel Chiţoiu: CEC Bank nu şi-a îndeplinit ţintele pe care şi le-a asumat

CEC Bank nu şi-a îndeplinit ţintele pe care şi le-a asumat prin bugetul de venituri şi cheltuieli, a declarat, luni, ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, la finalul audierii sale în Comisia de buget-finanţe din Senat.

„Am solicitat întregii conduceri executive a CEC Bank să ia măsuri de modernizare a băncii şi, mai ales, de îmbunătăţire a procedurilor de acordare a creditelor şi de finanţare a mediului economic şi, de asemenea, de îmbunătăţire a sistemelor şi procedurilor informatice ale băncii. S-au făcut analize lunare de către reprezentanţii ministerului, atât în Adunarea Generală a Acţionarilor, cât şi în Consiliul de Administraţie. În fiecare lună mi-au fost prezentaţi indicatorii. Am avut nenumărate întâlniri cu domnul preşedinte Gheţea. Dânsul îmi prezenta activitatea CEC Bank în aşa fel încât ea evolua bine de la o lună la alta, dar, în prezent, ne aflăm în situaţia că banca nu şi-a îndeplinit ţintele pe care şi le-a asumat prin bugetul de venituri şi cheltuieli. Respectiv nivelul de creditare este undeva la 93% faţă de ţinta asumată, de asemenea, banca nu este pe profit, este pe pierdere, pierdere netă, nu rezultatul brut”, a spus Daniel Chiţoiu.

Citeste si:  WIND ENERGY MENTOR SRL - notificare privind deschiderea procedurii generale a insolvenţei

Potrivit acestuia, activitatea managerială nu a adus impulsul necesar pe care el l-a dorit la CEC Bank de când a preluat mandatul de ministru al Finanţelor.

Membrii Comisiei de buget-finanţe din Senat, care anchetează activitatea managerială a CEC Bank, i-a mai audiat luni pe preşedintele CEC, Radu Gheţea, şi pe şeful Direcţiei de Supraveghere din BNR, Nicolae Cinteză.

Concluziile Comisiei vor fi cuprinse într-un raport care va fi prezentat până cel târziu în data de 18 decembrie Biroului Permanent al Senatului. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close