EUR
4,84 RON
(+0.04%)
USD
4,30 RON
(+0.09%)
GBP
5,37 RON
(-0.07%)
CHF
4,55 RON
(+0.04%)
BGN
2,47 RON
(+0.07%)
BYN
1,76 RON
(+0.09%)
CAD
3,17 RON
(-0.03%)
RSD
0,04 RON
(-0.02%)
AUD
2,99 RON
(+0.02%)
JPY
0,04 RON
(+0.09%)
CZK
0,18 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(+0.1%)

Frica de nou şi agăţarea de „tradiţie”

Lumea Naturală din care facem parte este caracterizată prin prezenţa unei Energii tip flux – care „curge” continuu. Observăm cel mai bine această „curgere” (asemănătoare unei ape curgătoare) în trecerea timpului (percepţia liniară a timpului, pe care o avem majoritatea în această realitate) sau în schimbarea anotimpurilor.

Nici o zi nu este la fel cu cealaltă zi, nici un an nu este la fel cu celălalt. Totul în Natură se schimbă şi „curge”.

Prin definirea de „tradiţii” şi „obiceiuri” şi impunerea lor asupra majorităţii membrilor, societatea proiectează „o oprire” temporară a acestei curgeri – căutând „stabilitate” într-o lume în care schimbarea este regula.

Construcţia de edificii monumentale, aranjarea de programe „pe viaţă” (locuinţa vieţii, serviciul vieţii, relaţia vieţii etc) – sunt tentative de obţinere a unei aparente stabilităţi, în mijlocul unui şuvoi continuu al transformării.

„Tradiţiile”, „obiceiurile”, „obişnuinţele”, rutinele – sunt tot atâtea eforturi de menţinere a unei aparente siguranţe şi a transformării în cunoscut a acestui flux de cunoaştere perpetuu din care face parte viaţa noastră.

Dar stagnarea unui flux continuu – afectează dinamica generală. Şi duce la tulburări.

Am avut câteva discuţii recente cu participanţii la Şcoala Sănătate 5D, care mi-au adus nişte revelaţii importante. Discutăm continuu despre „stagnarea limfatică” în organismul omenescdrept cauză principală a majorităţii bolilor (şi a „acidozei” care stă la baza lor). În multe articole anterioare am discutat despre aceste teme importante.

De ce fluidul limfatic – cel care reprezintă „canalizarea” corpului – cel care îndepărtează atât reziduurile proprii ale corpului, cât şi substanţele/entităţile nedorite care intră în corpul omenesc – devine vâscos şi stagnează?

Dr. Morse spune că la nivel social, corespondenţa limfei sunt forţele poliţieneşti, combinate cu forţele salubrităţii publice – cei care îndepărtează „gunoaiele” de toate felurile – şi care au grijă să nu se acumuleze prea multe elemente „anapoda” care ar produce haos printre celelalte (ce-şi văd de treaba lor în „matricea” socială).

Eficienţa poliţiei şi a gunoierilor în sistemul social – se regăseşte în „eficienţa” sistemului limfatic la majoritatea oamenilor.STAGNAREA este evidentă la toate nivelele.

Iar STAGNAREA duce la „corupţie” (transformare a comportamentului propriilor celule) şi la comportamente aberante (atacăm proprii cetăţeni şi protejăm infractorii – exact ceea ce face poliţia în prezent, în multe ţări ale lumii sau sistemul imunitar/limfatic în corpul nostru în bolile auto-imune – atât de răspândite în prezent).

STAGNAREA se observă şi în evoluţia fiecărei persoane, pe drumul vieţii (stările de boală, stările de rău fizic, degradarea organismelor evidentă după 40 ani).

STAGNAREA se observă şi în păstrarea unor obiceiuri dovedit dăunătoare – în ciuda acestei evidenţe (ştiu că fumatul face rău, dar continui să fumez. Simt că dacă mănânc prea multă carne, prea multe dulciuri, prea multe prăjeli – mă simt rău fizic – dar continui să o fac – pentru că „toţi” o fac sau „mereu am făcut-o”).

Experienţele noi sunt considerate „înfricoşătoare” de majoritatea oamenilor. Mulţi caută consiliere şi sfaturi de la „experţi” pentru orice pas în evoluţia lor. Din păcate, mulţi experţi au cunoaştere din cărţi, nefiltrată prin propria practică – iar informaţiile lor sunt adaptate la „STAGNAREA” generală considerată acceptabilă (aşa ştim, aşa facem).

Bunul simţ pe care îl avem cu toţi, ca parte a „înzestrării” genetice de fiinţe umane – ne poate folosi ca instrument de validare la orice pas:

ceva îmi face bine = este bun pentru mine.
ceva îmi face rău (fizic, emoţional, mental, social, financiar etc) = este rău pentru mine

Evoluţia naturală presupune folosirea continuă a acestui „instrument” interior, care se numeşte „bun-simţ” şi încrederea în propriile instincte.

Cu toate acestea – în societatea omenească STAGNAREA este regula – iar ADAPTAREA la nou şi EVOLUŢIA sunt temute, amânate sau acceptate cu mare dificultate.

În schimb, la tineri şi mai ales la copiii, am observat o acceptare şi îmbrăţişare a noului – cu o bucurie ieşită din comună. Orice ”jucărie nouă” este prilej de bucurie şi de alte experienţe.

Noi ca adulţi am pierdut bucuria ”jocului”, nu mai savurăm ”provocarea” descoperirii a ceva nou – căutăm familiarul, cunoscutul şi ”tradiţia” sperând să putem controla măcar puţin din curgerea imensă a Naturii din jur.

Iar această iluzie ne costă sănătatea şi bunăstarea mentală. Pentru că STAGNAREA în mijlocul unui flux care curge se face cu un cost energetic mare şi cu consecinţe ”tip acid” uriaşe asupra multor părţi ale vieţii.

Dacă vrem să schimbăm lumea – să începem fiecare cu noi înşine. Asumându-ne responsabilitatea pentru fiecare zi a vieţii – pentru procesul propriu de evoluţie – şi pentru redefinirea poziţiei noastre în Natură.

Suntem nişte fiinţe miraculoase, care trăiesc într-un Univers miraculos.

Ştim infim de puţin despre cine şi ce suntem – şi poate avem şansa într-o viaţă omenească să prindem ”o sclipire” despre minunea care suntem.Ştim şi mai puţin despre Universul în care trăim – şi ne deschidem permanent către noi înţelegeri.

Acceptând cu smerenie locul nostru umil în jocul lumii, dar participând cu îndrăzneală la aventura descoperirii continue a ce suntem şi ce este locul în care trăim – transformăm Jocul numit Viaţă într-o călătorie palpitantă şi care merită trăită.

Acceptarea Noului în viaţa noastră – curăţirea de ”vechi”, de ”tradiţii” care ne blochează şi ne stagnează drumul spre evoluţie – reprezintă o parte la fel de importantă ca şi ”curăţenia fizică a corpului” – pe exterior sau pe interior.

Drenajul limfatic este acelaşi lucru cu procesul de curăţenie a casei de vechiturile adunate, a dulapului de haine de ceea ce nu mai purtăm de ani de zile, cu aruncarea lucrurilor colectate ani de zile şi care nu mai sunt utile nimănui (fiind doar ”amintiri” de care singuri ne agăţăm în efortul de definire a cine suntem). Şi reprezintă acelaşi lucru cu apariţia unei forţe poliţieneşti formate din oameni integri, serioşi, adulţi responsabili, dornici să-şi ajute semenii.

Indiferent de nivelul la care ne raportăm – indiferent că vorbim despre celule, despre organism, despre familie, despre oraşe şi ţări sau despre alte entităţi sociale sau organizaţii umane – vorbim despre aceleaşi lucruri.
Identificăm aceleaşi probleme.

În multe articole v-am spus faptul că VIAŢA este DINAMICĂ. Iar STAGNAREA înseamnă MOARTE. Acesta este un fapt constatat în experienţa noastră pământeană la toate nivelele.

Vă invităm alături de noi, în strategia SĂNĂTATE 5D – să reînvăţăm împreună să integrăm MIŞCAREA PERMANENTĂ a energiei acestui Univers în viaţa noastră zilnică, să ne dobândim ”fluiditatea” (suntem cu toţi prea ”rigizi”) şi să ne vindecăm la toate nivelele fiinţei noastre.

Dr. Sorina Soescu

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata