EUR
4,84 RON
(-0.07%)
USD
4,29 RON
(+0.41%)
GBP
5,39 RON
(+0.51%)
CHF
4,48 RON
(-0.02%)
BGN
2,47 RON
(-0.11%)
BYN
1,79 RON
(+0.42%)
CAD
3,18 RON
(+0.31%)
RSD
0,04 RON
(-0.08%)
AUD
2,97 RON
(+0.17%)
JPY
0,04 RON
(+0.42%)
CZK
0,18 RON
(+0.13%)
INR
0,06 RON
(+0.52%)

Birchall: Românii cu depozite la CEC pentru Dacia transferate la BRD ar putea fi despăgubiţi mai repede

Românii care au constituit depozite la CEC în vederea achiziţionării de autoturisme Dacia şi care după Revoluţie i-au transferat la BRD ar putea fi despăgubiţi în scurt timp, susţine deputatul PSD Ana Birchall.

„Mă bucură decizia Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor de a da un raport de adoptare proiectului de lege care instituie despăgubirea persoanelor fizice care au constituit depozite la CEC Bank înainte de anul 1990 şi şi-au transferat aceste depozite la BRD – Groupe Société Générale în anul 1991 în vederea achiziţionării de autoturisme Dacia’, a precizat Birchall într-un comunicat remis miercuri.

Deputatul PSD mai spune că numeroasele solicitări pe care le-a primit de la românii care au depus depozite la CEC, înainte de 1989, pentru achiziţionarea unui autoturism au determinat-o să adreseze o întrebare pe acest subiect Ministerului Finanţelor Publice.

„Mă bucur că, acum, Ministerul de Finanţe şi Parlamentul, prin Comisia de buget, finanţe şi bănci şi Comisia juridică, lucrează împreună pentru rezolvarea acestei nedreptăţi care persistă deja de prea mulţi ani”, a spus deputatul PSD Ana Birchall.

Ea a mai precizat că susţine soluţiile legislative care vor permite românilor care au fost nedreptăţiţi timp de peste 20 de ani să îşi recupereze banii pierduţi.

„Îmi exprim speranţa că propunerea legislativă va fi adoptată în cel mai scurt timp şi de Camera Deputaţilor. Sunt sigură că lunga aşteptare a celor care merită aceste despăgubiri se va sfârşi în curând, odată cu adoptarea şi promulgarea acestei legi”, a concluzionat Ana Birchall. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. nagy emeric ioan spune

    dar cu persoanele ce se va intimpla ca ei au depus banii integral si au depasit timp de asteptare si a venit revolutia sperind ca ii vom primi mai repede masina pe care iam platit cu sudoarea fruntii si tot iam asteptat si acum nu mai vor sa dea nici masina nici bani si tot asteptind si de frica banilor sa nu le piarda ramas fara valoare [valoare de un purcelus] si leau retras dar uni nu leau retras si ei au dreptul la despagubire in timp alti nu pentru ca si lea retras nui dreptate cei care nu si leau retras primeste anumita suma alti care siau retras mai putin dupa timp tinut la banca sa fie dreptate pentru toti bani depusi pentru masina sunt in archiva bancii ca uni nu siau pastrat documentele crezind ca nu au nici o valoare si in tot acest timp am ramas amariti ca am ramas fara masina si bani ca nu se va face dreptate tocmai in romania dar acum sper

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata