Bolcaş: Am refuzat propunerea USL pentru un post de judecător la CCR

Avocatul Lucian Bolcaş a declarat, luni, că a refuzat propunerea Senatului pentru un post de judecător la Curtea Constituţională, argumentând că a decis să facă acest gest pentru a evita ca „murdăriile” îndreptate împotriva lui să afecteze credibilitatea USL.

„Am refuzat această propunere, evident, exprimându-i gratitudinea domnului ministru pentru susţinerea sa”, a declarat Bolcaş.

Întrebat dacă decizia sa are vreo legătură cu acuzaţiile de antisemitism care îl vizează, apărute în ultima perioadă în spaţiul public, Lucian Bolcaş, a precizat că este vorba de „o legătură absolut indirectă”.

„Nu am dorit ca aceste murdării care au fost scoase pe seama mea să afecteze credibilitatea oamenilor care şi-au pus încrederea în mine, care m-au propus, şi nu am vrut ca să provoace disensiuni la nivelul USL, care, la ora actuală, are nevoie de unitate în cel mai înalt grad”, a explicat Bolcaş.

Totodată, întrebat cine ar avea interes ca el să nu obţină postul de judecător la Curtea Constituţională, Lucian Bolcaş a arătat că este vorba de preşedintele Traian Băsescu.

„Domnul Traian Băsescu, actualmente preşedinte (…), a explicat clar. Din punctul de vedere al domniei sale, eu manifest dispreţ faţă de democraţie. Ăsta este motivul cu care a început. Or, este foarte adevărat că pentru mine democraţia înseamnă votul popular şi Parlamentul, iar pentru domnul Traian Băsescu înseamnă dizolvarea Parlamentului şi demisia preşedinţilor celor două camere. Sigur că din acest motiv n-a vrut să fiu la Curtea Constituţională”, a subliniat Bolcaş. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!