British Airways autorizează tabletele şi consolele în timpul întregului zbor

British Airways devine vineri prima companie aeriană din Europa ce autorizează tabletele, consolele şi telefoanele în mod avion în timpul tuturor fazelor de zbor, a anunţat compania britanică joi, informează AFP.

Chiar dacă un apel telefonic, trimiterea unui mesaj text sau navigarea pe web rămân interzise, pasagerii nu vor mai trebui să-şi închidă aparatele electronice la decolare şi aterizare.

„După avizul favorabil al autorităţii aviaţiei civile britanice, această decizie înseamnă că de mâine /19 decembrie/, pasagerii British Airways vor fi autorizaţi să-şi folosească tabletele, telefoanele şi e-readerul în mod de zbor de la îmbarcare până la plecarea din avion”, a declarat BA.

Citeste si:  British Airways: Pierderi nete de 346 milioane de dolari în primele 9 luni din 2009

La 31 octombrie, autorităţile europene de aviaţie au declarat ca vor sa imite Agenţia americană a aviaţiei civile /FAA/, care a anunţat în aceeaşi zi o relaxare a regulilor sale în materie.

„Suntem extrem de încântaţi de a fi prima companie aeriană din Europa ce introduce aceste schimbări care vor fi de mare beneficiu pentru clienţii noştri pe toate zborurile British Airways în întreaga lume”, a declarat căpitanul Ian Pringle, instructor de zbor la British Airways.

Anterior în acest an, compania britanică a anunţat că permite pasagerilor un apel telefonic la scurt timp după aterizare.

Citeste si:  Jeffrey Franks: România a îndeplinit toate criteriile de performanţă

Pe două zboruri zilnice ale companiei legând City Airport din Londra de New York, pasagerii au dreptul să trimită SMS-uri şi să utilizeze Wifi pe toată durata călătoriei, a reamintit de asemenea BA miercuri. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata