EUR
4,84 RON
(-0.01%)
USD
4,29 RON
(-0.38%)
GBP
5,38 RON
(-0.75%)
CHF
4,55 RON
(-0.09%)
BGN
2,47 RON
(-0.01%)
BYN
1,75 RON
(-0.28%)
CAD
3,16 RON
(-0.09%)
RSD
0,04 RON
(-0.02%)
AUD
2,98 RON
(-0.02%)
JPY
0,04 RON
(-0.28%)
CZK
0,18 RON
(+0.12%)
INR
0,06 RON
(-0.11%)

Ponta: Modificările la Codul penal nu aduc superimunitate parlamentarilor; aleşii răspund în continuare în faţa DNA şi ANI

Modificările la Codul penal adoptate în Parlament nu aduc superimunitate parlamentarilor şi aceştia vor răspunde în continuare în faţa ANI şi DNA, a declarat premierul Ponta, luni seară, la Antena 3.

„Nu am ştiut despre ele. Şi aici domnul Antonescu a spus foarte corect că nu am discutat niciodată. Era o iniţiativă destul de veche în Parlament, dar vreau să lămuresc două lucruri. (…) Nu este adevărat că se creează o superimunitate şi că parlamentarii nu mai răspund nici în faţa DNA, nici în faţa ANI. Sunt în continuare, şi răspund şi aşa şi trebuie să fie, să răspundă în faţa DNA şi ANI. S-a modificat un lucru care poate părea tehnic în sensul în care aleşii nu sunt funcţionari publici, parlamentari, primari nu au contract de muncă, nu au salariu

. Şi, într-adevăr trebuie discutat şi asta am şi cerut, trebuie discutat acest proiect cu absolut toţi cei care după aceea aplică legea ca să vedem să nu existe vreo nelămurire”, a declarat premierul, întrebat dacă a ştiut despre modificările aduse la Codul penal săptămâna trecută. Victor Ponta a adăugat că în privinţa modificărilor aduse Codului penal a fost vorba şi de „o lipsă de strategie politică”.

„S-a declanşat o asemenea propagandă că eu, până la urmă, sigur că am pus întrebarea şi ambasadorului care s-a exprimat şi celui care a comentat: domne’ aţi citit textul ? ‘Nu, nu l-am citit’. Dar de unde ştiţi ? ‘Păi am citit în presă’. Care presă? Mereu îmi arătau sursele de presă de lângă preşedintele Băsescu”, a mai declarat premierul. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata