Situaţia exploatării miniere de la Roşia Montană se află în atenţia Avocatului Poporului

Avocatul Poporului susţine că în stadiul actual nu are mijloacele constituţionale şi legale pentru a declanşa un control al constituţionalităţii privind Legea minelor, dar că situaţia exploatării miniere din zona Roşia Montană se află în atenţia acestei instituţii, se arată într-un comunicat trimis AGERPRES, referitor la protestele de marţi de la sediul Avocatului Poporului.

„Situaţia exploatării miniere din zona Roşia Montană se află în atenţia Avocatului Poporului, urmând să întreprindă demersuri, în cazul în care se vor constata încălcări ale drepturilor şi libertăţilor persoanelor fizice, în limitele competenţei conferite de Legea fundamentală şi Legea privind organizarea şi funcţionarea instituţiei Avocatul Poporului, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Până în prezent, Avocatul Poporului a fost sesizat cu o singură petiţie, referitor la Roşia Montană, în data de 21 octombrie 2013”, se mai arată în comunicat.

Protestul a început la ora 9,30, la sediul din Capitală al Avocatului Poporului, manifestanţii dorind ca Legea minelor să nu fie adoptată de către Parlament în forma amendată.

Legea minelor nu a întrunit numărul necesar de voturi la Camera Deputaţilor pentru a fi adoptată.

Proiectul de lege a obţinut 160 „pentru”, 105 „împotrivă” şi 22 abţineri, neavând un număr suficient de voturi pentru adoptarea unei legi organice. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.