Horia Georgescu (ANI): Istoricul de cazuri al ANI va fi aruncat în aer în cazul a 25 de senatori şi deputaţi

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), Horia Georgescu, critică adoptarea de către Camera Deputaţilor a unui proiect de lege de modificare a Codului Penal cu privire la dezincriminarea conflictul de interese pentru membrii Parlamentului, arătând că se creează o super-imunitate. El susţine că „istoricul de cazuri al ANI va fi aruncat în aer în cazul a 25 de senatori şi deputaţi”.

„Conflictul de interese pentru membrii Parlamentului urmează să fie dezincriminat prin amendamente la Codul Penal aflate pe ordinea de zi a şedinţei de plen. Senatorii şi deputaţii nu vor mai fi subiecţi ai infracţiunii respective şi nici nu vor mai putea fi verificaţi din această perspectivă de ANI sau alte unităţi de Parchet. Istoricul de cazuri al ANI va fi aruncat în aer în cazul a 25 de senatori şi deputaţi”, scrie Horia Georgescu, pe un site de socializare.

Citeste si:  ANI cere Parchetului cercetarea primarului din Ştefăneştii de Jos, Ilfov

Preşedintele ANI consideră că prin această modificare a Codului Penal se creează o „super-imunitate” pentru senatori şi deputaţi, iar credibilitatea României va fi afectată.

„Se va crea o super-imunitate. Este o iniţiativă care, dacă va fi adoptată, dă o lovitură grea statului de drept, afectând iremediabil credibilitatea Romaniei ca stat membru al Uniunii Europene şi NATO”, mai spune Horia Georgescu.

Camera Deputaţilor a adoptat marţi un proiect de lege, prin care preşedintele, parlamentarii şi profesiunile liberale sunt scoşi din categoria funcţionarilor publici, prevăzută de Codul Penal. Această modificare apare în amendamentele asupra proiectului de Lege pentru abrogarea art. 74 din Codul Penal. Prin scoaterea acestor categorii din rândul funcţionarilor publici, aceştia nu vor mai putea fi cercetaţi de procurori, pentru fapte de corupţie care se aplică funcţionarilor publici. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close