SUA: Popularitatea preşedintelui Obama, în scădere

Popularitatea preşedintelui american Barack Obama în rândul americanilor este în scădere, nu doar în privinţa modului în care gestionează economia, ci şi în legătură cu calităţile lui personale, potrivit unui sondaj de opinie Associated Press-GfK.

Majoritatea americanilor (56%) sunt de părere că ‘cinstea’ nu este o trăsătură de caracter definitorie a preşedintelui american. În luna octombrie, un procent mai mic (52%) dintre persoanele intervievate a avut aceeaşi opinie.

Ultimul sondaj de opinie arată că 41% dintre americani consideră că preşedintele este hotărât, 44% – puternic şi 45% – că este o persoană care motivează.

Citeste si:  David Bowie a fost desemnat "cel mai bine îmbrăcat britanic" din istorie

În ceea ce priveşte susţinerea în general a preşedintelui Obama în rândul populaţiei americane, 58% dezaprobă activitatea sa, în timp ce 42% o aprobă. În ceea ce priveşte acţiunile sale în domeniul economiei, deficitului bugetar şi şomajului, 60% dezaprobă modul în care Obama gestionează aceste aspecte.

Aproape jumătate din adulţii americani au o opinie nefavorabilă în legătură cu Obama, în timp ce 46% au o opinie favorabilă.

Sondajul de opinie AP-GfK a fost realizat în perioada 5-9 decembrie în rândul a 1.367 de americani şi are o marjă de eroare de plus/minus 3,5%. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close