EUR
4,84 RON
(-0%)
USD
4,28 RON
(0%)
GBP
5,41 RON
(0%)
CHF
4,55 RON
(0%)
BGN
2,48 RON
(-0.04%)
BYN
1,77 RON
(0%)
CAD
3,15 RON
(0%)
RSD
0,04 RON
(0%)
AUD
2,98 RON
(0%)
JPY
0,04 RON
(0%)
CZK
0,18 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(+0.05%)

Kovesi: Dosarele „Flota” şi „Casa din Mihăileanu”, investigate când nu va mai exista imunitatea preşedintelui

Şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a declarat marţi la Adevărul Live, că dosarele „Flota” şi „Casa din Mihăileanu” vor fi investigate de procurori când nu va mai exista acea imunitate prevăzută de lege în cazul şefului statului.

Întrebată ce va întâmpla peste un an cu cele două dosare „Flota” şi „Casa din Mihăileanu”, şeful DNA a precizat că vor fi investigate de procurorii care le au în lucru.

„Până la acel moment nu se poate efectua urmărirea penală pentru că există acea imunitate pentru preşedintele României. În dosarul Flota, faţă de celelalte persoane, în anii anteriori, s-a dat o soluţie. Ea a fost atacată la ÎCCJ, dacă nu mă înşel, sau la instanţa de judecată şi a fost respinsă. Deci practic a rămas soluţia de netrimitere în judecată definitivă. În momentul în care, în aceste dosare, se va putea lucra datorită faptului că nu mai există acea imunitate prevăzută de lege sunt convinsă colegii vor lucra în dosare”, a afirmat Kovesi. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata